To opravdové zůstává

To opravdové zůstává https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/430192/bmid_to-opravdove-zustava-R9C-430192.png 4 4 2

Rozhovory Denisy Červenkové a Elvy Frouze s Janem Šedivým o kontemplativní cestě. Jan Šedivý, učitel kontemplativní modlitby a duchovní průvodce, vypráví v poutavém rozhovoru se dvěma svými kolegy o životní cestě, která jej od nesnadného dětství v komunistickém Československu vedla přes ilegální opuštění republiky, vstup do jezuitského řádu a teologická studia až k uzavření šťastného manželství a dráze duchovního učitele v Německu. Zároveň popisuje svůj vlastní vnitřní vývoj a jeho zásadní okamžiky. Sdílí se čtenáři své osobní zkušenosti s rozvíjením spirituality, kontemplativní modlitbou i duchovním doprovázením, které mohou jak nadchnout a inspirovat, tak i prakticky pomoci při překonávání možných úskalí na úzké stezce vedoucí k poznání sebe sama, očištění vlastního nitra a prožívání Boží blízkosti.... celý text

Přidat komentář

marierachel
14.07.2020 4 z 5

Líbilo se mi jak poutavé a citlivé vedení rozhovoru, tak upřímné a zajímavé odpovědi. Myslím, že o kontemplaci a celkově o duchovních zkušenostech není tak úplně snadné mluvit, převést je do slov, a zde se to výborně povedlo.

bleska
18.06.2020 4 z 5

Velmi zajímavý příběh člověka, který svůj život zasvětil duchovnímu doprovázení. Zdálo by se, že v tom měl jasno už docela brzy, ale život přináší nejedno překvapení. Jan Šedivý se toužil v mládí stát členem jezuitského řádu. V roce 1967 bylo v tehdejším Československu něco takového nemyslitelné, proto emigroval. Studoval teologii na zahraničních univerzitách a když se měl stát knězem zamiloval se a oženil. Během dalších let pracoval v Bavorsku ve farnosti a to ho nakonec přivedlo znovu na cestu hluboké spirituální zkušenosti a k povolání duchovního doprovázejícího.