Tomáš Garrigue Masaryk: Myslitel a prezident

Tomáš Garrigue Masaryk: Myslitel a prezident https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353617/tomas-garrigue-masaryk-myslitel-a-p-URC-353617.jpg 4 7 5

Pedagog, filozof, politik, první československý prezident. Tomáš Garrigue Masaryk je osobnost, která se nesmazatelně zapsala nejen do našich dějin. Tato unikátní publikace mapuje jeho život, ale i dobu, ve které žil: Dětství a studentská léta, přibližuje jeho činnost vědce i politika, představuje jeho rodinu i blízké spolupracovníky. Poutavý text doprovází přes 400 dobových fotografií i osobní dokumenty jako například rodný list a diplomatický pas.... celý text

Žánr:
Literatura faktu , Historie

Vydáno: , CPress
více info...

Přidat komentář

Ctenaricek4
08.01.2023 4 z 5

Knize dávám čtyři hvězdy, a to hlavně z důvodu, že Tatíčkovi Masarykovi prostě nemohu dát méně než čtyři. Nicméně v knize jsem našla spoustu chyb, což je opravdu velká škoda a kazí to celkový dojem knihy. Potěšilo mě velké množství fotografií, které jsem neměla možnost nikde jinde vidět. Mrzí mne, že v knize nebyla zmíněna více díla T.G.M. Ale na druhou stranu chápu, že věnovat se Masarykovi úplně dopodrobna by byla otázka několika rozsáhlých knižních svazků.

maha75
24.02.2019 4 z 5

Bohužel (jak již bylo napsáno níže) chyba na chybě. Zrovna u této knihy mě to mrzí mnohem víc než u jiné.


Simikik
08.01.2019 5 z 5

František Emmert shrnul přehledně, jasně a uceleně historii a kontext doby T.G.Masaryka. Děkuji za tuto knihu.

NikoušekB
09.03.2018 2 z 5

Tak krásná kniha by to byla!! O úžasné osobě.. Ale když je v takovéto knize doslova na každé straně chyba...to je opravdu hodně smutné!! Proto takové hodnocení - je mi líto!

petrica
19.02.2018 3 z 5

Tohle by mohla být moc pěkná kniha plná dobových fotografií, které doplněné textem stručně a poutavě provádějí životem TGM. Poklidné čtení však bohužel dost narušuje neuvěřitelné množství překlepů a chyb. Četl tu knihu vůbec autor po sobě?