To je vražda, řekla: Jak to vidí slečna Marplová

To je vražda, řekla: Jak to vidí slečna Marplová https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427977/bmid_to-je-vrazda-rekla-jak-to-vidi-slec-VQW-427977.jpeg 3 29 6

„Opravdu nemám nadání, to vůbec ne, ale znám snad tak trochu lidskou povahu.“ Po knize citátů „Malé šedé buňky: Jak to vidí Poirot“ vydává nakladatelství Kalibr také soubor citátů slečny Marplové „To je vražda, řekla“. Slavné výroky a úvahy zvídavé růžolící stařenky – o zločinu, mužích a ženách, mládí, životě i o sobě samé – doplňuje esej na téma „dělá ženská intuice z ženy dobrého detektiva?“, kterou Agatha Christie napsala jako lákadlo na knihy se svou nejslavnější pátračkou.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Citáty a přísloví
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Murder, She Said: The Quotable Miss Marple , 2019


více info...

Přidat komentář

jaroiva
05.04.2024 4 z 5

Jako velký milovník A.Ch. jsem v knihovničce ve wellnesu narazila na tuto jednohubku a během té jedné návštěvy jsem to pročetla.
Ráda jsem si připomněla citáty z knih, které mám dávno přečtené celé.
Asi je špatná anotace, když je tu tolik zklamaných komentářů.
Ano, jsou to jen vytažené větičky z knih o slečně Marplové. Ona to není žádná "literatura". Ale já tohle shrnutí oceňuji.
Nejvíc se mi líbil úvod - takové shrnutí života slečny Marplové, vyzobané z knih.
Vzpomněla jsem si na podobně "nesmyslnou" knihu, kde jsou vyzobaná fakta o Columbovi nebo o Sherlocku Holmesovi. Četla jsem i Malé šedé buňky a ani ty mě nezklamaly.
Jediné, co bych tu smazala, je štítek/žánr "Detektivky".

Lenka4
13.10.2023 1 z 5

Zbytečná knížka. K čemu jsou z knih vyzobané věty pronášené literární postavou bez uvedení kontextu děje? Moudrost a všímavost slečny Marplové nejlépe vynikne přímo v příbězích, ve kterých vystupuje.


knihomolka27
12.08.2021 2 z 5

(SPOILER) Přečteno během čekání v supermarketu, než si má mamka se sestrou vybraly boty.
Neříkám, že bych jí nechtěla mít doma, ale celkově mi kniha přijde tak trochu zbytečná. Obzvlášt pro fanoušky, kterým v žádném případě nebude stačit. I tak by, ale kniha mohla navnadit čtenáře, co Agátu nečtou...jenomže ty si takovouhle knížku pravděpodobně nepřečtou, protože je to spíše jakási nostalgická záležitost pro fanoušky, kteří si řeknou - ,, Á, no jo tuhle hlášku znám." a nebo - ,, Kde to vzali? to slyším poprvé."

Nevím no - sice si to člověk rád přečte a trochu zavzpomíná, navíc se to samozřejmě přečte neskutečně rychle, takže má člověk pocit, že je extra velký knihomol... Ale prodávat to za 269 kč je podle mě tak trochu zločin, a byl by asi i podle Agáty. Zavání to rychlým vyděláním peněz v podstatě za nic... a to se čtenářům většinou příliš nezamlouvá.


Ovšem je to o trochu lépe zpracované než malé šedé bunky mozkové.

ava.s
10.02.2021 1 z 5

Tohle bolelo. Kniha objednána z eshopu. Přišla mi knížečka kapesního formátu s pár citáty z knih. Přečteno za půl hodiny. Absolutní zbytečnost, vhozené peníze, i pro fanouška Agathy.
220 Kč + poštovné za tuto obludnost. I takhle se vydělává...

Dixinka
31.12.2020 1 z 5

Byla jsem velmi překvapená jak může vypadat kniha s tak slibným názvem.

Korsika
06.09.2020 1 z 5

Bohužel tato knížečka mi vůbec nesedla. Líbil se mi akorát doslov A.Ch. Úvod byl vlastně výtažkem následujících citátů a vůbec jsme měla pocit, že čtu pořád to samé dokola, takže za mě ne.

Štítky knihy

slečna Marplová citáty

Autoři knihy

Agatha Christie
britská, 1890 - 1976

Kniha To je vražda, řekla: Jak to vidí slečna Marplová je v

Přečtených40x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce62x
Chystám se číst14x
Chci si koupit10x