Klekánice

Klekánice
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509313/bmid_klekanice-645eb128b524c.jpg 4 631 631

V malé středočeské vesnici se ztratilo děvčátko. Rozbíhá se zběsilé pátrání a boj s časem. Utekla? Stala se obětí krutého zločinu? Nebo si pro ni sáhla kostnatá ruka Klekánice z minulosti?

Danago
31.08.2024 3 z 5

Dobře napsaná česká detektivka, konec se teda nedal vůbec předpokládat. Trochu by se mi líbily víc rozepsány motivy , to co zde je uvedeno mi přišlo jako trochu slabý motiv , i když asi si čtenář může domyslet , co je tím hlavním motivem, i když něco takového je strašné.
Přesto si myslím, že konec by zasloužil větší vysvětlení , osobně jsem tomu, tak nějak odmítala uvěřit.
Jedná se o prvotinu , tak přivřu oko.

Kerberos
28.08.2024 4 z 5

Zajímavý námět,konec mě překvapil - to jsem určitě nečekala.

Prateri
24.08.2024 4 z 5

Klekánice - o berličce hnáty křivé, ale tady je křivý něčí charakter. Lásku střídá nenávist, krutý trest za ponížené ego. Pátraní kriminalistů odhalí staré promlčené vraždy, ale budou souviset se ztracenou holčičkou? Rozuzlení vyděsí.

Lucissia
22.08.2024 4 z 5

Útlá knížečka, styl psaní malinko kostrbatý, čtení mě bavilo, ale přesto tomu malinečko něco chybělo, proto jen čtyři hvězdy. Ale jinak spokojenost. :-)

monte
21.08.2024 4 z 5

Moje první kniha této autorky a zcela jistě není poslední. Napínavá detektivka s překvapivým rozuzlením

Toňula
18.08.2024 4 z 5

Velmi zdařilá česká detektivka, napínavý děj a překvapivý konec, přesně tak, jak to má být.

rumova_kulicka
12.08.2024 4 z 5

Tento díl se ke mně dostal jako poslední, ale vůbec to nevadilo. Knihu jsem doslova zhltla za jako malinu za pár hodin. Asi to úplně reálné nebylo, ale čtivé velice. Nešlo se odtrhnout.

KudrlinkaM
03.08.2024 3 z 5

Knihu jsem četl až po Vodníkovi, který se mi líbil víc, a bohužel mi připadala, jako kdyby pejsek s kočičkou pekly dort. Ode všeho trochu a ve výsledku sice všeho přebývalo, ale spusta toho chybělo.
Každopádně to beru shovívavě jako autorčinu prvotinu, už i Vodník byl o třídu lepší ( i delší ) a chystám se přečíst ještě Dceřinu kletbu.

veronika9761
27.07.2024 5 z 5

Naprosto neuveritelny konec, fascinujici pribeh.

Siege03
26.07.2024 5 z 5

Přečteno jedním dechem.

Nika.
25.07.2024 4 z 5

Velice povedená knížka. Zpočátku by mě vůbec nenapadlo, kam se děj bude ubírat a jak tento příběh skončí.
Přiznám se, že na konci mi běhal mráz po zádech.

Fifth Element
25.07.2024 4 z 5

Ještě jednu korekturu by snesla...

Klára90
21.07.2024 3 z 5

(SPOILER) Na základě vysokého hodnocení a různých recenzí na sociálních sítích jsem od knihy čekala více. Přišlo mi, že se to tam semlelo tak nějak všechno dohromady ( rozvrácená rodina, pedofil poblíž, hrůzné vzkazy pro matku), navíc mi byli strašne, ale fakt strašně nesympatičtí hlavní vyšetřovatelé. Jejich přístup mi přišel vcelku laxní (kurnik, ztratilo se malé děvčátko a on si chce dát víkendový voraz a dostaveníčko s manželkou na paloučku? ). Jsou to ale jen drobnosti, kniha se čte dobře a vyústění příběhu bylo šokující, nevím jestli se mi víc chtělo brečet nebo zvracet nad tou šíleností. Konec této knihy bych označila skutečně za šokující, dokonce tak, jak už mě dlouho žádný konec nepřekvapil. Zkusím ještě další knihu autorky, třeba si tam k vyšetřovatelům najdu cestu :)

babystar
21.07.2024 5 z 5

První kniha z detektivní série z Příbrami a okolí, v níž Tomáš Vyskočil a Honza Richter pátrají po zmizelé malé Adrianě. Výborně zpracovaný příběh o utrpení matky, které se beze stopy ztratilo malé dítě na vesnici, kde věří, že zlobivé děti unášejí klekánice. Ovšem vyústění příběhu je daleko hrůznější než jakákoli pověst. Přečetla jsem jedním dechem.

Barticek
18.07.2024 5 z 5

Přečetla jsem jedním dechem. Byla to moje první přečtená knížka od Terezy Bartošové a určitě nebude poslední.

Januka
18.07.2024 5 z 5

Přečetla jsem během jediného dne, kniha mě naprosto vtáhla do děje. Hltala jsem stránky, abych zjistila, kdo a proč ublížil malé holčičce. Rozuzlení více než zajímavé, přesto to bylo jediné, co mě zklamalo, přišlo mi takové dost překombinované.

Liss93
16.07.2024 2 z 5

Jako první jsem od autorky četla Dceřinu kletbu, protože nikde není napsáno, že jde o součást série. Takže jsem se vrátila k autorčině prvotině. Bohužel mě tato kniha moc nepotěšila. Plusem je, že je krátká. A mohla by být ještě kratší, kdyby autorka nezapomínala, že píše detektivku a ne básnickou sbírku. Zbytečně rozvleklá souvětí, neustálá přirovnání, která ani nedávala smysl, v elektronické podobě byl i problém s formátováním, kde měl být odstavec pokračovala normálně věta, která ale na tu předchozí vůbec nenavazovala. Konec knihy rychlý, bez vysvětlení, bez ničeho. A to málo, co se dozvíte je přitažené za vlasy.

prochajda
08.07.2024 4 z 5

Opravdu, dost dobrý počin autorky detektivek. Tato s nečekaným a dramatickým rozzuzlením. Určitě si přečtu další případy.

Katerina015
29.06.2024 4 z 5

Nelehké téma, ale výborně napsané!!!

Tessininka
28.06.2024 5 z 5

Tohle byla jízda. Absolutně jsem tedy nevěděla co čekat… tohle jsem asi nečekela ani.
Trochu musím tedy říct, že jsem se trochu ztrácela v tom o kom zrovna čtu…ale četla se kniha sama.
Nazačátku se dozvíme, že se ztratí malá holka. Pak už to jede.
Fakt jsem knihu hltala a četla se fakt dobře. Napínavá už od začátku. Sice jsem teda hned úhadla kdo to byl. Ale to proč to udělal jsem fakt nečekala.
Musim říct, že jsem fakt byla překvapená. Je to krásně napínavé až dokonce a rozuzlení fakt šok. Doporučuji