Svědectví mrtvých

Svědectví mrtvých https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454342/bmid_svedectvi-mrtvych-5hQ-454342.jpg 4 31 16

Z původní sestavy regionálního týmu pro závažné zločiny nezůstal kámen na kameni. Carol Jordanová už není jeho šéfkou, dokonce už není ani vrchní inspektorkou. V ústraní dostavuje dům a léčí se z posttraumatické stresové poruchy. Další nenahraditelný člen týmu, tvůrce psychologických profilů Tony Hill, si ve vězení odpykává trest za vraždu. Jejich úspěšný profesní život skončil. A tak se zbylí členové týmu musejí vyrovnat jak s novým vedením, tak s novými kolegy. Jenže na poklidné sžívání nemají čas. Na pozemku starého zrušeného kláštera je objeveno velké množství lidských ostatků. Ukáže se, že jsou to kostry dívek, které v klášteře před mnoha lety žily – dívek, které trpěly hodně špatným zacházením. Nedaleko jejich hrobů jsou ale odhalena další mrtvá těla, pochovaná poměrně nedávno. Je možné, že spolu tyto hrůzné nálezy souvisí? A jak pátrat po vrahovi nebo vrazích, když si nikdo nic nepamatuje – nebo nechce pamatovat? Carol a Tony mají co dělat, aby je tíživá životní situace úplně nesemlela, a nový případ svých kolegů sledují spíš zpovzdálí. Tým, který trpí nekompetentním vedením, si musí pomoct sám; Paula, Stacey, Alvin a Karim jsou ale dobří vyšetřovatelé, a po úmorném přešlapování na místě se konečně pohnou dopředu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Thrillery

Vydáno: , BB art
Originální název:

How the Dead Speak , 2019


více info...

Přidat komentář

janmac
09.08.2023 2 z 5

Za mě trochu slabší díl. Ale co se děje? Od té doby další nepřelozene/nevydané. Nevíte někdo, proč?

moudivlacek
03.06.2023 4 z 5

Tak jsem se těšila na další díl a zároveň se ho obávala, když tým je bez Carol a Tonyho. Ale nemějte strach, je to dobrá detektivka. Je tu vyšetřování klášterního tajemství, nový způsob života Carol, Tonyho adaptace ve vězení či matka Vanessa a její manipulace. Ale také "boj" starých a nových členů týmu.
Jen ten konec je takový v "mlze". Bude další díl nebo to je otevřený konec? Zkuste to zjistit sami. Toto čtení jsem si rozhodně užila.


alcahanca
09.10.2022 4 z 5

Dočtena celá série Tony Hill, Carol Jordan. Bude ještě další díl? Podle konce posledního díla to vypadá, že by pokračování ještě mohlo být. Všechny knihy série se četly moc dobře, napínavé případy, nevšední mezilidské vztahy. Carol byla skvělá policajtka a šéfová, po tom čím si prošla, obdivuhodná. A Tony? Brilantní mozek a skvělý člověk. Snad s nimi Val ještě neskončila a plánuje další příběhy.

ludek.n
26.07.2022 3 z 5

Regionální tým pro závažné zločiny je v troskách. Jeho dvě nejdůležitější osoby, Carol Jordanová a Tony Hill, už nejsou jeho součástí a tým se musí vypořádat nejen se strašlivým tajemstvím zrušeného kláštera v Bradesdenu, ale i s novými výzvami. Val McDermidová se do toho tentokrát pustila opravdu zeširoka a už na samém počátku otevřela hned několik dějových linií, mezi nimiž poté přepíná jak v pravém hollywoodském filmovém trháku. Epizody se míchají, prolínají a přeskakují jedna v druhou. Tento způsob vedení děje je nicméně trochu kontraproduktivní a jde na úkor příběhu jako takového. Můžete spekulovat, kde je jádro problému a která linie (pokud vůbec některá) je významově nosná a vede k něčemu, za čím se má cenu pídit. Díky množství cílů, které Val sleduje, se vytrácí dynamika a soudržnost celé struktury, a to jak té kriminální, tak i té emocionální. Tím spíše, že dva hlavní protagonisté jsou odsunuti do vedlejších rolí a díru, která po nich zůstává, nemá kdo zaplnit. Po ohromujícím Náhradním řešení je Svědectví mrtvých výrazným ústupem ze slávy.

