Hitlerovo tajemství

Hitlerovo tajemství https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462839/bmid_hitlerovo-tajemstvi-4g2-462839.jpg 4 18 8

Tom Wilde série

4. díl

Podzim 1941. Druhá světová válka se pro spojence nevyvíjí příliš dobře. Pokud se chtějí ubránit Hitlerovi, je zoufale zapotřebí nějaká nová zbraň. V Cambridgi požádá americký zpravodajský důstojník geniálního profesora historie Toma Wildea, aby mu pomohl propašovat záhadný balíček z nacistického Německa – něco tak tajného, že dokonce ani Hitler sám o existenci této věci neví. Tom Wilde ale brzy zjistí šokující pravdu o tomto „balíčku“ a pochopí, proč se nacisté nezastaví před ničím, jen aby zabránili tomu, aby opustil Německo... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Hitler's Secret , 2020


více info...

Přidat komentář

Birlibán
23.02.2024 4 z 5

Profesor historie je poslán do nacistického Německa, aby doručil do Anglie tajnou zásilku. Přiznám se, že jsem měla zpočátku problém s tím, proč byl vybrán pro takovou akci právě profesor historie a s existencí "zásilky" jako takové. Proto se mi první polovina knihy líbila méně než druhá. Dobrodružství profesora Wilda v Německu mne tolik neoslovilo, druhá půle se mi jevila akčnější a napínavější. Váhala jsem mezi třemi až čtyřmi hvězdami. Pokud povolíte uzdu fantazii a baví vás špionážní thrillery, tak se vám kniha bude líbit.
Občas se vyskytují překlepy v textu, ale co už.

rhoiar
15.09.2023

Páni, to bylo neuvěřitelné!
Do této knihy jsem vkládala velké naděje a nezklamala jsem se. Úplné napětí, od první stránky až po poslední, bez přestávek kvůli přehnanému popisu.
Profesor historie Tom Wilde je pro mě inspirací pro jeho pozoruhodnou statečnost, smělost, galantnost a statečnost. https://connections-game.com
Mnoho lidí během druhé světové války ztratilo vše, včetně naděje. Zoufale se hledalo každý kousek radosti nebo ctnosti. Dlužíme vděčnost těm, kteří, když byli v ohrožení vlastní životy, dali životy druhých na první místo.
Skuteční hrdinové, děkuji vám.


Eicherik
27.07.2023 4 z 5

Hitlerovo tajemství je celkem povedený historický špionážní thriller. A právě proto, že se jedná o thriller a ne o historický román, tak zde nebudu vyjmenovávat drobné nedostatky. A pokud se objeví nějaký další díl se sympatickým profesůrkem Tomem Wildem, tak podle tématu o který půjde zvážím, jestli do něj půjdu. Na závěr jedna spíše technická poznámka. V citaci zmíněný vlak Führersonderzug, který se původně jmenoval Amerika a později v roce 1943 byl přejmenovaný na Brandenburg v této knize zásadně nevystupuje.
Citace: Středem areálu procházela železniční trať, která jej dělila na severní a jižní část. Během krátkého přejezdu z letiště v Rastenburgu zahlédl Jung na vlečce nedaleko nástupiště Hitlerův soukromý vlak, soupravu se dvěma lokomotivami a vagony osazenými protiletadlovými děly, nepřetržitě střežený oddílem SS.

derminator
28.10.2022 5 z 5

Kniha mě nadchla. Mám rád knihy z druhé světové války a Rory Clemens předvádí že psát umí. Jeho knihu bych srovnal k Ludlumovi či Forsythovi. Hitlerovo tajemství je dechberouci kniha která vás překvapí a má i výborné zaporaky a kladné hrdiny. Za mě 85%. Doporučuji

MichelleKing
12.02.2022 4 z 5

Tak to bylo opravdu něco!
Na tuto knížku jsem se opravdu těšila a vůbec mě nezklamala. Napětí od samého začatku do úplného konce a hlavně bez zbytečných zdlouhavých pasáží.
Můj velký obdiv míří hlavní postavě - profesorovi historie Tomu Wildeovi za jeho neuvěřitelnou odvahu, nebojácnost, hrdinství a srdnatost.
Druhá světová válka zmařila spoustu životů a brala naděje. Lidé zoufale hledali každý kousek štěstí nebo dobra. Děkuji všem, kteří i v nouzi a při boji o holý život mysleli na druhé a pomáhali.
Děkuji skutečným hrdinům!

milanříský
17.10.2021 4 z 5

Špionážní thriller z nacistického Německa zní sám o sobě už lákavě, série točící se kolem profesora historie Toma Wildea má navíc dost kladných ohlasů ze zahraničí. V tuhle chvíli je třeba říct, že v ní nedochází ke vtipným scénám, jako když jiný univerzitní profesor a archeolog stane tváří v tvář Adolfu Hitlerovi a nechá si podepsat deník, po kterém zrovna pátrá půlka Německa. Rory Clements se veze jen na vážné notě a pracuje i s reálnými postavami a jejich protivníky nekompromisně likviduje.

Vůdce nacistů zde ostatně hraje podstatnou roli, spekulativně se zde řeší jeho pokrevní linie, stejně jako jeho pravá ruka Martin Bormann, ultimátní zlo, které se nezastaví před ničím. Ona zápletka, kdy Wilde má inkognito „něco“ vyzvednout z území nepřítele, vypadá jednoduše, než se z ní stane nebezpečný road trip plný tajných sledovaček, vražd a všudypřítomného nebezpečí. Neprozradím mnoho, když napíšu, že onou „tajnou zásilkou“ je dívka, kterou chtějí lidé kolem Bormanna zabít, zatímco americké tajné služby ji chtějí mít na svém území a využít ji pro propagandu.

První polovina knihy, kdy kolem sebe všichni opatrně našlapují, proklepávají své potencionální spojence a neustále si hlídají záda, je báječná. Postupně začne být příběh akčnější a plný mnoha zvratů. Osobně nejsem velkým příznivcem tohohle stylu vyprávění, ke cti autora je třeba zmínit, že závěrečná pointa, diskuze nad původem oné holčičky, je opravdu kouzelná a málokdy knížku o nacistech zavřete s úsměvem na tváři.

3,5 :)

emilieselden
03.10.2021 5 z 5

Napínavý historický špionážní thriller, který vás chytí a nepustí. Nedalo se od něj odtrhnout. Zvlášť v první polovině ale ani druhá nebyla špatná.

netopýrek
11.07.2021 5 z 5

Do čtení této knihy jsem se pouštěla s velkými očekáváními, anotace mě zaujala na první dobrou a nemohla jsem se dočkat až se do ní začtu.

od začátku mi přišla nesmírně čtivá, promyšlená, okolnosti války, nacistického Německa a válečné politiky byly do příběhu zasazeny velmi důvěryhodně.

Jednotlivé postavy si mě povětšinou okamžitě získali, a obdivovala jsem jak se autor držel morálního kodexu, který si u každé postavy hned od začátku "určil".

Musím uznat, že to byl můj první thriller tohoto typu, a jsem opravdu velmi mile překvapena, jak se s tím autor popral. Protože tahle kniha mě měla na háčku od začátku do konce, posledních asi 200 stran jsem dala na jeden zátah, protože jsem potřebovala vědět jak to skončí a rozhodně nelituji, že jsem tuto knihu četla. Protože byla skvělá.

Autorovy další knížky

2011  73%Mučedník
2012  72%Mstitel
2021  84%Hitlerovo tajemství

Kniha Hitlerovo tajemství je v

Právě čtených1x
Přečtených19x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce46x
Chystám se číst33x
Chci si koupit8x