Tokijský ghúl 5

Tokijský ghúl 5 https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/351898/bmid_tokijsky-ghul-5-QP3-351898.jpg 4 188 18

Tokijský ghúl série

< 5. díl >

Bitva mezi ghúly a inspektory z Úřadu nabírá na obrátkách. Kaneki se svým novým přátelům snaží pomáhat, seč mu síly stačí, ale situace neodvratně spěje k rozhodujícímu momentu – vydrží se Kaneki nadále postit, nebo se poddá své ghúlí polovině a okusí lidské maso?

Žánr:
Literatura světová , Horory , Komiksy

Vydáno: , Crew
Originální název:

東京喰種トーキョーグール 5 (Tokyo Guru 5) , 2012


více info...

Přidat komentář

Bettybook
10.03.2023 4 z 5

Cukijama, postava, která se objevila v minulém volumku, mi přijde hrozně zajímavá a strašně moc doufám, že v tomhle díle to s ním nekončí.
Co mě ještě hodně zaujalo je Nišiova minulost a dost mě to přinutilo toho kluka přehodnotit.
Ken Kaneki je za mě láska, akorát už hodně dlouho vyhlížím nějaký pěkný juicy fight s jeho drápem. A nebo policistů s nějakou vybombenou quinqe.
A bohužel mi to nevyhradil ani fight Tóky, Cukujamiho a Nišiho (i když ten byl taky cool!!).

Frizer
18.12.2022 4 z 5

Takže po pěti dílech Tokyo Ghoul mohu říci, že jsem uchvácen. Trochu odlehčeného body hororu okořeněného městským Tokiem. Postavy nejsou nezajímavé, vizuál je poměrně detailní a děj se zatím střídá sem a tam....uvidíme co přinese pokračování příběhu...


Kopta
16.12.2021 3 z 5

Trochu se točíme v tom samém. Tady se vypořádáváme z resty z minula, které sami o sobě byly zbytečné. Když k tomu připočtu naprosto mimo verzi toho, že nám je více představena Rize, která je dávno mrtvá a zatím to nevypadá, že by to mělo nějakou spojitost, tak z toho je docela slabota. Konec trochu navozuje atmosféru něčeho dalšího a zajímavějšího, ale zatím je to bída.

alishek
08.12.2021 5 z 5

Super pokračování, hodně akční, souboj inspektorů a ghúlu se přiostřuje, fakt super a moc se těším na pokračování.

katallinka
14.11.2021 3 z 5

Bylo zajímavé odhalovat věci z minulosti, ale díky tomu mi příběh připadal malinko zmatený a já jsem se nemohla poradně začíst.

Vjeerus
15.07.2021 5 z 5

Další strhující díl, ve kterém jsem se bohužel trošku ztrácela v kresbě v bitvě s Labužníkem.
Ocenila jsem několik vstupů do minulosti některých postav, obzvláště pak celá bonusová kapitola o Rize. Její část svazku mě původně moc nenadchla, chtěla jsem dostat odpovědi, které vyvolala bitva, ale nakonec jsem za její příběh vděčná, protože se z ní stala velmi zajímavá postava a opravdu chci vědět víc o tom, co je vlastně zač a jak zapadá do všeho dění.
Dále dostaneme do řad Holubic novou postavu a ta... bože, to bude pořádný šílenec a jen další svazky mi řeknou, jestli ten sympatický nebo nenáviděný.
A nakonec se musím vyjádřit k obálce, protože ta je naprosto úžasná. Vidím v tom přesně to, co si o Rize myslím - krásná, na první pohled milá, ale velmi podlá a nebezpečná.

AriaLovesBooks
12.07.2021 5 z 5

Na začátek bych chtěla napsat, že mě mangy a anime nikdy moc nelákaly, ale občas jsem se zkusila na nějaké to anime podívat. Například právě na Tokyo Ghoul. A opravdu mě to moc bavilo, ale u nějakého dílu jsem ten seriál přestala sledovat a vlastně ani nevím proč. Holt asi nejsem seriálový typ. A díky tomu, že jsem několik dílů viděla, tak jsem se mohla vrhnout rovnou na pátou mangu v sérii Tokyo Ghoul.

