To se ti jen zdá

To se ti jen zdá https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47207/to-se-ti-jen-zda-47207.jpg 5 150 27

Eva Dallasová série

< 29. díl >

Eva vyšetřuje smrt šestnáctileté Deeny, dcery policejního kolegy. Mimořádně brutální vražda má podle všeho kořeny v minulosti: vrah nechal na místě činu video, podle něhož je za všechno odpovědný její otec. Eva musí začít pátrat nejen v životě svého kolegy, ale i ve složkách jeho minulých případů. 35. díl série In Death

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Kindred in Death , 2009


více info...

Přidat komentář

Olga8480
10.04.2022 5 z 5

Opět skvělý příběh. Tentokrát smrt zasáhne celý policejní zbor a hlavně
Jamieho, který se proto připojí k vyšetřování. A opět se ukáže jaký má Eva skvělý tým.

hrosik3
16.03.2021 4 z 5

Příběh je super, ale vadilo mi vykání Evy a Peabodyové.


Jessybelle
06.08.2020 5 z 5

Prostě skvělá detektivka. Dlouho jsem ji sháněla, nakonec se podařilo, byť jako ekniha (papírové knihy jsou prostě lepší aspoň pro mě). Příběh drsný, ale super... Tolik mi Dallasová chyběla...
Jako vykání mě mrzí, ale snížit o hvězdičku to ne, autorka přece nemůže za český překlad.

moudivlacek
16.06.2020 4 z 5

Skvělá dedukce Evy a skvělá práce jejího týmu, i když Eva pracuje zas na velmi "citlivém" případu, věnuje mu pozornost stejnou, jako všem ostatním. Nedá si pokoj, dokud mrtví díky ní nedojdou klidu. A souhlasím s komentáři níže - proboha, co znamená vykání Evy a Peabodyové???!!! To byl jeden děs a proto dám o hvězdičku méně.
Jinak se těším na další díl.

leonessa
22.11.2019 5 z 5

Detektivka pěkná, po sérii "Smrtící..." mě zaráží, že si Dallasová s Peabodyovou vykají.

cherubinka
26.03.2019 4 z 5

Bohužel musím dát jen 4 hvězdy. Příběh, děj, by si zasloužily deset, ale... Jak již bylo zmíněno. Vykání postav které si dobrou polovinu série tykají? Dalo by se nad tím přimhouřit oko, kdyby šlo o jiného překladatele, ale... Ne. Zdík Dušek překládal minimálně minulou knihu. A tam si všichni tykali. Vím, že angličtina tohle nerozlišuje, ale dobrý překladatel pozná kdo ke komu má jaký vztah z kontextu. Kdyby knihy překládal někdo jiný... A kam se podělo Smrtící? A obálka víc sedí na detektivní romány Nory než na Dallasovou.... Tohle neudělal Alpress dobře, vůbec ne.

Nicméně příběh opět dechberoucí, ikdyž už se linie maličko opakuje (ale to mám z toho, že čtu sérii nárazově po pár knihách za sebou a pak dlouho nic. Možná :-D).
Další z knih přečtená jedním dechem. Už se těším na další, byť očekávám vykání, které je teda fakt děsné.

lifeoptimist
12.12.2018 4 z 5

bohužel musím strhnout hvězdičku .... jednak mě štve, že už se knihy nejmenují smrtící, ale taky mě štvalo, že všeci si zase vykají - katastrofa....to si jako nemůže Alpress resp. překladatel-ka zjistit, co bylo v předchozích knihách notabene když překládám pomalu 30. díl série? Ach jo, nikdy si prostě originál nepřečtu, na to prostě jazykově nemám a nemyslím si, že někdy budu mít..... Ale i tak příběh super, a kdo tuhle sérii žere, tak snad překousne i tento blbý překlad.... takže tak

munka
28.07.2018 5 z 5

Jeden z drsnejších príbehov, ale skvelé napísaný. Trochu mi tam vadilo, opätovné vykanie Evy a Peabodyovej, ale privítala som návrat Jamieho.

TaLu
21.03.2018 5 z 5

Při opětovném přečtení jsem zprvu trnula, že půjde o někoho z Eviných velitelů, protože při prvním čtení jsem ještě neměla postavy v sérii tak zažité. Pak mi došlo, že to není o moc snazší číst, i když se to nedotklo někoho z nejbližších. Je to určitě jeden z nejdrsnějších případů. Kruté a zničující. Kéž by podobné situace a případy zůstávaly jen na stránkách výborných thrillerů.
A pak je tu vedlejší dějová linka, svatba přátel a přípravy na ní.
Na úplném konci jsem si uvědomila, jak krásně a silně vyznívá právě tato událost.
Jako by si život a dary s ním spojené našly cestu skrze temnotu. Podobně, jako si nový život v předjaří nachází cestu skrze stále ještě zmrzlou zem.
Miluji předjaří. Nese v sobě naději.
A velmi ráda jsem si v tomto čase znovu přečetla tento díl série.
Opětovné vykání Evy a její kolegyně jsem vlastně ani moc nevnímala. To mi spíše někdy vadí jiný překladatel, ale tento překlad byl dobrý. Škoda názvů, že již není Smrtící, ovšem někdy název až moc napovídal, kdo bude vrah, takže vlastně také dobře. Pro mě stejně tato série zůstává Smrtící.

bekule
18.12.2017 4 z 5

Už jsem byla dopředu připravená na to že mě čekají divné díly kde si postavy již dávno si tykající opět vykají.Kupodivu jsem se s tím celkem smířila.Když si Dallasová s Peabodyovou začaly tykat zvykala jsem si na to pomaleji. Spíš mi chyběly ty tak typické vtipné hlášky a humorné situace. I když v případě tak otřesného zločinu je to pochopitelné. Českou verzi názvu knihy jsem nepochopila-Alpress mě k srdci nepřiroste, zlatý Columbus i obálky měli mnohem lepší.
Zato Summerset opět nezklamal:"Vidím že jste byla na pravidelné měsíční masáži obličeje,poručíku." vítal Evu přicházející domů s monoklem.

