Třetí hlas

Třetí hlas https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220289/bmid_treti-hlas-Mmu-220289.jpg 4 407 97

Zaměstnanec švédské celní správy Bengt Sahlmann byl nalezen oběšený ve svém domě – jeho nedobrovolná smrt nejspíš souvisí se zabavením velké dodávky drog. V Marseille objevili brutálně zavražděnou slepou ženu, kdysi asistentku proslulého cirkusového vrhače nožů. Stockholmský komisař (a bývalý bezdomovec) Tom Stilton se na žádost přítele vydává do Francie zjistit, co se ve skutečnosti stalo. Olivia Riverová (dříve Rönningová, studentka Policejní akademie) znala Sahlmanna a chce vypátrat jeho vraha. Oba případy se záhy protnou a donutí Toma a Olivii ke spolupráci, ač se navzájem nemohou vystát. Sužováni nočními můrami se ocitají tváří v tvář další... První vydání.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Den tredje rösten , 2013


více info...

Přidat komentář

picris
19.01.2024 3 z 5

Třetí přečtená kniha z této série a alespoň prozatím pokračovat nebudu. Čte se to sice rychle, ale tento díl mne moc nebavil, celé to bylo takové moc románové, bez větší akce. Opět se tu motalo mraky jmen a postav, aniž by člověk byl schopen (nebo i chtěl) si je všechny zapamatovat. Tři hvězdy, je to opravdu průměrná krimi.

Dajine
06.12.2023 5 z 5

Dobré čtení, složitá zápletka, trochu napětí, nějaké to překvapení.


kaca1530
23.10.2023 4 z 5

Už to není tak napínavé, ale pořád dobré. Olivia a její chování mě štvalo i v předchozím dílu, naštěstí tam nejde 100% času o ni. Když si odmyslíme množství neuvěřitelných náhod, tak mi tam nesedí chování prvního mrtvého. Jakože budu s ostatníma trávit čas takovým způsobem a pak otočím a půjdu proti nim?

Čmeláček
10.09.2023 4 z 5

Jako nebylo to špatný, to fakt ne :), ale oproti prvnímu dílu tomu něco málo chybělo. No ale je jasný jako facka, že budu v dalších knihách pokračovat :))). A téhle dávám čtyři starsy, protože se i tak dobře četla.

Lolila
04.09.2023 4 z 5

Zaujímavá zápletka, napätie tiež fungovalo. Logiku v severskej krimi nehľadám, ide si svojím životom:-) Hlavné postavy sú tiež sympatické, aj keď sa niekedy chovajú nelogicky. Ale ani to mi nevadí. Pri tomto žánry hľadám oddych, ale aj napätie, .... hlavne zmenu od iných druhov beletrie:-) A to severské krimi má..., takže som spokojná:-)

Timkim
28.08.2023 3 z 5

Stále ne, stále to ještě není ono. Chybí tomu jiskra a svižnost. Jsou kapitoly kdy děj odsýpa tryskem a kapitoly k znudění. Celá kniha je taková nekonzistentní, občas až zbytečně natahována. Je každopádně lepší než první, ale na plnohodnotné 4 hvězdy to nestačí. Uvidím jak další díl.

hanzmb
23.08.2023 5 z 5

V severské krimi si až tak nelibuji. Pořádně pročtené mám tak 4 autory. Díky letošní výzvě jsem si přečetl Skočný příliv a rázem jsem věděl, že se musím vrátit. A tento 2. díl byl snad ještě lepší. Je to úžasně pestrá mozaika, kdy se na vyšetřování vlastně podílí 4 zcela typově odlišní lidé. Navíc to není jen o zápletce, ale jsou tam i vedlejší ne-krimi linie. Pro čtenáře ubitého standardní krimi literaturou to je perfektní osvěžení. Nenudil jsem se ani chvilinku. Brzy zkusím Úsvit.

m_martina
28.06.2023 4 z 5

Tento druhý díl se mi líbil o něco méně než ten předcházející. Ale jinak byl dost dobrý, proto dávám čtyři hvězdy. A pokračování si taky brzo přečtu.

Dada077
01.06.2023 5 z 5

(audiokniha, 15hod.)
Hneď na začiatku dve mŕtvoly, vyšetrovateľov oveľa viac, dej trochu rozťahaný, ale napriek tomu celkom fajn. Sympatická je postava Toma Stiltona, človeka, ktorý sa vyhrabáva zo samého dna existencie, hlas M.Stránskeho k nemu pasuje mimoriadne dobre.

BlackBlade
14.05.2023 4 z 5

Za mě lepší, než první díl. Už jsem se lépe orientoval v postavách, kterým autoři dodávají větší hloubku a rozvíjejí jejich příběh + vzájemnou vazbu.
Děj detektivky má svižné tempo, líbí se mi Abbas a jeho nože. V tomto dílu se dozvíme, proč je s nimi tak dobrý. Opět se těším se na další díl!

