Tohle léto bude jiné

Carley Fortune

Zakázané ovoce chutná nejlépe. Své o tom ví i devětadvacetiletá Lucy, která před pěti lety podlehla okouzlujícímu barmanovi na Ostrově prince Edvarda, jen aby chvíli nato zjistila, že jde o bratra její nejlepší kamarádky Bridget, Felixe. Ačkoliv je přitažlivost vzájemná a na letní úlet se jí nedaří zapomenout, je jasné, že se od sebe musí držet dál. To se však mnohem snadněji řekne, než udělá. Na prosluněný ostrov se Lucy každoročně vrací spolu s Bridget. Chce utéct od torontského shonu, nadýchat se mořského vzduchu, pozorovat divoké útesy, ochutnat čerstvé ústřice a svěží vinho verde. Jednu věc ale rozhodně nechce - skončit ve Felixově posteli. Zase. Držet vlastní city na uzdě se ale nedaří ani jednomu z nich. A když Bridget náhle uteče před vlastní svatbou do rodného města, Lucy všeho nechá a jede své kamarádce na pomoc. Její dobročinná mise má ještě jeden tajný cíl - odolat jedinému muži, kterému nikdy odolat neuměla. Jenže Felixovy oči se zdají ještě zářivější než dřív. A Lucy začne vážně pochybovat, jestli je její srdce v bezpečí.... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: 2025 , Jota
Originální název: This Summer Will Be Different, 2024

Komentáře knihy Tohle léto bude jiné

gabca9100
27.11.2025

Kniha byla milá. Dej byl pomalý, něžný, žádné velké akce ani zvraty. Přirovnala bych ji k noci u táboráku bez kytary. Jen sledujete oheň, necháte se nahřívat a čas jde tak nějak příjemně pomaleji.

Comp.Bear
25.11.2025

Moc milá oddechovka. Od CF mám zatím přečtenou jenom knihu Každé další léto a musím přiznat, že ta se mi líbila o něco víc. I tady máme střídání minulosti s přítomností, to mám na knihách moc ráda, ale v tomhle případě mě už ta minulost chvílemi trochu nudila. Jinak jsem ale spokojená, a na ostrov prince Edvarda bych nejradši ihned vyrazila. To bylo popsáno skvěle.

kniha_je_laska
13.11.2025

Lucy měla strávit se svou kamarádkou Bridget pár dní na ostrově, ale ta přijede později. Chvíli se tu tedy musí zabavit sama, což nečekala, ale když potká sympatického Felixe, tak už jí to tolik nevadí. Stráví spolu úžasné chvíle plné vášně, jenže pak zjistí, že je to Bridgertin bratr, u kterého byla varovaná, aby se do něj nezamilovala. Přátelství s Bridget si moc váží, a tak ví, že se to nemůže opakovat. Uplyne pár let a její kamarádka má těsně před svatbou, když ji najednou zavolá, že musí za ní přijet na ostrov. Lucy netuší, co se děje, ale hned vyráží. Bohužel na ostrově je i Felix...

Při počasí, které zrovna venku vládne, jsem se potřebovala trochu zahřát. A jaká kniha by mohla být lepší volbou než ta, jejíž obálka i samotný název létem přímo volá? A po přečtení mohu říct, že i obsah mě přenesl za teplem. Někdy jsem díky popisům skoro až slyšela šumění vln, cítila písek mezi prsty a teplé sluneční paprsky na kůži.

Střídá se tu minulost s přítomností, a i když kapitoly z minulosti byly důležité kvůli pochopení vztahu hlavních postav, a toho co se mezi nimi všechno stalo, tak to potom bylo trochu na jedno brdo, jak se to opakovalo. Díky tomu jsem postupně měla radši kapitoly z přítomnosti, kdy jsem chtěla vědět, jak se to vyvine dál a co se stalo Bridget, že povolala Lucy na ostrov. Ale co musím určitě zmínit, je romantická linka, která byla opravdu moc hezká. Chemie mezi těmi dvěma chvílemi ze stránek skoro sálala a člověk pomalu ty jejich dlouhé pohledy viděl přímo před očima.

