Pod černou vlajkou

Pod černou vlajkou https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426557/bmid_pod-cernou-vlajkou-0mr-426557.jpg 4 21 4

Tom Locke série

< 2. díl

Po ztrátě iluzí při misi na Ukrajině, která se tragicky zvrtla, je elitní válečník Tom Locke na útěku před Apollem Outcomes, soukromou vojenskou korporací. S přeživšími členy svého týmu pracuje v utajení na frontě v islamisty zamořeném Iráku, když je osloví saúdský prostředník s nabídkou značné sumy peněz za nalezení ztraceného syna vysoce postaveného státního činitele. Locke ovšem netuší, že pohřešovaný mladý princ u sebe nejspíš má výsledek tajné úmluvy uzavřené v šedesátých letech s Pákistánci a že se jeho otec možná snaží svrhnout saúdskoarabskou vládu. S tím, jak proniká dál a dál na území ovládané ISIS, musí svádět boje nejen v terénu, ale také válku se stínovým státem, do níž opět zabředl. Kdo je onen záhadný Saúd, který si Lockův tým najal? Má princovo zmizení důvody osobní, nebo politické? A kolik stran proti sobě vlastně stojí na Blízkém východě, rozděleném spojenectvími, která jsou neslučitelná, a přesto se občas překrývají? Chce-li splnit úkol a současně ochránit své muže, musí bojem zocelený Locke nasadit vešker svůj um, aby porazil fanatického nepřítele na válčišti – mnohem blíž domovu ovšem čeká na svou šanci udeřit protivník podstatně zákeřnější… Pod černou vlajkou je druhým akčním thrillerem s Tomem Lockem z pera autora špionážního románu Stínová válka.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Thrillery

Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Deep Black , 2017


více info...

Přidat komentář

Kaja1
11.02.2023 4 z 5

Je to něco šíleného, co se děje na Blízkém východě. Je jasně vidět, kdo z těchto bojů profituje. Lidský život je jako houska na krámě, koupit, spotřebovat a zapomenout, že jsme vůbec nějakou housku měli. Ti chlapi to mají tak nějak v povaze, ale, co tam žene ty ženy, to mi fakt rozum nebere.

Káťa484
28.09.2022 5 z 5

Tak nějak si s námi hrají ti, kteří mají moc...


Dandulka
09.01.2022 5 z 5

Perfektní čtení! Hodně akce a rychlý spád. I když na můj vkus trochu moc mrtvol. Jen tak přemýšlím, proč se dnes většina thrillerů točí kolem jaderných zbraní? Asi je to moderní námět, jinak nevím.

derminator
26.10.2020 4 z 5

Pod černou vlajkou je jistě velmi vydařený thriller. Autor v knize vymyslel velmi věrohodny děj. Kniha se čte dobře na Silvu tedy nemá, ale mohu vřele doporučit. 75%.

Štítky knihy

špionáž Irák Blízký a Střední východ špionážní zápletka váleční veteráni dobrodružné romány

Autorovy další knížky

Sean McFate
americká
2018  60%Stínová válka
2020  78%Pod černou vlajkou

Kniha Pod černou vlajkou je v

Přečtených24x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce53x
Chystám se číst10x
Chci si koupit4x