To snad není možný

To snad není možný https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165832/to-snad-neni-mozny-165832.jpg 4 19 4

Krásy,tajemství,zvláštnosti i nástrahy nejsuššího světadílu donutily často členy cestovatelské rodiny Márových z Přerova vydechnout To snad není možný! Dvacet čtyři tisíc kilometrů dlouhá cesta kolem celé Austrálie i do jejího horoucího středu je vedla všemi státy Australského svazu včetně ostrovní Tasmánie. Můžete s nimi krmit krokodýly,potápět se ve Velkém bariérovém útesu, obejít v pouštním vedru žhnoucí monolit Uluru,obdivovat hru Aboridžinců na didžeridu nebo se prohánět mezi tisícem skalních jehel Pinnacles. Dozvíte se o nástrahách dlouhých pouštních dálnic,vyděsí vás šplh do korun eukalyptů, nadchnou vějíře stromových kapradin v deštných lesích a nezištná pohostinnost Australanů. Vzhůru na dobrodružnou cestu do nejúchvatnějších míst rudého kontinentu... celý text

Přidat komentář

niknikita
19.04.2019 3 z 5

K hodnocení jsem si musela dát časový odstup, ale pořád mám stejný pocit. Bez pochyb jsou Márovi úžasní a obdivuhodní, to na prvním místě.
Ráda bych poznamenala, že nepatřím k dovolenkovým plážovým povalečům, přesto bych cestování v jejich podání nebyla ochotná podstoupit ani zadarmo.

Z knihy mám rozporuplné pocity. Především nepochopitelná kalvárie v podobě ujetých kilometrů - jediný řidič v posádce vzbuzuje respekt, ale jde o ústa :-O.
Náročná cesta Márových ve mně nechala pocit hledání benzinových čerpadel, levných noclehů a popis encyklopedických poznatků z náročného cestování po krásné Austrálii.

Korektury raději nebudu řešit, ale výraz "okurek" v mužském rodě mne straší ještě teď.
Publikace slušná, ale jakoby uspěchaná.

HancaB82
06.01.2019 4 z 5

Hezky napsaný cestopis. Při čtení jsem byla tzv. jednou nohou v Austrálii. Po přečtení si jinak říkám, že možné je všechno,když člověk chce.


Ivanule
04.01.2018 5 z 5

Moje předposlední kniha od rodiny Márových,ještě na mě čeká kniha o Japonsku,a co napsat opět výborně popsané putování po Austrálii,a musím smeknout ujet tolik km za tak krátký čas:)

medvedice3
08.01.2017 4 z 5

Všechny knihy "od rodiny Márovic" by měli číst všichni lidé pro inspiraci v těžkých chvílích pro jejich překonání. Neztrácet optimismus, i když životní karty nepadly příliš dobré.