Arwen777
25.04.2023 5 z 5

Opět strhující děj, velmi složitá zápletka a podivné vraždy. Sledujeme opětovné navazování vazeb mezi hlavními vyšetřovateli, ale i nebezpečí, které jim zase hrozí. Je to seskupení velice svérázných charakterů, trochu zidealizovaně se dokonale doplňují, respektují a bezvýhradně si důvěřují. Mně přirostli k srdci a proto autorům odpustím některé nedokonalosti a nepravděpodobnosti tohoto dílu. které tu trefně čtenáři uvádějí. Celé tajemství mi připadalo nechutné (nechci být konkrétnější) a zbyla mi pachuť na duši, protože bohužel i takovou realitu známe.
Chybí mi už jen 2 díly série a je mi již nyní jasné, že mi bude líto, až ji dočtu. Já doporučuji.

martineknatasa
02.03.2023 5 z 5

Kniha se krásně čte, jsou tam sympatičtí lidé, má spád. Přečtěte si ji, nezklame vás. Jdu číst další díl.

raty
19.02.2023 5 z 5

Tahle parta lidí mě bavila ve druhém dílu stejně jako v prvním. Včetně kritizované Olivie, jejíž přešlapy jí (alespoň u mě) přidávaly na lidskosti.
Zajímavě propletený detektivní případ, který se osobně dotýká některých hlavních hrdinů a dobře propracovaná psychologie postav tvoří čtivý příběh.
Kniha se těžko odkládá a závěr nutí k opatření dalšího dílu.

dlabikk
09.02.2023 5 z 5

Doposlouchán díl druhý. První se mi asi líbil víc, ale pokud jsem si myslela, že je to slibný začátek knižní série, nemýlila jsem se. Malinko mám výhrady k Olivii, která se tu chovala jako ostřílená kriminalistka a realita je daleko. No a zase "ti kněží" ...

janina66
24.01.2023 5 z 5

Audiokniha.
Tento druhý díl se mi líbil více, než Skočný příliv. Luna mi byla sympatická, jen nevím, kde viděl Tom to tetování. Snad bude osvětleno v dalším díle. Jsem moc zvědavá, kam povede vztah Olivie, ať k novináři, či biologovi.

Ulala
22.01.2023 5 z 5

Úplně nelogicky čtu tuto sérií od konce, ale musím říct, že to má taky v sobě něco pozitivního. U již známých postav postupně odhaluji jejich příběhy, které je vedly k tomu, čím jsou dnes. Jako obvykle se v tomto příběhu prolínají několikeré dějové linky, které se nakonec spojí v jedno vyústění, které mně docela bavilo. Postavy docela sympatické, děj, který vás nutí k pokračování. Co více říct, ti co máte rádi klasickou severskou krimi, šáhněte po této sérií.

Hakate
21.01.2023 4 z 5

1. Díl nasadil vysokou laďku, kterou si druhý díl neudržel. Začátek pomalejší, ale postupně nabírá na tempu, které drží.
Tom i Mette jsou sympatické postavy. Olivia tentokrát mě sympatické poněkud ztratila. Její chování mi přišlo nerozvážné, nelogické a zmatečné. Zápletka i případ jsou pěkně zpracované a zajímavé. Postupem se děj zamotává čím dál více, případ se mi líbil. Na závěr tu máme smutný konec.

janelka2
17.11.2022 4 z 5

Druhý díl se mi asi líbil o něco víc než první. Asi to bylo tím, že člověk už hlavní postavy zná a má k nim nějaký vztah. Další díl si určitě přečtu.

Chesterton
22.10.2022 4 z 5

[audiokniha]
Zakoupeno zejména kvůli střídání hlasů Anity Krausové a Martina Stránského. Toto už dávno není moje sklenka Calvadosu, ovšem jako společenský román jsem to dokázala pochopit. Jako detektivka jest to zbytečně nabobtnalé a možná i nelogické. Logiku však v severské krimi dávno nehledám. Ovšem postavy Olivie, Toma a Luny si moje sympatie získaly a nakonec odpouštím i stereotyp s knězem. Pokud si chcete odskočit na sever do bahna drog a sexu, s výletem do Marseille, není to úplně marné.
4/5

mataj
14.10.2022 4 z 5

Zajímavá zápletka i napínavý děj. Ale musím přiznat, že s tímto dílem jsem trochu bojovala. Možná jsem se dost nesoustředila, ale přišlo mi to celkem chaotické a Oliviino chování nelogické. No uvidím, jak mě osloví další kniha od autorů.