Komiks jsem si pořídila v němčině, takže to čtení nebylo jen pro zábavu, ale bylo rovněž velice edukativní, protože jsem narazila na spoustu nových slov, která rozhodně nejsou k zahození. Manga byla jednoduchá a většinou hodně přehledná (až na pár míst, kde byla kresba trochu chaotická). Styl kresby autora je nádherný, líbí se mi, že se v komiksu nachází jak nevinné obrázky, tak i nějaké brutálnější. To k tomu příběhu zkrátka patří. Samotný děj nahání hrůzu, popsala bych ho jako nesmírně temný. Je plný násilí a neznámého nebezpečí. V Tokijském ghúlovi lze najít i filozofické úvahy, které dokážu ocenit, pokud jsou zajímavé. A tady rozhodně byly.

Zkrátka si myslím, že bych se měla znovu začít dívat na ten seriál, protože mě ta manga vnesla zpátky do té doby, kdy jsem ho sledovala. Vzpomněla jsem si, proč se mi to tak líbilo - originální příběh, dobrodružství a tajemno.

DarthSoren
13.07.2020 5 z 5

Další skvělý díl. Tentokrát vsadil Išida-san na hromadu akce, která je upřímně, hlavně na prvních stránkách, místy chaotická, ale tuhle drobnou vadu na kráse spravuje zbytek mangy spolu se skvělým bonusovým příběhem Rize. Boj ÚPG s ghůlama nabírá na obrátkách a slibuje velice zajímavé pokračování hlavní příběhové linie.

yonda
27.04.2020 5 z 5

Pro tuto mangu mám prostě slabost....

Dakarianna
14.01.2019 4 z 5

Tento díl mi zezačátku přišel strašně chaotický, skákalo se sem a tam a já se prostě ztrácela... Naštěstí se to během čtení zlepšilo a konec už zase láká na díl další.

Wojta777
28.10.2018 5 z 5

Pořád jsem se nemohl dokopat k tomu, abych tento díl přečetl. Nevím čím to bylo, jelikož tento díl byl suprový. Asi jsem neměl náladu na čtení. Každopádně pátý díl je velice akční, napínavý a krvavý. Možná, že zde bylo moc mluvení, ale to je asi jediná výtka. Takže hodnotím 4,5 ghúlími hvězdičkami.

KillHurt
02.07.2018 4 z 5

Uf. Odbočka s Labužníkem naštěstí končí. Flashbacková odbočka byla zajímavá a doplnila některá slepá místa. Závěr slibuje návrat holubic a tím pádem i návrat k hlavní lince.

Lenka.Vílka
12.01.2018 5 z 5

"Naše drápy jsou vlastně jako motor a lidské maso je benzín!"
(Trošku jiné Blood Drive, ale ok.)

Taneki si pořádně zavařil, když si chtěli minule povařit z něj. Tak nám začíná vyjednávání skoro jako z filmu z Brucem Willisem. Padouch je vostrej hajzl, co má ze začátku navrch, ale náš hlavní hrdina na to nehledí. Je to přece Bruce! Akční scény na jedničku s hvězdičkou. Taky trocha toho filosofovaní (jíst či nejíst). Tenhle obraz se táhne skoro do poloviny knihy. Přesto to není nuda. Ba naopak. A co Kimi řekla o Tóko? Naprostý souhlas. Jsem zvědavá, co s ní ta informace způsobí dál v ději.
Konec? Co?! To bude dlouhý čekání na další díl.

Terva
22.11.2017 3 z 5

Všichni jsme jen balíky masa.
A silnější žerou slabší.