Je to moc pěkný příběh o přátelství, oddanosti, lásce, ale i o hledání sebe sama a já od knihy dostala to, co jsem doufala a možná i něco navíc.

„Žij svůj život pro sebe a pro nikoho jiného.“

mina_harker
09.11.2025

Moc pěkná romantická knížka, dojemná i humorná. Člověk má chuť zaletět si na Ostrov prince Edwarda.

jarca66
28.10.2025

Od autorky jsem četla Každé další léto, které mě hodně oslovilo. Líbilo se mi střídání minulosti a současnosti s postupným rozkrýváním vztahů a osudů hlavních hrdinů. Tady to bylo podobné. Byl to příjemný romantický příběh o přatelství a snech, láskách a nalezení sama sebe.
Nádherné prostředí Ostrova prince Edvarda, kde se děj částečně odehrával, mě naprosto uchvátilo. Tak ráda bych se tam někdy podívala.
Asi si dám na seznam četby Annu ze Zeleného domu. :-)

Karča1
28.10.2025

Knížka se mi v celku líbila. Některé pasáže mi přišly zbytečné dlouhé a štvalo mě to natahování Bridget a stěhování. Líbilo se mi téma květin, poezie, knih, oceánu. Příjemné čtení. Krásný konec.

Happy8
19.10.2025

Od Carley Fortune už jsem četla Sejdeme se u jezera a naprosto mě okouzlila. Když se u nás objevila novinka Tohle léto bude jiné, neváhala jsem proto ani chvíli a pustila se do toho. A opět to stálo za to!

Tahle kniha mě vtáhla od první stránky! Střídání kapitol mezi současností – pár dní před svatbou kamarádky Bridget – a minulostí, kdy se Lucy „seznámila“ s bratrem své nejlepší kamarádky, je naprosto geniální. Každá stránka má šťávu, sex appeal a napětí, přesně jako sexy týpek, co ví, že je sexy… a ještě k tomu čte klasiku! Felix mě fakt dostal. Bylo to neuvěřitelné vzrůšo, to jiskření, flirt… chtěla jsem ho mít! Dokonce se mi o něm zdálo i po nocích, a věřte, že to chcete taky!

Kniha se čte tak dobře, že stránky prostě letí jedna za druhou. Přitom vás kniha drží v napětí a v hlavě se neustále honí scénáře, protože ani v půlce stále nevíte, co se vlastně děje. Přijde Bridget na to, co jí tají Lucy? A co tají Bridget Lucy, že se týden před svou svatbou z ničeho nic rozhodla nejít na zkoušku šatů a odjet do své domoviny?

Ostrov prince Edvarda mě úplně fascinoval. Přiznávám, že jsem si ho hned googlila a zjišťovala o něm víc. Připomíná mi trochu Irsko a to kouzlo ostrova krásně doplňuje celou atmosféru příběhu. Milovníci klasického dětského románu „Anna ze Zeleného domu“ si tady přijdou na své.

Jediné, co mě občas lehce zdržovalo, byla délka některých částí. Místy příběh působil zbytečně nataženě a některé situace byly až moc dokonalé, takže by se v reálu asi nestaly. Ale jinak je to perfektní letní román, u kterého se nemusíte moc přemýšlet, ale přesto vás vtáhne do světa tajemství, flirtu a jiskření.

Celkově je to ideální kniha na léto: sexy, napínavá, plná tajemství. Připravte se na vzrušení, emoce a občasné úsměvy nad tím, jak dokonalé a přitom nečekané mohou být zvraty v životě i v lásce.

Ucitelka_s_adhd
05.10.2025

Ostrov prince Edvarda - místo, kde se odehrává většina tohoto příběhu a já se do něj absolutně zamilovala. Hlavní hrdinové se zde opakovaně setkávají při různých příležitostech a postupně mezi nimi vzniká něco speciálního.

