Toskánské dítě

Toskánské dítě https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421377/bmid_toskanske-dite-RsP-421377.jpg 4 105 29

Poutavý příběh nenaplněné lásky. Dokáže Joanna konečně porozumět svému otci po odhalení jeho dávného tajemství? Píše se rok 1944, když britský pilot Hugo Langley seskočí na poslední chvíli padákem z hořícího letadla do půvabné krajiny Němci okupovaného italského Toskánska. Má těžce zraněnou nohu a nalézá útočiště v rozbombardovaném klášteře nad jednou z vesnic. Zároveň se mu dostává pomoci od místní mladé ženy Sofie, která za ním tajně dochází a pomůže mu zranění vyléčit. Do jejich nečekaného sblížení ale zasáhne zrada a Sofie nevysvětlitelně zmizí Skoro o třicet let později přijíždí Hugova dcera Joanna po náhlé smrti otce na anglický venkov zařídit pohřeb a nalézá mezi jeho věcmi i dopis adresovaný po válce Sofii, který se však vrátil nedoručen. Rozhodne se proto vydat po stopách otcovy dávné lásky, o níž neměla dosud tušení, do maličké toskánské vesnice v horách. Nejenže odhalí dávné tajemství, ale cesta jí pomůže lépe porozumět také vlastnímu životu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Motto
Originální název:

The Tuscan Child , 2018


více info...

Přidat komentář

Ludmila91
12.04.2024 5 z 5

Nádherný příběh

Sitting-Bull
04.10.2023 3 z 5

I přes nelogičnosti v textu se to dá dočíst. Nadšená jsem nebyla, ale knihu dočetla. Takový horší průměr. Funkci "špitálové oddechovky" splnila, ale vracet se k ní či ji někomu doporučovat nebudu.


intelektuálka
07.03.2023 4 z 5

Další dvouvrstvý příběh o tom, co vše dokáže sebrat válka ....

Anglický pilot Hugo, který je nucen katapultovat se v krajině Toskánska ....

A italská žena Sofie, která se stává jeho zachránkyní - i s rizikem odhalení ....

Atmosféra toskánské vesničky je zde skvěle vypodobněna - a trochu snižuje tu hrůzu války a zrady ....

Ale podaří se Hugově dceři odhalit, jak to vlastně bylo s tím toskánským dítětem ?

Bylo to pěkné čtení - trochu mi připomnělo knihu " Růže bílá, černý les "

Komu se ve válce dá věřit - anebo je lepší spojit síly ve snaze o přežití ?

kalinka99
31.08.2022 5 z 5

Příběh byl skvělý. Jak na pozadí mrazivé 2. světové války a i na 70.léta v prosluněném Toskánsku s menší vražednou zápletkou.

zimolka
25.07.2022 5 z 5

V knize je úžasně popsaná příroda Toskánska ,místní pochutiny. Nádherný příběh ,mrzelo mě že už je konec. Jako oddychovka skvělé.

KnihomolkaKatka
10.07.2022 5 z 5

Nádherný příběh odehrávající se za druhé světové války. Příběh o lásce a lidskosti. O zradě. Tato kniha má v sobě vlatně 2 příběhy. Jeden je ze současnosti (vypráví o Hugově dceři Johanně) a Sophiině synovi. A druhá čast jsou právě kapitoly odehrávající se za války - příběh lásky Huga a Sophie. Autorka popisuje i nádhernou krajinu Toskánska a hlavně se seznámíme s jejich kuchyní. Úplně jsem během čtení měla chuť tam vyrazit. Už jsem si od autorky koupila i Panství. Těším se a určitě doporučuju :)

martini.ce
25.05.2022 3 z 5

Toskánské prostředí mě bavilo. Hezký příběh, zajímavé propletení. Nenáročné čtení na jarní večery.
Ale ten překlad... Ledvinový páj (hádám, že se jedná o kidney pie), saténové dřevo... To jako opravdu?

Szilvia1
29.03.2022 5 z 5

Příběh byl pěkný,bylo to napínavý(kdo byl jjejich chlapeček),byla tam vražda ale byla tam i láska.Knížka byla pěkná.

ddkk
07.02.2022 3 z 5

Docela zábavná oddechovka odehrávající se ve fiktivním toskánském městečku nedaleko Luccy. Zajímavý příběh hledání minulosti vlastního otce, bývalého anglického sira, do toho vražda místního podvodníčka a nakonec láska jako trám...

