Toto rameno hvězd

Toto rameno hvězd https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60611/bmid_toto-rameno-hvezd-GWj-60611.PNG 3 17 3

Při kolonizaci vesmíru lidstvo osídlilo celou galaxii (Rameno hvězd). Koráb, řízený inteligentním mozkem, hlídá celé toto rameno, cestuje tímto prostorem a jeho jediným úkolem je zachránit výjimečně ohroženého jedince. Vždy však jen jednoho a vždy jej musí vysadit podle jeho přání na kterékoliv planetě, kterou si tento jedinec určí, případně jej musí nechat dožít na lodi. Při dosažení konce Ramena hvězd je koráb i s pasažérem prostorovou smyčkou vrácen na začátek své nikdy nekončící cesty. Tento návrat je však pro přítomného jedince nečekaným překvapením.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Návrat
Originální název:

A Maze of Stars , 1991


více info...

Přidat komentář

Janadvorackova
30.06.2018 5 z 5

Tuhle knihu jsem koupila strašně dávno na jednom - ještě Pragoconu :). Byla v krabici, zahrabaná pod vrstvou dalších žánrových perliček. No a četla jsem ji už dvakrát, vždy s nadšením.
On má totiž autor zajímavé nápady, přesahující hranice lidské představivosti, prostoru a času - hlavně času, což je zničující :). V žánru sci-fi pak tahle spisovatelova schopnost způsobuje vnímavějšímu čtenáři fakt bordel v makovici, noční můry, chuť k obří životní změně globálního rozsahu, iniciované z poklidu vlastního mrňavého světa.

Příběhem se vine taková tragická předpověď osudů některých hrdinů. A vy víte, že dopadnou blbě, nepřejete jim to a máte chuť na ně zavolat s vírou, že vás uslyší :).

shabazza
05.04.2018 2 z 5

Překlad: Tragický
Korektury: Katastrofální
Děj: Nepřítomen


JiříŠkorpík
05.08.2017 5 z 5

Prvních 20...30 stran bylo hrozných kvůli překladu i obsahu, ale dále se obsah i překlad zlepšoval až do impozantního finále. Děj knihy i vypravěčský styl skutečně gradoval. Děj je velmi originální, a i když kniha má 400 stran , tak si na konci řeknete, že chcete pokračování. Snad jen k doplnění anotace, už na začátku knihy je zmíněno, že tato loď nejprve rozvezla kolonisty po jednotlivých planetách. Jednou za několik století se vrací a kontroluje vývoj....jenže i on Loď se vyvíjí...

Autorovy další knížky

John Brunner
britská, 1934 - 1995
1995  81%Telepat
1995  76%Výheň času
1983  79%Úplné zatmenie
1994  65%Toto rameno hvězd

Kniha Toto rameno hvězd je v

Přečtených23x
Doporučených1x
Knihotéce26x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x