Tokijský ghúl 9

Tokijský ghúl 9 https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375215/bmid_tokijsky-ghul-9-RlB-375215.jpg 4 130 13

Tokijský ghúl série

< 9. díl >

Čas běží a na nikoho nečeká. Od útoku na úkryt Aogiri uběhlo půl roku a hodně se za tu dobu změnilo – především Kaneki, který teď za pomoci Bandžóa a Labužníka pátrá po doktoru Kanóovi. ÚPG však také nezahálí. Řady inspektorů se rozrůstají o nové tváře, a v rámci pátrání úřad naváže spolupráci s někým, kdo jim už v minulosti pomohl, a z koho bude mít Kaneki ještě hodně těžkou hlavu.... celý text

Horory Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

東京喰種トーキョーグール 9 (Tokyo Guru 9) , 2013


více info...

Přidat komentář

katallinka
07.02.2022 3 z 5

Pořád mě to baví, ale začátek byl rozhodně lepší. Teď mi to připadá neustále to stejné dokola. Nicméně v tomto díle došlo k zajímavým odhalením.

Kopta
06.01.2022 4 z 5

Sice je to v mnohém to samé dokola, ale alespoň se posouváme někam. Kaneki je zde teda po nějaké době, ale je vidět, že se snaží někam posunout a něčeho docílit. Lehce mi ale vadí, že ani tolik nevíme proč. Co je to, co ho žene dělat ty věci, které dělá. Ale můžeme mluvit o dobrých standardech.


Vjeerus
08.09.2021 4 z 5

Tento díl je o proti ostatním o dost pomalejší, klidnější a upovídanější. Nacházíme se hlavně v prostředí ÚPG, kam nám nastoupila jedna nová a jedna staronová postava. Dostali jsme i menší náhled do minulosti Amona a krátkou přednášku číslo dva o drápech.
Kaneki a jeho partička utvořená na konci minulého svazku pátrá po doktorovi Kanóovi a minulosti Rize, přičemž se setkávají s novými tvářemi ghúlího světa a začíná hra na honěnou s Aogiri.
Ačkoliv se tento díl může zdát nudný (a možná i docela jo, ale po 8 nabitých dílech akcí to byla jen otázka času), tak poslední stránka knihy vás totálně vyšokuje. Já měla opravdu pusu dokořán.

DarthSoren
10.05.2021 4 z 5

TG 9 je docela uvolněný díl. Není zde v podstatě žádná akce. Po dvojičce akcí napěchovanejch dílů se však něco podobného dalo čekat. Série (jakákoliv) nemůže pořád jet do plnejch a bušit do čtenáře akční sekvence. To by pak ztratila na zajímavosti. Čeho se zde dočkáte jsou spousty rozhovorů, nováček ve sboru ÚPG, vysvětlování situace, nastínení konzekvencí po předešlých událostech a množství scén, které fungují jako předěl mezi tím, co je za námi a co se ještě jenom chystá. Kaneki taky konečně vypadá k světu.
Byla tedy devítka slabší než předešlé díly? Nooo, o trošku asi jo. Rozhodně však nejde o vyloženě špatný díl. Pořád nechápu co tuzemští fanoušci anime a mangy mají s tím, že TG je odpad a ani neví co vlastně je. Já jsem se totiž hodně bavil u anime a bavím se i u mangy. Čtyři fláky si TG 9 z mého pohledu zaslouží.

Annkag
27.07.2020 2 z 5

Ako sorry ale tenhle díl byl místama trochu nudný.

yonda
03.07.2020 5 z 5

Opět dávám plný počet bodů. nejsem milovník krve a bojových scén, ale v tomto případě do sebe všechno tak zapadá, že brutalitu ani nevnímám. Spíš to všechno nutí člověka přemýšlet o tom, kde je vlastně dobro a kde zlo.

Wojta777
07.05.2019 5 z 5

Tak tohle byla vážně delikatesa. Série se každým dílem zlepšuje a více se vykreslují postavy, jak hlavní tak vedlejší. Děj se také více prohloubá. Ten je více napínavý a akční, zároveň i dobře pracuje s postavami. Obzvláště s Kanekim. Ten se stává čím dál tím víc mojí nejoblíbenější postavou. Pak zde máme také Tóku, Labužníka, Amona a Džúza, kteří jsou hned za ním v oblíbenosti. Přijde mi celkem zbytečné zde popisovat děj komiksu, když to máme napsané na anotaci.
Kresba je pořád stejně výborná jako vždy. Jen se někdy ztrácím v bojových scénách, které jsou někdy nepřehledné.
Postavy, jak již jsem psal jsou výborné a dostávají více prostoru i ty vedlejší.
Celkově se mi tento svazek vážně líbil a doufám, že jubilejní desátý svazek mě ještě více nadechne.
Dávám 5 tokijských hvězdiček.

