To nejlepší z večerníčků 2

To nejlepší z večerníčků 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26249/to-nejlepsi-z-vecernicku-26249.jpg 4 16 5

Výbor z knih,jejichž hrdiny znají děti z televizních večerníčků. Ke 40. výročí vzniku televizního pořadu - Večerníček vybrala,uspořádala a spojovacími texty doplnila Kateřina Závadová.

Přidat komentář

alef
13.10.2023 5 z 5

Milé děti,
byl jednou jeden ČLOVÍČEK, a ten měl pro strach uděláno, vlastně ani ne, on se nejdřív všeho moc bál, když ten svět kolem sebe ještě neznal, ale pak se mu podařilo díky dětské zvídavosti (té co máte vy děti všichni, a kterou vám my dospělí občas závidíme), takže právě díky ní se mu podařilo vykřesat první jiskřičku a pak už to šlo ráz na ráz, přestal se tolik bát a pustil se do zkoumání toho zvláštního světa. Pustil se na cestu plnou dobrodružství a jsem si jistá, že vás všechny bude bavit taky, ještě si to trochu pamatuju, když jsem byla malá. A víte, na co jsem nikdy až do dneška a to už je hodně dlouho nezapomněla? Na všechny ty pohádkové bytosti, co mě, jako malou holčičku provázely. Věřím, že si je taky oblíbíte a dovolíte jim, aby šly kousek cesty s vámi, ráda vám o nich budu číst, než se to naučíte samy :-).
- a tak -
Bylo nebylo, za lesem v malém domku bydlela malá holčička, jmenovala se Ája, a ta jednoho dne dostala štěňátko a z něho pak vyrostl Maxipes Fík, se kterým ta malá holčička zažila spoustu dobrodružství,
... a až si je všechny poslechnete, zajděte se podívat taky do Hrusic, tam totiž mají zase moc šikovného kocourka, jmenuje se Mikeš, je celý černý a moc chytrý a taky, po všech čertech mazaný, dokonce se naučil mluvit! takže se vám s ním bude dobře povídat,
... jedno takové mluvící zvířátko má taky malá čarodějka, co bydlí v tom hlubokém lese, kam nesmíte chodit samy, a aby se tam nebála, než vyroste ve velkou čarodějku, bydlí tam s ní mluvící havran, který na ni dává pozor, aby nevyváděla moc velké vylomeniny, ale někdy se mu to moc nepovede, tu malou nezbednici uhlídat,
... a když se v tom lese ještě trochu porozhlédnete, tam vzadu u té mýtiny v kapradí a mechu tam uvidíte malou pařezovou chaloupku, bydlí v ní dva popletové Křemílek a Vochomůrka, a to bude koukat, co všechno dokážou poplést, ale nebojte, vždycky nakonec vše dobře dopadne, jak to tak v pohádkách bývá, a vám se určitě pak bude krásně usínat a budou se vám zdát krásné sny!
Takže dobrou noc, děti, a sladké, pohádkové sny!

Některé pohádky, jak my dospělí víme, nebývají tak úplně přívětivé, jsou plné až hororových příběhů, i když nakonec dobře dopadnou, ale tyhle, večerníčkové, ty to tak nemají, ty jsou opravdu jen a jen čistě přívětivé! Vyprávěné s laskavým humorem, takže ani strašidlo Barbucha, není zas až takové strašidlo, a to je přeci super, zasmát se takovému Barbuchovi :-).

Večerníčkové pohádky se nezapomínají, v žádném věku, a jsem moc ráda, že je můžu předat dál ...
Malé nostalgické zastavení v dětském světě, do kterého se strašně ráda a pravidelně vracím!

veronika4937
27.02.2022 4 z 5

Výběr pohádek mi přišel fajn, některé jsem ani neznala, ale nelíbil se mi příběh, který jednotlivé pohádky propojoval. Překvapilo mě, že pohádky Mach a Šebestová a Žofka, které miluju, se v knižní podobě hrozně špatně čtou.


Hani77
09.01.2019 5 z 5

Koupila jsem pro večerní čtení a byla u nás oblíbená. Vždy jsme si z 1. nebo tohoto 2. dílu něco vybrali.☺

MaxQ
20.04.2017 3 z 5

Takový nemastný neslaný výběr propojený celkem chaotickým putováním Večerníčka za Mikešovou čepicí. Jediný přínos vidím v testování dětí, které večerníčkové příběhy by se jim mohly líbit a tu konkrétní knížku pak půjčit v knihovně.

Fantýna
16.12.2016 3 z 5

Každý má rád jiné příběhy z Večerníčka. Nejde zařadit jednotlivé pohádky jako dobré a špatné do celku knih, a proto jsem se rozhodla, že knížce dám průměr.

Kniha To nejlepší z večerníčků 2 je v

Přečtených21x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce13x
Chci si koupit1x