Ostrov je absolutně kouzelný a kdyby letenky nebyly tak drahé, letím hned! Celý příběh má navíc senzační atmosféru a já zpětně lituju, že jsem v létě v Itálii neochutnala ty čerstvé ústřice, protože po přečtení tohoto příběhu bych se jich nejradši ujedla.

A jelikož jsem od této autorky četla pouze tuto knihu, mám rozhodně v plánu dohnat i ty předchozí, protože práce s chemií hrdinů a atmosférou mi tady přišla absolutně jedinečná a originální.

+ bezkonkurenční vykreslení atmosféry a pozadí - ten letní vibe, vůně soli, moře, vánku a ústřic se mnou zůstali dlouho po dočtení
+ velmi příjemné, lehké, oddechové letní čtení
+ připomínalo mi to Malibu v plamenech, ale tento příběh je za mě jednodušší a čtivější
+ čtivost, chytlavost - tohle se těžko popisuje, ale já byla zvědavá jak opica, jak to jako bude... fakt :D
+ téma zakázané lásky (bratr nejlepší kamarádky) a skvělá chemie mezi hlavními hrdiny
+ průvodce pro čtenáře a otázky k diskuzi na konci knihy -TOP, miluju když autor pak vysvětlí pozadí vzniku knihy a poznávání prostředí do kterého knihu zasadil
- některé motivy se opakovaly - neustálé vzpomínání, pár podobných scén

tyna_01
01.10.2025

Se čtením knih této autorky jsem to vzala od konce . Tato kniha je posledním dílem vydaným v češtině, ale pustím se do dalších dvou knih autorky.

Můžu říct, že mne strašně bavilo prostředí, kde se děj odehrával. Vlastně se dá říct, že mi líbila obě místa, kde se odehrával, protože se v knize dočítáme o životě Lucy (Bee), která žije v Torontu a vlastní květinářství (tady mi srdce plesalo poprvé) a potom poznáme Ostrov Prince Edvarda (moje srdce plesalo podruhé).
Lucy žije se svojí kamarádkou, Bridget, v Torontu a vlastně se pořád se hledá. Nyní vlastní květinářství, což miluje, ale její rodina toto rozhodnutí moc nepodporuje. Proto si je Bee tak hodně blízká s Bridget, která je parťačka každým coulem jak ve volném čase, tak i co se týče zaměstnání a vypomáhá jí.
Obě kamarádky spolu mají odcestovat na Ostrov Prince Edvarda, ale Bridget se bohužel opozdí a tak na ostrov dorazí Lucy sama. Zde se setká se sympatickým barmanem, který ji okouzlí. Stráví s ním několik pěkných chvilek u něj doma, ale následně zjistí hrůzostrašnou věc,.. Je to Felix - bratr její nejlepší kamarádky Bridget. Je to zakázané ovoce a Bridget se o tom nesmí nikdy dozvědět.
Tohle se stalo před pěti lety,.. Po celou dobu se Lucy snaží Felixovi vyhýbat i přesto, že s Bridget navštěvují Ostrov každý rok v rámci oddychu od městského života.
Jenže nyní Bridget čeká svatba a místo příprav neplánovaně uteče na Ostrov a vyžádá si, aby tam Lucy trávila předsvatební čas s ní,... A jejím bratrem Felixem. Proč Bridget náhle utekla na Ostrov? To nikomu nechce vysvětlit, tak se nemůžeme divit Lucy, že je na ni naštvaná, protože jí mezitím utíkají pracovní příležitosti v Torontu. A hlavně?! Musí trávit čas v blízkosti Felixe a hrozí, že bude odhaleno jejich tajemství,.. Co se událo před pěti lety.

Dále mne bavilo, že si s námi autorka pohrála a nenechala nás v klidu, protože se v knize velmi bohatě střídala přítomnost s minulostí a to mne fakt baví .

Knihu hodnotím jako lepší průměr .

PS: rozhodně není nutné ji číst jen v létě a zkuste si dát do Googlu ten Ostrov, chci tam

hlavajda93
25.09.2025

Příjemná oddechová kniha, první 2 třetiny mi přišly výrazně lepší. Po svatbě už to trošku ztratilo šmrnc. Kniha Každé další léto od autorky mi přišla o trošku lepší.