Vatter83
25.03.2022 3 z 5

První díl jsem nečetla, ale tento mě neuchvátil. Zdlouhavé, nedořešené, ...

Hella
24.01.2022 3 z 5

Po delší době hurá pokračování série s Tonym a Carol, byť nejsou úplně hlavními postavami. A opět kvalitní a čtivý příběh. Věřím, že nějaká pokračování ještě budou. Za sebe doporučuji.

Kerberos
26.12.2021 4 z 5

Tento díl je jiný než předchozí byl rozložen vyšetřovací tým, Carol odešla od policie a léčí se, Tony je ve vězení. Paula, Stacey, Alvin a Karim tvoří tým pod vedením nového šéfa. Opět napínavé čtení ,trochu mi vadil nedořešený konec.

čef
01.12.2021 5 z 5

Opět skvělý díl výborné série. Hlavní hrdinové nezažívají dobré časy a ani jejich kolegové nejsou úplně v pohodě díky novému šéfíčkovi. Zápletka a vrah resp. vražedkyně jsou vcelku originální, závěr mne však zcela neuspokojil. Snad se autorka snažila o větší věrohodnost, ale očekával jsem větší dotažení kauz.

MíšaS.
29.11.2021 3 z 5

Nebylo to ono...

zdendula31
30.05.2021 4 z 5

Knihy autorky mám moc ráda,ale tahle mi nějak neseděla...

janina66
11.04.2021 5 z 5

Výborné pokračování s Carol a Tonym. Obě jejich linky se mi líbily. Skvělá zápletka vyšetřování. Bohužel osvětleno jen jedno vyšetřování ostatků a potvzení vrahů, ale to druhé nedošlo potrestání těch druhých. Jsem zvědavá, zda vůbec bude pokračování, protože takto mi to přišlo jako ukončení série.

IvanaB
01.04.2021 4 z 5

Dobré, ale... strašně mě štvaly výlevy "ach, co asi Tony", "ach, co asi Carol", "to je moje vina", "to není tvoje vina"...

felia
31.01.2021 3 z 5

Mně by vyhovovalo, kdyby autorčiny knihy obsahovaly asi třetinu slov. Nudí mě city a nerad čtu o sexuálně uchýlených lidech

ivoiro
07.01.2021 5 z 5

Skvělá kniha. Byl jsem překvapen, že série pokračuje. Myslel jsem, že předchozím dílem se série uzavřela, ale není tomu tak. Takže příběhy našich hrdinů pokračují. A teď bych rád věděl, zda bude další pokračování. Uvítal bych ho.

Titas9001
05.01.2021 5 z 5

Val umí psát a držet napětí. Jak je u ní zvykem, tak i tady je více linií vyšetřování, ale zdálo se mi, že je jich tentokrát trochu moc. Z hlavního příběhu se dalo bezesporu dostat mnohem více, ale plný počet dávám za alespoň trochu dobrý konec, a tak se snad dočkáme ještě dalších příběhů s Carol a Tonym. Nechce se mi věřit, že by to tahle dvojka mohla zabalit a odejít na odpočinek....

rodak
10.11.2020 5 z 5

Sice moji oblíbenci trošku okrajově v tomto díle, ale musím hodnotit opět nejvíce. Víc neprozradím a doufám že autorka již napsala nebo píše další román s moji sympatickou dvojicí a jejím vyšetřovacím týmem.

Autorovy další knížky

Val McDermid
skotská, 1955
2002  86%Zpěv Sirény
2004  85%Vzdálená ozvěna
2002  82%Popraviště
2003  90%Drát v srdci
2009  76%Temné struny

Kniha Svědectví mrtvých je v

Přečtených44x
Čtenářské výzvě5x
Knihotéce59x
Chystám se číst34x
Chci si koupit11x