Tolkienova léta

Tolkienova léta https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/133865/bmid_tolkienova-leta-3fT-133865.jpg 3 9 2

Autor Greg Hildebrant ml., syn jednoho a synovec druhého z mezinárodně proslulých malířů fantasy, byl svědkem toho, jak se rodily slavné tolkienovské kalendáře. V této bohatě ilustrované knize vypráví své vzpomínky na to, jak byly obrazy vytvářeny, idylickým Hobitínem počínaje a děsivým Mordorem konče. Kniha obsahuje jedinečnou kolekci původních kreseb a fotografií, které byly podkladem pro obrazy, rozsáhlé komentáře bratrů Hildebrandtových a vyjímatelný plakát s původním obrazem, namalovaným pro tuto knihu.... celý text

Fantasy O literatuře
Vydáno: , Talentum
Originální název:

The Tolkien Years , 2001


více info...

Přidat komentář

notburga
10.01.2016 5 z 5

Osobně jsem z knihy nadšená. přímo před očima se vám odvíjí fascinující příběh dvou skutečných milovníků Středozemě, kteří díky svému umění dokázali vdechnout život celé řadě postav. Každý obrázek sledujeme od jeho nejranějších náčrtků až po finálovou kresbu s doprovodnými uměleckými komentáři obou bratrů a vzpomínkami Grega mladšího, kterému bylo v době vytváření prvního kalendáře pět let. Mě osobně se tyto popisy velmi líbily. Dýchá z nich kouzlo a fascinace pohádkovým světem, které znal jako dítě každý z nás.

Místy bohužel celkový dojem kazí překlepy a překladové chyby v textu a také fakt, že díky vyobrazení některých maleb na dvou stránkách dochází k mizení části obrázku v místě spoje, což často působí velmi neesteticky.

Alex.Barunka
16.11.2015 3 z 5

Krásné ilustrace doplněné o komentáře autorů kreseb.
"Příběh" je popisován z pohledu syna Grega Hildebrandta dětskýma očima, toto popisování mě místy nudilo.