Anet_jan_book
25.09.2025

Na začátek bych chtěla za knihu v rámci #spoluprace za účelem #recenze poděkovat @nakladatelstvijota

Tohle byla moje první kniha a zároveň seznámení se s autorkou. Je to oddechová romantická jednohubka, která se odehrává v prostředí kanadského pobřeží a města Toronta.

Hlavní hrdinka Lucy (Bee), která miluje květiny, bydlí společně s kamarádkou Bridget v Torontu. Jednou si holky naplánují cestu na Ostrov prince Edwarda, což je místo kde Bridget vyrůstala.

Lucy si to tam okamžitě zamiluje ale nejen to místo ale i bratra Bridget - Felixe. Shodou okolností se s Felixem seznámí první aniž by tušila, že se jedná o bratra její kamarádky.

Felix už jednou chodil s kamarádkou své sestry a bohužel to nedopadlo dobře. Bridget se obává aby se to nestalo znovu a tak si s Lucy dají tři pravidla, mezi kterými je i pravidlo - Nezamilovat se do jejího bratra Felixe.

Po letech se Lucy ale vrací na ostrov prince Edwarda za svojí kamarádkou Bridget, která potřebovala podpořit a mít jí u sebe. Když se vrátí na onen ostrov, opět se setkává s Felixem. Strávila tu chvíle, na které se nezapomíná a tudíž to rozproudí krev nejen Lucy ale i Felixovi, kterému ani ona nezůstala lhostejná.

Příběh byl opravdu letní a plný vášně, přátelství, snech a přání, hledání sama sebe ale i ztráty blízkých a druhých šancí.

Je to kniha, která Vás doslova zahřeje. Nejen že se odehrává v létě a v prostředí malebného městečka u moře ale je tu i spousta sluníčka, který Vás nabije energií. Je to příběh, který Vás naplní nadějí a láskou.

Líbilo se mi prolínání minulosti a přítomnosti. Vše dávalo smysl a skvěle se to četlo a hlavně to místo - ostrov prince Edwarda. To zní tak krásně a neskutečně mě to zaujalo.

Příběh Felixe a Lucy mě moc bavil od první chvíle a taky se mi líbilo přátelství, které mezi sebou Bridget a Lucy měly.

Janinkniznisvet
11.09.2025

Krásná letní kniha. Četla se sama, stránky mi ubíhaly rychle. Líbilo se mi , že příběh je z více časových úseků. Celkově mám ráda když se střídá minulost s přítomností .
Lucy a Felix měli být už od začátku spolu jako pár a ne jen milenci na každé léto.
Romantika , která nás pohladí po duši.
Tohle je moje první kniha od autorky a jsem spokojena, určitě si přečtu další knihy , protože mi neskutečně sedl její styl psaní.
Doporučují všem, kteří potřebují vypnout od každodenního shonu .
Děkuji nakladatelství Jota a Lucce Plaché, že jsem si tento příběh mohla přečíst.

Majka1978
31.08.2025

(SPOILER) Táto kniha bola úžasná. Absolútne všetko sa mi na nej páčilo. Dokonalé letné čítanie na leto, ako stvorené.

Každý rok Lucy trávi dovolenku na ostrove Pedras de la Industria so svojou najlepšou kamarátkou Bridget. Je tam slnko, vlny a piesok, mušle a sexi chlapi. Lucy však hľadí len na Felixa, on je jej letný milenec každý rok. Hovorí si, že je to len milenec a že v tom nič viac nie je, že pre ňu nič neznamená. Vie však, že klame sama sebe a nevie, ako tieto pocity zastaviť.

V krízovom režime Bridget opúšťa Toronto, aby sa vrátila na ostrov, len pár dní pred svadbou. Lucy vie, že ju musí nasledovať, aby svojej kamarátke pomohla akýmkoľvek spôsobom.

Chémia je neskutočná, aj keď sa hlavné postavy snažia poprieť, čo sa deje, nepopierateľne sú k sebe priťahované ako magnety.