Ze začátku je příběh strašně roztříštěný. Nějak se mi zdálo, že jsou mezi stránkami moc velké časové skoky nebo nelogičnost. Navíc, ale to už je opravdu troufalé, se mi zdá, že je poněkud jiná kresba. Horší kresba. Už jsem asi z těch „obrácených“ komiksů nějakej zblbnutej. Všiměte si třeba takového Kanekiho. Ve všech předešlých dílech nosil buď bílou pásku, kde měl zakryté levé oko, nebo nosil svou masku , kde měl zakryté pravé oko. Tady je na počátku, v první kapitole nazvané „Poznání“, úplně bez masky. Co se děje? (Vlastně je bez masky až do dílu #046)

Malá ochutnávka:
Já.....já nechci jíst lidi!
...Nedá se nic dělat. Podívej je to jen maso. Je to, jako když lidi jedí kravičky a prasátka.
Ale mě je jich líto!
...Neboj, všechno udělám za tebe.

Přivítal jsem sice, že hlavně ve střední části příběhu je hodně akce a málo psaného slova, ale kresba zůstala divná, taková obyčejná až odfláknutá. Vypadá to, že tvůrce Sui Išiba nějak moc spěchal a tak nekladl důraz na kvalitnější kreslení. Pro mě tedy velké zklamání.

Například bonusový příběh v této knize, nazvaný Rize, je nádherně nakreslený – tak si ze mě někdo dělá srandu nebo jsem blbej!!!!! Vyšel mezi příběhy 046 (Záře) a 047 (Přezdívka). Tak jsem si tak bedlivěji prohlédl kresby příběhu 046 a porovnal ji, nejen s Rize, ale hlavně s navazujícím dílem číslo 047 a opravdu je v kresbě velký rozdíl. Copak se asi dělo?

A pozor v příběhu 047 už má Kaneki zase pásku přes oko.
Pan Išiba asi moc nezvládal a tak jej redakce trochu nakopnula.

Bohužel je však velká část příběhu odfláknutá. Zachránil to jen bonus Rize a pak následné pouhopouhé dva díly 047 a 048 a byl konec knihy.
Zatím nejhorší kniha v sérii.

Hodnocení:
Příběhy: 040 až 046 – odpad -
Bonus: Rize: *****
Příběhy: 047 a 048: ****
Celkově dávám této knize tři hvězdy, ale myslím jen na 50%

Citát: Nemám v úmyslu nechat se sežrat.

Protože je příběh Rize samostatný, vložil jsem jej do kolonky Povídky, napsal k němu obsah, přidal komentář, malou ochutnávku a samostatně jej ohodnotil.

Tofinka
06.10.2017 4 z 5

Další skvělý díl série Tokyo ghoul. A konečně se objevila moje oblíbená postava Juuzou Suzuya :).

martinstefko
07.09.2017 3 z 5

Pátá kniha série "Tokijský ghúl" není rozhodně z těch, z nichž vám padá brada, ale to zatím nebyl žádný díl této mangy. Je to spíše manga, která se jeví více přemýšlivá, taková ta, která chce řešit nějaké závažné morální otázky, což se docela daří, i když odpověď je stále nejasná.

p3tris
18.08.2017 4 z 5

Jestli mi u této série něco nesedí, je to trochu chaotická kresba při soubojích ghúlů. A pátý díl je vlastně jeden dlouhý souboj s "Labužníkem". Přesto se děj posune zase o kus dál a dva bonusové příběhy vedlejších postav jsou skvělé. Vysoko nastavená laťka zůstala zachována.

orangerose
17.08.2017 5 z 5

ještě více akce než předchozích dílech, dokonalost , konečně labužník chcípl - jupííííííí :D

Štítky knihy

manga

Část díla

Autorovy další knížky

Sui Išida (p)
japonská, 1985
2016  85%Tokijský ghúl 1
2016  86%Tokijský ghúl 2
2017  87%Tokijský ghúl 3
2017  86%Tokijský ghúl 5
2019  85%Tokijský ghúl:re 1

Kniha Tokijský ghúl 5 je v

Přečtených268x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených11x
Knihotéce89x
Chystám se číst12x
Chci si koupit6x
dalších seznamech2x