Hněv Boží

Hněv Boží https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138480/bmid_hnev-bozi-TU3-138480.jpg 4 27 9

Tomás Noronha série

< 4. díl

Román líčí nová dobrodružství historika Tomáse Noronhy, který byl hlavním hrdinou veleúspěšné knihy z pera téhož autora, jímž byla Šifra samotného Boha. Tomás, jenž je díky svému povolání historika výtečným znalcem islámského světa, tentokrát bojuje spolu s agenty Spojených států amerických proti hrozbě nukleární katastrofy. Islámští teroristé se podle zpráv výzvědných služeb dostali k jadernému materiálu a chystají se provést zničující atentát.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Plus
Originální název:

Fúria Divina , 2009


více info...

Přidat komentář

zylla
17.01.2022 4 z 5

Skvělé čtení, až na ten konec, ten to trochu podělal. Připadám si vždycky hrozně chytrá po těhlech knížkách:D

Schamila
27.08.2020 3 z 5

Zase vím něco o jiném světě, ale rozhodně mu nehodlám porozumět, jen věřím, že svět se drasticky nezmění


ladaol
24.04.2018 5 z 5

Opět velmi povedené dílko. Četlo se samo. V mnohých detektivkach se píše, že musíte poznat myšlení vraha, když ho chcete chytit. Tohle je přesně ten případ.

bezprezdivky
29.06.2016 1 z 5

Na rozdíl od Šifry samotného boha, která byla zajímavá druhou hlavní linií (pátrání po Einsteinových názorech na existenci Boha), toto je čistokrevný thriller. Bohužel ale špatný. Je to román portugalský, ale snaží se být američtější než američani. Závěr je absolutně příšerný, nechci spoilerovat, tak jen napíšu, že to nejklišovatější klišé jaké lze vymyslet.

mendule
26.04.2016 2 z 5

Zajímavý pohled, určitě se mi nelíbila kniha tolik jako Šifra a nedoporučovala bych jí jedincům, co mají problém s přistěhovalci a islámem.

tonda0
14.11.2013 4 z 5

Pro mne osobně trochu slabší než Šifra... , i tak velmi zajímavá kniha. Těch opakujících se citací z koránu bylo chvílemi až moc. Pro člověka, kterého názor a vědomosti o islámském světě utváří massmédia zajímavý detailní pohled, jak to v radikálním islámu chodí a jak se liší od "normálního" života v islámských zemích. Závěr je napínavý, možná zbytečně hollywoodský.

Corehead
23.06.2013 5 z 5

Moje druhá knížka od tohoto portugalského spisovatele a opět jsem mile překvapen.
Od první do poslední stránky velmi zajímavé čtení. Člověk se hodně dozví o islámu jako takovém a především o temné straně tohoto náboženství, o islámském fundamentalismu. Velmi podrobné pasáže popisující příčiny a motivy chování islámských radikálů, to jak jsou pro účel terorismu rekrutováni a nakonec i páchají ty nejkrvavější teroristické atentáty po světě, střídají poměrně akční pasáže, kde se na snaze dopadnout hlavní zápornou postavu knihy opět podílí historik Tomás Noronha. Sympatický hrdina, který se znovu zaplete do akce amerických vládních organizací, tentokrát proti islámským radikálům. Kniha se mi četla velmi dobře, nemá žádných hluchých míst, až na poměrně hollywoodský závěr.
Přesto dávám plný počet hvězdiček.

Makovník
04.02.2013 4 z 5

Kniha se mi velmi líbila, jen (oproti knize Šifra samotného boha od stejného autora) mi přišla slabší vedlejší linie příběhu odehrávající se v islámských zemích, kde jsme se sice dozvěděli něco o islámu, ale pro děj to nebylo příliš důležité a lehce zdlouhavé; avšak poučné.

Ereniss
01.11.2012 4 z 5

Takový portugalský "Robert Langdon", akurát že stojí proti Al-Kaidě. Ze začátku jsem tušila děsný průser a vykrádačku všech možných thrillerů. Nakonec jsem se do toho docela začetla. O islám jsem se nikdy moc nezajímala a korán nikdy nečetla. Takže zase vím něco nového (i když to, že islámští fundamentalisté jsou banda šílenců není nic nového pod sluncem)....

Štítky knihy

portugalská literatura

Autorovy další knížky

José Rodrigues dos Santos
portugalská, 1964
2009  81%Šifra samotného Boha
2021  91%Kouzelník z Osvětimi
2012  71%Hněv Boží
2022  93%Rukopis z Březinky

Kniha Hněv Boží je v

Přečtených33x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce45x
Chystám se číst10x
Chci si koupit2x