Malebné prostredie znie ako perfektný letný únik. Páčilo sa mi sledovať osobný rast postáv. S koncom som bola spokojná a už teraz sa teším na ďalšiu knihu od autorky ;)

Ivetaa
17.08.2025

Hodně nenáročné čtení - raději nehodnoceno - cílovou skupinu si jistě najde.

recenzienika657
24.07.2025

Boli ste na dovolenke a malí ste pocit, že ste doma?
Ak áno, kde?

Toto je autorkina tretia kniha a ja mám vážne pocit, že každou ďalšou je lepšia a lepšia. Toto leto bude iné som zhltla doslova za jeden deň a nie, nepreháňam. Je to ten typ knihy, pri ktorej si povieš "ešte jednu kapitolu" a zrazu je o polnoci a ty stále čítaš.
Romantická linka tu bola topka. Zakázaná láska? . Odolávanie pokušeniu? . On ako ukážkový muž, čo číta knihy?

Iskra medzi nimi bola cítiť z každej strany. A hoci som si chvíľami hovorila, že by fakt mohli viac komunikovať a prestať robiť, že sa nič nedeje, zároveň som to ich napätie úplne žrala. Proste slow burn ako sa patrí a občas som mala chuť ich postrčiť, aby sa už konečne priznali, že sú do seba paf.

Autorkin štýl písania je čistý balzam na dušu. Neskutočne čtivý, príjemný, a tá letná atmosféra... ach! Normálne som cítila slnko na tvári, vôňu mora a chuť vínka vinho verde. A tie opisy Ostrova princa Eduarda? Fakt som mala pocit, že tam som. Obzvlášť ma dostali pasáže o Anne zo Zeleného domu. Áno, áno, tá klasika z detstva! Ako milovníčka tejto knihy som mala radosť z každého spomenutia a ten dom si viem úplne predstaviť. Úplne som zatúžila sadnúť do lietadla a ísť ho navštíviť naživo.

Bavilo ma striedanie minulosti a prítomnosti. V tejto knihe mi to nevadilo. Brigitino tajomstvo ma držalo v napätí.

Ak hľadáte letnú romantiku, ktorá má iskru, štipku tajomstva, veľa emócií a ešte k tomu nádherné prostredie, Toto leto bude iné je jasná voľba. Felix a Lucy si ma získali a ten ich príbeh sa mi ešte dlho bude motať v hlave. Postavy mi proste sadli.

Ďakujem vydavateľstvu za možnosť si knihu prečítať.

#spolupracasnikou #totoletobudeine #carleyfortune #leto #laska #bookstagram

recenzienika657
23.07.2025

Boli ste na dovolenke a malí ste pocit, že ste doma?
Ak áno, kde?

Ďakujem vydavateľstvu za možnosť si knihu prečítať.

#spolupracasnikou #totoletobudeine #carleyfortune #leto #laska #bookstagram

kanitsuj
21.07.2025

Romantický příběh, jakých je plno, nic nezapomenutelného, přesto rozhodně patří k lepším počinům v tomto žánru. Autorka má však lepší knihy.

knizni_blizenec
07.07.2025

Hledáte romantickou oddychovku z prostředí léta a nádherného ostrova? Tak tohle může být něco pro vás!

LUCY - Ambiciozni až workoholická majitelka květinářství, která se hledá. S Lucy navážete rychle pouto, stejně jako s její nejkou Bridget, která si ukradla mé srdce možná i víc.

FELIX - Je to skoro mistr v otevírání ústřic. Jo, ústřic. A taky má chaty. Je bráchou Bridget, zlatý retrívr. Už jsem říkala, že závodně otevírá ústřice?

Myslím, že ROMANTICKÁ linka byla velmi stěžejní a pro mě nejvíc top na knize. Zakázaná láska, odolávání a on jako ukázkový muž, co čte? Čte! Možná bych byla radši, kdyby spolu ti dva víc komunikovali a ne schovávali hlavy do písku před evidentním - táhne je to k sobě.

