Tokijský motýl

Tokijský motýl https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478169/bmid_tokijsky-motyl-Vwm-478169.jpg 4 119 22

Tokijský motýl série

1. díl >

Já – a princezna? Romantický hit, u kterého se budete královsky bavit. Izumi Tanaka měla vždycky pocit, že prostě nezapadá - ono je těžké zapadnout, když jste japonského původu a žijete na maloměstě v severní Kalifornii, kde většinu obyvatel tvoří běloši. Její máma ji vychovala sama - a vždycky to byly ony dvě proti celému světu. Pak Izzy ovšem zjistí, kdo je jejím otcem - a nejde o nikoho jiného než o samotného japonského korunního prince Což znamená, že přímočará a drzá Izzy je princezna. Nastanou jí divoké časy. Odcestuje do Japonska, aby se seznámila s otcem, kterého v životě neviděla, a se zemí, kterou vždycky toužila navštívit. Být princeznou však neznamená jenom nosit luxusní šaty a třpytivé korunky. Nenasytná média jsou jí v patách, její bodyguard se zdá být až moc sympatický, a navíc jsou tu všechny ty tisícileté zvyky a tradice, v nichž se musí zorientovat doslova přes noc. Izzy je někde mezi dvěma světy - doma nebyla dost Američanka, ale tady zase musí dokázat, že je dostatečně „japonská“. Podlehne Izumi těžké korunce, nebo bude žít pohádkový princeznovský život, šťastně až navěky?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dívčí romány , Pohádky

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Tokyo Ever After , 2021


více info...

Přidat komentář

Lidska_ctecka
17.01.2023 4 z 5

Tato kniha je skvělá. Velmi čtivá a odlehčená, ale i s tématem na zamyšlení. Motivy hledání sama sebe a své identity jsou aktuální pro mnoho lidí. A lidé, kteří pocházejí ze dvou odlišných kultur, to mají možná ještě složitější.
Moc se mi líbilo originální prostředí příběhu a hlavní hrdinka. Také mi vyhovovalo, že autorka příliš netlačí na pilu, především v oblasti vztahů. Na druhou stranu, mi mnoho věcí přišlo moc idealistických. Ale to asi k romantickým knihám patří.
Zamlouvá se mi konečné vyznění, kdy není asi největší důraz na: "Žili spolu šťastně, až navěky." Naopak, postavy před sebou mají ještě spoustu práce a neuzavřených věcí, ale jdou do toho s nadějí a uvědoměním mnoha důležitých věcí...

Wajny
20.11.2022 4 z 5

Příjemná oddechovka spíše pro mladší čtenáře, která hodně připomíná Deníky princezny, ale já si čtení i tak užila a těším se na další díl!

Kniha je velmi čtivá, nejsou v ní žádná hluchá místa, novinové články jsou hezkým zpestřením v příběhu. Je zde velmi dobře popsané Japonsko hlavně tradice a fungování císařské rodiny. Líbí se mi, že se autorka snažila jít i trochu do hloubky a zaměřila se na svár mezi povinnostmi a tím co opravdu chceme. Co se týče příběhu, tak ten je neuvěřitelně předvídatelný a upřímně absolutně nic vás nepřekvapí.
Romantická linka je milá, nic dramatického, ale to obří klišé si autorka mohla odpustit (princezna a ....).
Izumi jsem si ihned oblíbila, líbí se mi její ztřeštěnost a to že je pořád svá - nebýt jí tak se mi kniha tolik nelíbí.


Lucijáš276
25.09.2022 4 z 5

O této knize jsem měla poměrně veliká očekávání. Vždy mě bavilo číst knihy s královskou tématikou. Z poloviny jsem dostala to, co jsem chtěla. Kniha je napsaná lehce a čtivě. Několikrát jsem se opravdu nahlas zasmála. Hlavní hrdinku a hrdinu jsem si zamilovala, ale přišlo mi, že tam bylo málo té samotné romantiky. Kniha obsahuje spíše poznávání japonské kultury a zvyků, poznávání, kdo je přítel a kdo si na něj jen hraje, dost se tu řeší rodinné vztahy atd.. Čekala jsem trochu víc, ale i tak to bylo milé! :) 4* (Vždy jsem si říkala, že bych chtěla být princeznou, po dočtení této knihy mi však došlo, že vše není tak úplně jednoduché - život podle pravidel a na každé straně novináři.)

