Tomáš a jeho přátelé

Tomáš a jeho přátelé https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/294151/bmid_tomas-a-jeho-pratele-knizka-na-rok--wNQ-294151.jpg 3 7 2

Přidat komentář

Metla
31.10.2020 3 z 5

Tyhle stručné přepisy animovaných seriálů jsou pro mě, předčítajícího rodiče, obvykle důvodem k nespokojenému mrmlání. "Tomáš a jeho přátelé" patří (imho) k nejhorším: žádná poetika, žádná logika, žádná krása na pohled, kostrbaté věty s opakujícími se frázemi, proložené nelibozvučnými názvy jako "nádraží Sodor" a podobně. Takové knížky čtu bezmála s odporem, za sebe bych ublinkla jednu ušmudlanou stálici. Ovšem cácorka má taky hlasovací právo a ta zpočátku trvala na pěti hvězdách, potom se nechala ukecat na čtyři. Má ráda mašinky, spoustu barevných obrázků, kvízy na konci příběhů, mdlý text plný supění jí zřejmě nevadí. Teď mi však významně sdělila, že by dala dvě hvězdičky. Prase aby se v tom skřítěti vyznalo. Prostě sem laskavě plácnu kompromisní průměr, zaženu potomka pod peřinu a budu číst - snad jsou další úlovky z knihovny přívětivější.

veamertl
22.09.2018 4 z 5

Nejsou to příběhy těch nejznámnějších mašinek, spíš nám představí další, méně známé. Ale i Tomáš a jeho parta, jsou v příbězích samozřejmě zastoupeni, neplačte děti:) Synkova oblíbená kniha, krásné obrázky, jazyk přizpůsobený dětem, v každém příběhu morální poselství, oslava užitečnosti, vzájemné pomoci, skromnosti, pracovitosti..no zkrátka přesně toho, k čemu bychom děti chtěli vést:) Občas je konec sladký tak, že mě z toho až bolí zuby, ale pro děti značka ideál:)


Kniha Tomáš a jeho přátelé je v

Přečtených10x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce3x