To je porod!

To je porod! https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473028/bmid_to-je-porod-wkP-473028.jpg 4 28 8

Práce v přední linii porodnické péče je náročnější, než byste si mysleli. Bolest, ale také krása zrození, chvíle zoufalství versus okamžiky neuvěřitelné ženské síly, zármutek i radost. Autorka této knihy to zažila vše. Dojemná a otevřená zpověď porodní asistentky je milostným dopisem novopečeným matkám a kolegyním ve zbrani – ale také nám všem, prožívajícím ty nejnáročnější a nejkrásnější chvíle, které převracejí náš život vzhůru nohama.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Rodina , Zdravotnictví

Vydáno: , Motto
Originální název:

Hard Pushed , 2019


více info...

holkazaknihou
holkazaknihou
26.02.2023 4 z 5

Me se kniha libila.
Jako prvorodicka jsem se chtela neco dozvedet, jak to chodi v porodnici a to jsem taky dostala. Je to hezky vhled do toho, co prace porodni asistentky obnasi, jak je tezka a velice podcenovana.
Moc me pribehy bavily a hodne jsem se dozvedela, ale musela jsem si ji davkovat. Pro cloveka, ktery jeste nerodil to bylo misty traumatizujici, ale ve finale jsem rada, ze jsem si ji precetla..

MiraRunaway
MiraRunaway
21.11.2022 4 z 5

Zkušenosti porodní asistentky ve Velké Británii. Každý porod jako příběh. Čtivé. Zajímavé pro srovnání péče, systémů a postupů v ČR a jiné zemi. Autorka popisuje přetížený systém, málo personálu. Zajímavý náhled do psychologie pacientek - matek a jejich rodin. Nevadilo mi, že nejsou jednotlivé příběhy dále rozvité, říkala jsem si, že takhle to sestřičky porodní asistentky zažívají...V měřítku lidského života krátká, ale intenzivní setkání.


mrkačka92
mrkačka92
08.09.2022 1 z 5

Kdybych tak mohla napsat vše co mi na této knize vadilo...Nemám slov...Poprvé jsem přišla ke knížce, která mě zaujala názvem a obalem, aniž bych si o tom nejdřív něco zjistila - moje chyba. A tak jsem automaticky počítala, že to bude napsaný jiným stylem než kniha je.
Jediný co můžu doporučit je to, aby si knihu rozhodně nečetla těhotná žena.

domihruzkova
domihruzkova
31.12.2021 3 z 5

Přidávám se spíše k těm negativním komentářům. Čekala jsem více přístup "moderní porodní asistentky", ale v knize je víceméně jen postup - napícháme do vás co jde a hlavně, že dítě vytáhneme živé. S tím osobně nesouhlasím a od porodní asistentky, která se rozhodla to dělat hlavně proto, aby tyhle jedinečné okamžiky narození dítěte matkám zpříjemnila, jsem čekala více.

cornetka
cornetka
28.10.2021 4 z 5

Zajímavé čtení o práci porodních asistentek. Ani netuším, jestli to stejně funguje i u nás.

lenkaBajza
lenkaBajza
08.10.2021 2 z 5

Bohužel zklamán, čekala jsem něco jiného. Čekala jsem zajímavé příběhy z porodního sálu. Tady se spíš řešily jen uniformy, nedostatek personálu a kapacity... když už byl nějaký porodní příběh, byl strašně krátký a nedotažený do konce, u většiny pacientů nevím, jak to s nimi vlastně dopadlo?!
Škoda škoda....

Damaj
Damaj
29.09.2021 2 z 5

Určitě zajímavý námět a téma knihy. Ale příběh mě nezaujal. Příliš mnoho odborných názvů, takže po každé větě musí čtenář listovat do slovníku, který je na konci knihy. A navíc když už jsem se začetla a příběh jednotlivé maminky začal být zajímavý, mnohdy skončil aniž by se čtenář dozvěděl konec, předáním maminky lékařům, protože se porod zkomplikoval a úvahami porodní asistentky, zda novorozené dítě přežije, narodí se živé, maminka přežije porod....

Janek
Janek
11.06.2021 4 z 5

Místy jde o trochu drsný a děsivý text, který je ale zároveň výmluvným svědectvím o obětavé práci porodních asistentek i o úchvatném, vždy jedinečném okamžiku - příchodu dítěte na svět. Překlad knihy mi úplně nesedl a text se mi zdál občas trochu nekonzistentní. Přesto všechno jde o originální námět - o neopakovatelné přiblížení šťastných i méně šťastných okamžiků, které jsou nutnou součástí (nejen) ženského života.

Autorovy knížky

Leah Hazard
americká
2021  73%To je porod!

Kniha To je porod! je v

Přečtených31x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených2x
Knihotéce40x
Chystám se číst27x
Chci si koupit3x