Remus Hroozley
17.09.2022 2 z 5

Je to spíše pro mladší čtenáře. Napsané lehce, bez větších dramat a emocí. Což mě vlastně moc nebavilo, že se tam nic nedělo. Jen to byla přehlídka královských akcí.

Sarah11
13.09.2022 4 z 5

Nic předvídatelnějšího jste pravděpodobně nikdy nečetli, ale nějakým zázračným způsobem to funguje a funguje to dobře. Atmosféra Japonska se podařila autorce navodit perfektně, postavy mě bavily, v zásadě asi nemám co vytknout. Je to zkrátka taková milá pohádka, která vám vykouzlí úsměv na tváři.

knihomolkaJani
26.08.2022 5 z 5

Do této knihy jsem se zamilovala od první stránky! Moc hezká pohádka z královského prostředí s kapkou romantiky. Vyzdvihnout musím i fakt, že příběh je sice smyšlený, ale jsou zde i náznaky skutečného fungování japonské monarchie.
Dejte knize šanci a pusťte se do ní s otevřeným srdcem! Stojí za to!

Doufám, že se brzy dočkáme přeložení i druhého dílu!

jitka_dankova
15.08.2022 5 z 5

Příběh nově nalezené osmnáctileté princezny, poznávání japonské kultury a zvyků, hledání svého místa ve světě, poznávání, kdo je přítel a kdo nikoliv. Tahle pohádka byla milá. Trapasy a chyby, kterých se malý tokijský motýlek dopustil, jsem zvládla zkousnout, prostě to k tomu patřilo. Vztah mezi princeznou a mladým osobním strážcem byl milý a pro naši kulturu tak trochu netradiční, takový pohádkový. Jen mi velmi chyběl nějaký epilog po delší době, nemám ráda, když se příběh končí tak brzy a četla bych si i dál o jejich vztahu.

DejSemTuKnihu
02.08.2022 5 z 5

Strašně super knížka. Když jsem si četla popis, tak mi to trochu nápadem připomnělo filmy ''Deník princezny'', ale když jsem pak knihu začala číst, tak mi to podobné vůbec nepřišlo.
Jak dějová, tak romantická linka byly moc příjemné a dobře vymyšlené. Kromě začátku, kdy Izumi teprve do Japonska jela, jsem se nikdy u knihy nenudila a stránky utíkaly strašně rychle.
Postavy byly skvělé a knihu bych klidně zařadila k nejlepším Hate to Love, jelikož to neustálé popichování Izumi a Akia bylo naprosto skvělé a vždycky jsem se u toho musela křenit. :)
Oceňuju, že autorka zahrnula a dobře popsala i několik japonských tradic a přiblížila tak čtenáři tuto zemi o něco blíž.

stelka_knihomol
12.06.2022 4 z 5

Moc hezká knížka, zajímavý nápad. Ale nic extra, řekla bych. Asi jsem čekala trochu víc.

barbb8k
08.06.2022 5 z 5

Na tuto knížku jsem se hrozně těšila a jsem moc ráda, že mě vůbec nezklamala. Přesně takovou slaďárnu jsem potřebovala. Je to přesně ten typ knížky, který můžete číst několikrát a nikdy vás neomrzí (potvrzeno).
Prostředí japonského císařství se mi moc líbil už z anotace a v knize jsem si ho oblíbila ještě víc. Další věc, za kterou jsem moc ráda, je popis tradic, které se v Japonsku udržují.

Izumi jsem si zamilovala už na první straně a to nemluvě o Akiovi. Obě tyto postavy mi byly sympatické od chvíle, kdy se v knize objevily.
Romantická linka mi přišla velmi uvěřitelná. Byla mezi nimi cítít chemie od... Řekněme prvního vlídného slova, co si spolu vyměnili.
Konec... Ten byl opravdu úžasný. Doufala jsem v něj celou knihu a když jsem si ho mohla přečíst, byl to krásný pocit.