Lenka.Vílka
06.11.2018 3 z 5

("Wake up everyone! It's not too late, To save the remnants of our hearts, So stop giving up our last shot at love, Our only chance to find the meaning of, The beat beneath the blood." ... The Abolition of Man - Thrice)

Já prostě nevím. Tenhle díl měl být teoretická pecka. Měl k tomu všechny předpoklady. Ale...

První polovina se strašně táhla. Inspektoři, inspektoři, inspektoři. Prostě takhle shluknuté do jednolitého prostoru, bylo po určitě době nudné a otrávné. Ale ve výsledku to nezlepšila ani druhá polovina. Tenhle díl mi prostě nesednul. Naštěstí to vypadá pozitivně a další díl by snad mohl být lepší. Musí. Prosím! Už jenom kvůli konci. A kvůli celému nápadu s "umělou výrobou".

Terva
04.08.2018 4 z 5

Zadarmo
získaná
infor-
mace je nebez-
pečná.

Od bitvy s ghúlí organizací Aogiri, která se opevnila v II. okrsku uplynulo půl roku.

Ghůl Labužník narazil na protivníka, kterého nemůže jen tak sežrat. Policejní inspektoři tak mají více času na to, aby jej polapili. Problém je jen v tom, kde se Labužník skrývá. Nově povýšená inspektorka 2. třídy Akira Mado má však jakousi intuici, kde by se mohl ukrývat.

Malá ochutnávka:
Dámy a pánové, pro dnešní hostinu jsem si opět dovolil připravit nevídanou krm.
Dnešní večeří jste vy sami!!

Dostaneme nové informace ohledně buněk RC, drápů a quinque. Hlavně navštívíme i laboratoř, která tyto aspekty zkoumá. Zjeví se nám tak nová postava. Geniálního ředitele výzkumu Kóicu Čugjó si mnozí velmi rychle oblíbí.

Kresba je slušná, tak jak je čtenář už zvyklí, scénář má povedené dialogy a kupodivu nezachází do nelogických situací a celé se to rychle čte a nenudí to. Opět se tu střídá lehký vtip, ironie, spousty krve a masakru, ale i důvtipu a lásky.

Citát: Tak že moje první podřízená bude dcera mého bývalého nadřízeného.

Také se na scéně opět objevuje Králík. Tajemný muž, který nosí masku králíka. Sice se několik otázek zodpoví, ale spíš jich víc přibude.
Vše se ještě více zamotává a i Kanekimu se z toho hlava točí. Kde je doktor Kanó, který mu může odpovědět na spousty otázek? No, pokračování příště.

Citát: Jest-li se nemýlím, dřív nebo později na něco narazíme, náš největší problém je samozřejmě čas......

orangerose
14.06.2018 5 z 5

Další napínavý díl teto série :)

-Endy-
05.06.2018 3 z 5

Kaneki, ten vizuál ti svědčí ;)

Tofinka
18.04.2018 4 z 5

Opět skvělý díl, jen byl takový spíše informační a postrádala jsem v něm akci...
I tak jsem si ale čtení užila a těším se na další díl. :)

p3tris
09.04.2018 4 z 5

Díl, ve kterém se po dlouhé době nedočkáme žádné akce. Jde vlastně o detektivku, která nám dává postupně nahlédnou do psychologie postav A to Išida umí. Na scéně se také objevují nové důležité postavy jak na straně ghúlů, tak inspektorů. Poslední panel představuje pořádný příslib do dalšího děje.

Štítky knihy

manga

Autorovy další knížky

Sui Išida (p)
japonská, 1985
2016  85%Tokijský ghúl 1
2016  86%Tokijský ghúl 2
2017  87%Tokijský ghúl 3
2017  86%Tokijský ghúl 5
2019  85%Tokijský ghúl:re 1

Kniha Tokijský ghúl 9 je v

Právě čtených1x
Přečtených193x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených8x
Knihotéce73x
Chystám se číst10x
Chci si koupit4x
dalších seznamech2x