Toto je Japonsko

Toto je Japonsko https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432709/bmid_toto-je-japonsko-ayn-432709.jpg 4 16 2

V knihe Toto je Japonsko vás Jutaka Jazawa ako ten najpovolanejší sprievodca prevedie po svojej krajine. Prostredníctvom jeho inšpiratívneho rozprávania a farbistých opisov spoznáte to najlepšie z japonského dizajnu, gastronómie, filozofie a kultúry. Predstaví vám nielen Tokio, matku všetkých metropol sveta, ale aj dve tretiny Japonska pokryté lesmi, ktoré uctievajú a oslavujú svet prírody. Dávne japonské tradície ako umenie lesného kúpania šinrinjoku alebo oslava nedokonalosti kincugi tu totiž prežívajú po stáročia popri pohodlí moderného života. Nájdite svoj zen, objavte radosť v ikigai a urobte si čas, aby ste sa dozvedeli viac o krajine vychádzajúceho slnka.... celý text

Literatura světová Cestopisy a místopisy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Nihondžin no ikikata / 日本人の 生き方 , 2022


více info...

Přidat komentář

soukroma
01.02.2023 3 z 5

Velmi stručný průlet kulturou, sportem, jídlem s trochou souvislostí historických, a ještě méně geografických či jazykových. Přehledné: co téma to pár odstavců, typicky oddělená stránka.
Fotografie spíš ilustračního rázu, bez popisků, pár ilustrací...
Žádný rejstřík.
Jako úvodní seznámení se současnou zemí vycházejícího slunce před cestou tam užitečné, než se ponoříte do průvodců a podrobnějších informací dle vlastních potřeb.
Psáno Japoncem z oblasti Tokia, který žil léta i v cizině, takže se věnoval oblastem, které především mohou cizince zaujmout jako něco nového, odlišného.

astyra
12.01.2021 4 z 5

Kniha o odlišnosti Japonska. Žiadne detaily tu nenájdete, iba dosť povrchný obraz, ale pre tých, čo majú o japonskej kultúre iba hmlisté (alebo žiadne) predstavy, skvelá na prvé zoznámenie. Pre mňa bola príliš tenká.


Štítky knihy

Japonsko

Autorovy knížky

Jutaka Jazawa
japonská
2022  74%Japonsko: Proměny země sakur

Kniha Toto je Japonsko je v

Přečtených17x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce8x
Chystám se číst17x
Chci si koupit7x