To je to, co dělám

To je to, co dělám https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387901/bmid_to-je-to-co-delam-roX-387901.jpg 4 11 6

Americká fotoreportérka Lindsey Addariová se ve své práci zaměřuje především na válečné konflikty a otázky lidských práv, zejména na úlohu žen v tradiční společnosti. Lindsey Addariová s lehkostí, krásou a upřímností dokumentuje životy druhých v extrémních podmínkách. Stává se svědkem nejrůznějších osudů, přihlíží ztrátám na životech během válečných konfliktů. Fotografování pro ni není jen práce, ale i poslání. Jako jedna z mála žen se prosadila v této profesi a ve výhradně mužské společnosti. Ve svých memoárech popisuje také svůj osobní život a snahu najít rovnováhu mezi svým profesním a osobním životem, jehož křehkost vnímá jako matka mnohem intenzivněji.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Biografie a memoáry , Obrazové publikace

Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

It’s what I do, a photographer’s life of love and war , 2015


více info...

Přidat komentář

Nicole_picole
13.11.2023 3 z 5

Zajímavá, nechápu její práci, ale kniha stojí za přečtení.

petrarka72
26.01.2023 4 z 5

Než jsem narazila na její fotku, představovala jsem si Lynsey jako Válku, jednoho ze čtyř jezdců Apokalypsy, z Pratchettových a Gaimanových Dobrých znamení. (To je lichotka, aby bylo jasno.) Její příběh, potažmo její odhodlání do jisté míry obětovat svůj příběh příběhům trpících tohoto světa tím, že je zachytí a zprostředkuje, je respektuhodný. Mně osvětlila leccos, co jsem nechápala na afghánských událostech či arabském jaru. Ještě by to chtělo pečlivější překladatelku a odpovědnější odpovědnou redaktorku.


lumineer
02.10.2022 5 z 5

Mám slabost pro tento typ knih. Lynsey Addairo je válečná fotografka. Zatímco já píšu tento komentář, ona s největší pravděpodobností mačká spoušť svého fotoaparátu někde na Ukrajině.

Není to žádná vysoká literatura. Čekejte příběh člověka, který si šel za svým snem a obětoval tomu opravdu hodně. Dodnes riskuje vlastní život, aby mohla přinést svědectví z míst, kam by si většina z nás jen tak netroufla. Pro mne obdivuhodné, pro jiné bláznovství.

Rozhodně doporučuji sledovat její práci.

AkiB
26.06.2022 4 z 5

Inspirativní knížka, autorka své práci obětovala mnohé a měla stále chuť vracet se zpátky. Měla jsem možnost nahlédnout do povolání, o kterém jsem nikdy dřív moc nepřemýšlela. Popisuje čtivě svoji cestu životem válečné fotoreportérky.

Davidin
13.04.2022 5 z 5

Skvělé! V době, kdy má vlastní tvorba prochází obdobím naprosté stagnace, se mi do rukou dostane kniha o fotografce, jejíž obrovský zápal je inspirativní a fascinující (to i v rámci témat, kterým se věnuje). Sama popisuje cestu vlastního života a kariéry - informativně, ale především čtivě a osobitě.

susani
02.11.2018 5 z 5

Poutavě napsané paměti fotoreportérky z různých končin světa - hlavně z těch válkou zasažených. Kniha je čtivá, nemohla jsem se odtrhnout. Krásně vylíčené nevšední zážitky autorky vedou čtenáře k pochopení její profese i touze být ustavičně v pohybu, i když zachycuje špatnou stranu světa a silné příběhy lidí. Pohled Američanky, která pochopí roli americké vojenské výpomoci v zemích, kde je na obtíž než k dobru. Vřele doporučuji!

Štítky knihy

války lidská práva válečné oběti dokumentární fotografie

Autorovy knížky

Lynsey Addario
americká, 1973
2018  89%To je to, co dělám

Kniha To je to, co dělám je v

Právě čtených1x
Přečtených22x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce41x
Chystám se číst33x
Chci si koupit8x