Autorka píše čtivě, letní atmosféra na vás jen dýchá, má plno pasáží, které jsou romantické, dojemné a zajímavé. Mně vadilo střídání přítomnosti a minulosti, které bylo velmi bohatě prolínáno. Minulost mě tolik nezajímalo a připadaly mi ty části ne tak záživné a důležité. Zajímala mě víc přítomnost a problémy Bridget. Plus ti dva.

Komu bych knihu DOPORUČILA? Určitě ten, co chtějí nejen v létě sáhnout po romantice s jemnými spicy scénami, která vás přesune na pozoruhodný ostrov, který mě omámil. Připadala jsem si, že čtu o místu, kam potřebuju jet. Taky čtenářkám, co milují zakázanou lásku, nepotřebují velké zvraty. Příběh se neobejde taky bez objevování sebe.

Podtrženo sečteno - Tahle kniha je zejména pro romantické duše, co chtějí číst oddychovku z prostředí ostrova plný venkova a vesničanů. Sice na začátku na to vlítnou, ale co když ráno zjistí, že jde o toho, s kým jediným tohle nemůžou?

Za knihu moc děkuju @nakladatelstvijota a @lucie.pise , kterou jsem si mohla přečíst v rámci spolupráce

Chystáte se na čtení? Nebo jste četly? Taky nesnášíte ústřice?

intelektuálka
05.07.2025

Co se dá dělat jiného v tyto parné dny, než utéci na vzdálený Ostrov prince Edvarda ..... ponořit se do vln, ochutnat ústřice a víno verde ....

Ale tato romantická kniha skrývá úskalí .... Lucy a Felix se již poznali, ale hledají cestu, jak jeden druhému nepodlehnout ....

Svěží příběh plný jiskření a erotiky i otázek přátelství ....

A vzpomínky na Annu ze Zeleného domu :
.... všechno, co stojí za to, přináší určité potíže .....

Pěkné odpočinkové čtení s krásnou přírodou - a láskou ....
Doporučím.

Klímuška
03.07.2025

Letos musejí odolat pokušení, protože tohle léto bude jiné.

Devětadvacetiletá floristka Lucy před pěti lety ochutnala zakázané ovoce. Podlehla na Ostrově prince Edvarda okouzlujícímu barmanovi, aby pak zjistila, že Felix je bratr její nejlepší kamarádky Bridget. A pravidlo tři je jasné. Nezamilovat se do bratra Bridget.
Jenže držet se od něho dál je nadlidský výkon.
Na krásný ostrov se Lucy každoročně vrací společně s Bridget. Utéct od torontského shonu, nadýchat se mořského vzduchu, ochutnat ústřice a skončit zase v posteli Felixe, i když si pokaždé říkají, že to bylo naposled.
Když náhle Bridget před vlastní svatbou uteče na rodný ostrov, Lucy všeho nechá a odlétá za kamarádkou. Chce jí být oporou a hodlá odolat šarmu Felixe.

Kniha s krásnou letní obálkou nás přenese na ostrov plný majáků, útesů a milých lidí. Na Ostrov prince Edvarda máte chuť okamžitě vyrazit.
Příběh je tak trochu klišé. Lucy se vrací odhodlaná odolat Felixovi a pokaždé, když ho vidí se jí kalhotky rolují dolů. Snaží se vše utajit před Bridget a rok od roku na Felixe víc žárlí, i když je sex pouhá zábava. Pozorný čtenář samozřejmě z chování Felixe pozná, že jeho zájem o Lucy znamená mnohem víc. Jeho starostlivost je až dojemná. A navíc je velký milovník knih.
I Bridget má tajemství, se kterým se nechce hned kamarádce svěřit.
A tak se společně s Lucy snažíme odhalit důvod Bridgetina útěku a střídavě se vracíme do doby během uplynulých pěti let.
Konec autorka natahuje a chvíli trvá než si hlavní hrdinové padnou konečně do náruče.
Musím ale uznat, že vzájemné posílání balíčků a společné vaření na dálku je hodně romantické.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Carley Fortune také napsal(a)

2023  85%Každé další léto
2024  74%Sejdeme se u jezera