Celkově: Opravdu tuto knihu doporučuji. Hodně jsem se u ní culila a také vůbec nemohl chybět smích.
4,5/5⭐

baru_lienka
15.04.2022 3 z 5

◾Kdyby byl film Deník princezny knihou, tak by to byla právě Tokijský motýl. Až na to, že děj se odehrává v Asijském prostředí, což mi přišlo jako příjemná změna.
◾Musím ocenit, že Izzy byla opravdu vtipná a romantická linka mi taky sedla. Žádné náročné čtení, dobře se mi u toho večer usínalo

Knihožroutka23
10.04.2022 2 z 5

Tohle mě zklamalo tak hrozně moc. Od knihy jsem čekala teda daleko víc. Námět to mělo skvělí a já miluju filmy Deník princezny i Osobního strážce a tahle kniha měla být kombinaci toho obojího a vesměs i byla. Ale přišlo mi, že to bylo celé nějak divně podané a nějak mi to prostě nesedlo.

naty_z_knihy
11.03.2022 5 z 5

Tokijského motýla jsem měla přečteného jedním dechem.
Knížky z královského prostředí mě moc neberou, ale tahle mě úplně nadchla.
Dějová i romantická linka byla skvělá.
Moje oblíbená hate to love. Líbilo se mi i nezvyklé prostředí Japonska, kam Izumi odjede poznat svého otce. Knížku určitě doporučuju.

Malinali
27.02.2022 5 z 5

Romantický vtipný ya příběh. Nejsem cílová skupina, ale moc mě bavilo. Takový "Deník princezny" z Japonska.

nofreeusernames
12.02.2022 4 z 5

Nechápu, jak mě to mohlo tak bavit, ale bavilo. Je to total pohádečka, insta láska, absolutně nerealistické, místy totálně wtf, takové Princezniny deníky/Osobní strážce na steroidech. Ale lehounké, odsýpá to, je to vtipné, no prostě jsem si to užila. Teď na to asi byla ta pravá nálada, jsem zvědavá, co si budu myslet za pár dní.

Fortuna7
05.02.2022 5 z 5

Krásná, milá a velice vtipná oddechovka.
Co si budem, jsou to vlastně Deníky princezny po Japonsku, ale mně to vůbec nevadilo a vážně si to moc užila :-).
Velkým plus pro mě taky byla hlavní hrdinka Izumi. Holka, která má sebevědomí, nefňuká a chce se něco přiučit.

DreamerX9
24.01.2022 4 z 5

Tak tohle bylo skvělý, krásná, milá a hřejivá oddechovka v lednových dnech.
Něco jako film deník princezny akorát v Japonsku. Zumzum byla skvělá holka, praštěná, jeden trapas za druhým ale přitom nesobecká a vládla srdcem. Smála jsem se a celkový příběh mě dostal do dobré nálady. Srdcovka :)))
"Zem zapomene
Však ve mně budou dál žít
Karaoke bary
Lékárny a teplý čaj
A talíř dorajaki"

LittleRebelle6
26.12.2021 5 z 5

Knížka byla zábavná . Bavila mē číst i když jsem ji natahovala aby mi vydržela 2 týdny . Líbilo se mi zpracováni .

katallinka
15.12.2021 4 z 5

Vánoce a princezny k sobě patří. Takže naprosto dokonalá pohádková oddechovka na období před Vánoci.

ikul
11.12.2021 4 z 5

Já nejsem kategorie yoli, ale někdy si ráda přečtu i knížku určenou pro tuto skupinu čtenářů. Příběh "Ztraceného motýla "se mi líbil. Americká svobodomyslnost se tu setkává s japonskou kontrolou emocí, která je popsána větou princezniny komorné: Srovnej si v hlavě, co chceš říct a pak řekni pravý opak. Tohle střetnutí pak vyvolává řadu komických i trapných situací. A že přijde i láska? Není divu, k tomu prostě muselo dojít.

Štítky knihy

Japonsko princezny královská rodina Tokio

Autorovy další knížky

Emiko Jean
japonská
2021  81%Tokijský motýl
2023  47%Tokijský sen

Kniha Tokijský motýl je v

Právě čtených3x
Přečtených139x
Čtenářské výzvě18x
Doporučených10x
Knihotéce117x
Chystám se číst116x
Chci si koupit38x
dalších seznamech4x