U mně za tři, hlavně kvůli Toskánsku, jeho krajině a kuchyni.

ajaworld
23.08.2021 3 z 5

Miluji Toskánsko, tak jsem se do této knížky pustila s nadšením.
O Toskánsku to moc není, ale jako oddychovka se to dá. Trocha napětí, nakonec rozuzlení, nechybí ani vražda.
Kniha neurazí, nenadchne.

nsebestova
13.05.2021 5 z 5

Velmi čtivý, napínavý příběh, při kterém se vydáte do prosluněné Itálie a ochutnáte skvosty italské kuchyně. V díle se prolínají dvě časové roviny- rovina otce za války a rovina dcery v 70. letech, která se o něm snaží něco dozvědět. Kniha je oddechová, ale zároveň čtete s určitým napětím, jak dopadne. Velmi doporučuji.

ivulka15
27.03.2021 3 z 5

Hezky se to četlo.

Madelisi
30.01.2021 3 z 5

Kdybych neznala Panství Farleigh, tak budu hodnotit pozitivněji. Zde byl příběh komornější, v podstatě šlo o otce, který byl sestřelen v Toskánsku, o jeho dceru, která se o 30 let později vypráví v jeho stopách, a o Toskánsko. Všichni ostatní jsou pouze vedlejší postavy.
Některé pasáže byly zdlouhavější. Konec byl přímo o náhodě.
Pozitivně hodnotím, že mě spisovatelka asi dvakrát zavedla do slepé uličky.
Dále se mi moc líbilo, jak si autorka hrála s italštinou. Nejprve řekla, co Hugo nebo jeho dcera řekli, ale potom upřesnila, jak to kvůli jejich znalosti italského jazyka vyznělo. Pěkný nápad, s ním jsem se ještě nesetkala.


Výsledný dojem - dostala jsem chuť na dobré italské jídlo.

Toňula
08.01.2021 4 z 5

Stejně jako předchozí kniha autorky čtivý ,lidský příběh odehrávajíci se ve dvou časových rovinách a vyprávěný dvěma hrdiny knihy - otcem a dcerou, která teprve po otcově smrti odkrývá jeho povahu a objevuje zemi,kde našel lásku.

RicardoB
16.12.2020 1 z 5

Knížka nezačinala vůbec špatně, popisy toskánské krajiny, městečka a zejména italské tradiční kuchyně byly velmi dobře napsané, ale konec knihy byl naprosto strašný. Úspěchaný, předvídatelný a až trapný závěr velmi zkazil celkový dojem

Ivulik7
01.12.2020 5 z 5

Příjemná oddechovka s nádechem napětí. Rodinného tajemství skryté v přenádherné Toskánské krajině s počátkem v době druhé světové války. Vyprávění ve dvou časových období (současnost a minulost), které se nenásilně prolíná a vykresluje tak poutavý příběh. Určitě nečekejte válečné drama. Já knihu řadím do kategorie romantické příběhy s trochou napětí, navíc je doplněna o italskou kuchyni a popis krajiny. Ano v knize je trochu zvláštních náhod, které nezní reálně a výsledek rychlokurzu italštiny je plynulá řeč.. Ale přeci je to jen knihy, žádný příběh vypravovaný na základě skutečné události. Za mě plný počet hvězd.

Jirinamac
11.09.2020 4 z 5

Mám ráda knížky, když je vyprávění ve více časových obdobích. Dcera pátrá po smrti svého otce po jeho válečné lásce. Při popisu krajiny jsem měla představu krásné přírody a milých lidí. Příjemné a spíš romantické čtení než drama.

Hedviga
31.08.2020 3 z 5

Celkom pekná knižka. Dýcha z nej atmosféra Toskánska. Príbeh z minulosti dobre vystavaný, zaujímavý a s prižmúrením oka aj uveriteľný. Zo súčastnosti už menej. Koniec veľmi zbrklý a hodne pritiahnuty za vlasy. Ale aj napriek tomu hodnotím ľahko nad priemer 3+.

Polík
15.04.2020 3 z 5

Vcelku jednoduché, ale moc hezký popis krajiny a zvláště pak receptů. Nicméně ten konce byl tak nějak uspěchaný. A když se v nouzi nejvyšší objevil pod zříceninou ten právník, tak mi to přišlo přitažené za vlasy :-) Ale jako odpočinková a nenáročná kniha dobré.

HanulkaK.
09.03.2020 3 z 5

Bavila mne, příjemně psaná, jednoduchá zápletka, odpočinková, nenáročná.