Klára90
18.07.2017 2 z 5

Čteno z důvodu čtenářské výzvy (kniha z budoucnosti). Na knihu jsem se těšila,ale moc mě neoslovila, nebavila mě, může to být ale i tím, že je to,jak jsem teď zjistila, v pořadí už 29. kniha ze série,avšak má první ,takže pro mě bylo spousta postav nových,pletla se mi jména a i když jsem v průběhu děje už pochytila vazby mezi postavami,tak i tak jsem si postavy nedokázala oblíbit. Líbila se mi však vražedná zápletka, to byl dobrý nápad.

Kešu1981
04.02.2017 5 z 5

Série Smrtící je skvělá, jen to kazí špatný překlad! Po 28dílech mi dost vadí, že postavy, které si už tykají, protože je příběh posunul dál, zde si zase vykají?! Jako cžže? Myslím, že změna nakladatele a překladatele nebyla nejšťastnější! Jen to celý příběh kazí :o(

Zdenda20
19.02.2016 4 z 5

Již několik knih jsem od autorky četl. Tahle je podle mého názoru je jedna z těch lepších. Možná děj je trochu roztáhnutý, ale začátek a konec moc pěkně napsaný. Předpokládám , že další knihy jsou lepší a lepší. Tuto doporučuji , prima čtení nejen pro ženy.

TaLu
20.11.2015 5 z 5

Tentokrát mi podrobnosti kolem brutálních vražd způsobovaly tak trochu problémy, protože tyto formy násilí považuji za opravdu šílené. Ale do thrilleru to patří, to jen, že u určitého typu zločinu si říkám, že ve skutečnosti se to děje také a musí to být strašné. Co člověk dokáže udělat člověku. Ale tým kolem Evy jsem si opět s radostí vychutnala, už se s nimi setkávám jako se starými dobrými známými a čekám na inteligentní slovní přestřelky.
Jen mne mrzí, že nezůstali u názvu Smrtící.....

helenkan
04.11.2015 5 z 5

Opět skvělá detektivka.Od začátku do konce napínavý jak kšandy. A do toho namíchaná romantika,skvělé čtení.Už se těšim na další díly.

jeannote
25.10.2015 5 z 5

Perfektní série ... vyšel 28.díl? a jak se jmenuje? mám 27.díl Smrtící kalich a tento "To se ti jen zdá" je označen jako 29.díl .... přitom množství dílů, kam se ztratil 28.díl? to fakt nevyšel?

mariva
01.03.2015 5 z 5

Eva Dallasová nezklame. Jen mě mrzí, že vydavatelé přeskočili dva díly a v ději se tak odkazuje na dřívější vyřešené případy, o kterých jsme si ještě nemohli přečíst. Snad to vydavatelé doženou. Škoda, že se změnily i názvy a už to nejsou Smrtící...
Ta pasáž, kterou cituje Terry11 mi připadala povědomá, měla jsem pocit, že podobná byla už v některém dřívějším díle. Eva s Roarkem dost často létají "proti času", tenkrát to bylo, myslím, do nějakých lázní, kde se pohybovala vražedkyně.

Dadla1
06.02.2015 5 z 5

další z povedených dílů této serie, autorka čtenáře nezklame, poutavý děj, líbí se mi také okořenění romantikou apod., doporučuji přečíst

mirunda
04.02.2015 5 z 5

Jako všechny knihy této autorky, které píše pod svým pseudonymem, mě i tato moc bavila a četla jsem ji jedním dechem

Terry11
27.12.2014 5 z 5

"Zas tak pozdě není, v tomhle státu je o hodinu míň".
Eva si přitiskla prsty k očím. "Takže jsme přistáli dřív, než jsme vzlétli. Jak to, že se lidem z přemýšlení o těchhle věcech nezavaří mozek?"
Roarke ji rošťácky dloubl a zazubil se. "A až se budeme vracet, o hodinu přijdeme."
"Vidíš, nedává to smysl. Jak můžeš přijít o hodinu? Může ji použít někdo jiný? Nahlásí ji ve ztrátách a nálezech?"

Tuhletu sérii čtu už do září. Snažím se číst chronologicky, ale ne pokaždé se mi to podaří. Vtipná, napínavá, psychologicky prokreslená, lehce a stále stejně erotická. Jsem na ní těžce závislá. Evu obdivuju, Roarka (jak jinak) miluju, ale jinak vede Peabodyová, to je moje holka!
Nemáte někdo 27. a 28. díl? Chybí mi do sbírky.

Autorovy další knížky

J. D. Robb (p)
americká, 1950
2000  86%Smrtící nahota
1997  89%Nebe mé lásky
2000  87%Past na dobrodruha
1997  86%Zrozená z ohně
2011  82%Kouzlo okamžiku

Kniha To se ti jen zdá je v

Právě čtených1x
Přečtených270x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených10x
Knihotéce156x
Chystám se číst51x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x