Tokijský ghúl:re 15

Tokijský ghúl:re 15 https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499452/bmid_tokijsky-ghul-re-15-f8M-499452.jpg 5 21 4

Tokijský ghúl:re série

< 15. díl >

Zatímco se inspektoři a ghúlové bok po boku snaží zneškodnit příšeru ohrožující Tokio, svádí Kaneki krutý boj uvnitř vlastní hlavy. Podaří se ho jeho přátelům najít dřív, než bude pozdě? A jakou roli sehraje v bitvě šílený bývalý ředitel ÚPG Kičimura Wašú...?

Přidat komentář

DarthSoren
04.05.2023 5 z 5

Zatímco se ÚPG v alianci s ghúlama snaží odvrátit "dračí" katastrofu, Kaneki přechází další proměnou ve svém vlastním hrobě. Setkává se přitom s osobou, která změnila jeho život. Je čas vyřešit i spory uvnitř ÚPG a jednotky Quinx. Ne všechno ale půjde hladce, protože se objevuje nová hrozba.
Opět musím smeknout a složit poklonu dialogům. Tahle část se v manze fakt povedla. Část, kdy Kaneki ve svém nitru mluví s Rize je skvělá - také se dovíme, co jí celou dobu pohánělo v jejím řádění. I pasáže, kde žádné dialogy ani monology nejsou, jsou neuvěřitelně výpravné.
I když jsem viděl anime a vím co bude zhruba následovat, při čtení jsem si nemohl pomoct a nervózně jsem hltal každou stránku v napjatém očekávání, jsetli to naši "hrdinové" zvládnou. A to je asi to nejvyšší ocenění dobré knihy. 5* a jdeme na poslední díl.
Btw. Tóka je pořád kus ;) :P

Terva
01.10.2022 4 z 5

„Hbitě
odvrátil zrak,
aby se nemusel
dívat na můj
zmatek.“

Tento příběh je spíš o psychice. Jak Kaneki, který má své problémy v hlavě, tak Kičimura Wašů který má své problémy venku, jsou spíše psychickým dilematem, které je těžké vyřešit. A ne nemožné, to rozhodně ne. Alespoň Kanekimu jsem věřil. A jako skoro vždy, je tu trochu sexu, srandy, akce a osobních soubojů. Jak těch viditelných, tak těch vnitřních.

Citát: Nelez mi do hlavy!!!

Velmi zajímavá je kapitola #159, která nese jednoduchý název – S. Kapitola, který si zaslouží hlubší zamyšlení. Určitě příjdete na pár maličkostí, které vám zatím unikaly. Naopak následující kapitola nazvaná Truchlení, vám toho také hodně řekne, ale myslíte se zamyslet, protože celá kapitola #160 je bez slov. V hudbě by se to dalo nazvat „instrumentální“.

Citát: To bude zábava, dívat se, jak se topíš...


orangerose
05.09.2022 5 z 5

Tak to byl pěkně nejvíc akčnější díl ,ghulové s holubicemi našli kena, jak bude dál pokracovat s znovuzrozenou rize, tak jsem zvědavá na 16 díl, který vyjde až listopadu, ,sakra to bude nervy drásající než vyjde. :D

p3tris
05.09.2022 4 z 5

Ken pořád bojuje uvnitř "draka" se svými osobními démony, zatímco se ho jeho přátelé pokoušejí vysvobodit. A je jedno, jestli jsou to ghúlové, nebo ÚPG. Což se nakonec sice podaří, ale je vyrvané "jádro" pořád ještě Ken? Protože jeho orgány tomu nenapovídají. Mezi tím se ukazuje, že Kičimurův plán mnohem šílenější, než se na první pohled zdálo. A že "draci" nebudou tou největší hrozbou. Jakou roli nakonec sehraje znovuzrozená Rize?

Autorovy další knížky

Sui Išida (p)
japonská, 1985
2016  85%Tokijský ghúl 1
2016  86%Tokijský ghúl 2
2017  87%Tokijský ghúl 3
2017  86%Tokijský ghúl 5
2019  85%Tokijský ghúl:re 1

Kniha Tokijský ghúl:re 15 je v

Přečtených28x
Doporučených3x
Knihotéce21x
Chystám se číst4x
Chci si koupit3x
dalších seznamech3x