Tlukot mého srdce

Tlukot mého srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/230885/mid_tlukot-meho-srdce-QYa-230885.jpg 4 130 32

Amanda a Jenny jsou nerozlučné kamarádky. Zanedlouho jim bude čtrnáct a nejraději jezdí na kole nebo nakupují oblečení. Na konci školního roku se u nich ve třídě objeví David a Amanda se do něj bezhlavě zamiluje. Naštěstí to vypadá, že i David se o ni zajímá. Na jednom večírku se už už schyluje k jejich prvnímu polibku, jenže pak se náhle Amanda probouzí v nemocnici a neví, co se s ní stalo. Má na své tělo příliš velké srdce. Pokud se nenajde brzy vhodné srdce pro transplantaci, zemře. Amandin svět se obrací naruby a vše najednou přestává dávat smysl. Dokáže se s myšlenkou na smrt vyrovnat? A jak se k její nemoci postaví David a Jenny? Opravdu láska hory přenáší, nebo je to jen rčení, které nikdy nemělo žádný smysl?... celý text

Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Mitt bankande hjarte , 2011


více info...

Přidat komentář

pegasek
13.10.2022 5 z 5

Jak někdo píše níž -zapominame se na svět dívat dětskýma očima.a proto nesouhlasím ,že je tato kniha vhodná pro děti 12-13 let.ano je vhodná i pro ně ,ale nejen pro ně.Myslim,že i my dospělí můžeme z této knihy hodně čerpat..nevím jak vy,ale já jsem se díky této knize hodně vracela ke vzpomínkám svého dětství...

Knihomolka506
03.09.2022 5 z 5

Amanda a Jenny jsou nejlepší kamarádky. Když přijde do třídy nový kluk David , Amanda se zamiluje. Sejdou se a poprvé políbí. Amanda zkolabuje a vzbudí se v nemocnici. Zjistí, že má moc velké srdce a musí jít na jeho výměnu. Jestli se rychle nesežene nové Amanda zemře. Jak se s tím vším smíří Jenny a David?


Elena_Dark
04.07.2022 5 z 5

Také bych řekla, že je pro mladší čtenáře. Je to však velice citlivý příběh o dívce, která nemůže vůbec za nic, co se jí v knize děje. Kniha je krásně promyšlená, plná volnosti, přátelství a touhy po dobrodružství a normálním životě. Sem by se krásně hodil citát od paní Renaty Štulcové, ,,Ať naděje je mostem."

Nikol2110
18.06.2021 3 z 5

Kniha se dobře četla, ale je taková spíše oddechová a pro mladší věkovou skupinu (dívky 13-15 let) Měla jsem přečteno za jedno odpoledne.

Lka
04.02.2021 5 z 5

Krásná kniha. Ze začátku jsem si říkala, že je opravdu určená mladším čtenářům, ale nakonec se mi moc líbila. Taky mi málem ukápla slza...

adela8321
21.04.2020 2 z 5

Kniha má zajímavý námět, ale hodně žalostné zpracování. Přečetla jsem ji za jeden večer a myslím, že kdyby to autor napsal pro starší čtenáře, tak by kniha mohla mít dobrý potenciál. Doporučila bych asi dívkám 11 - 13 let. Za zajímavý námět hodnotím 2*.

Pedruska01
27.02.2020 4 z 5

Přiznám se, že ve svém věku bych knihu do ruky nejspíš nevzala, až na to, že jsem ji měla roky netknutou. Vzala jsem ji především proto, abych vyplnila čas. Tenhle příběh je psaný pro takové ty děti, které pomalu vstupují do puberty a je to znát na stylu psaní, který mi už teď úplně neseděl. Byl pro mě až moc takový jednoduchý. Bohužel se mi nelíbilo i členění knihy, chyběly mi tam standardní kapitoly.
Musím vyzdvihnout, že i když kniha je pro mnohem, mnohem mladší čtenáře, téma je zatraceně silné - i pro dospělého.
Hlavní hrdinka mi nikterak nevadila, naopak jsem jí musela fandit a obdivovat. Já bych se asi mimo jiné zbláznila strachem. Člověk prostě neví, i když neví nikdy ani za stavu zcela zdravého člověka, v tomhle případě je to o mnoho horší.
Když jsem si zvykla na styl, četlo se to rychle. Dokázalo to ve mě probudit emoce a ve výsledku se mi to líbilo. Myslím, že by si to cílová skupina měla přečíst - krátký příběh, místy naivní a místy i nečekaně syrový?, který chytne - za srdce. Dále samozřejmě šlo o i první zamilování a sbližování s opačným pohlavím, které bylo hrozně milé a úsměvné. Bylo to hezky nevinné. Takové, co v dnešní příšerné době už ani mezi těmi dětmi není, bohužel. Víc než střed 3,5*.

clouds
23.09.2019 5 z 5

Přijde mi, že my dospělí se už úplně neumíme dívat na knížku určenou dětem jejich očima. A proto bychom neměli tak šmahem odsuzovat. Komentáře, které knihu hodnotí jako průměrnou nebo dokonce slabou - mě mrzí. Možná, je to tím, že jsme zapomněli, že dospívání je plné zmatků, nejistoty, citových přílivů a odlivů. A že všechny děti hledají. Jestli je hlavní hrdince 13 nebo 16 není úplně podstatné, a navíc - neměli bychom paušalizovat. Nezapomeňme, že i Julii bylo necelých 14 let. A kdo se nad tím pozastavuje, jak "špatně" to Shakespeare vymyslel?
Koneckonců i já bych se bála, kdybych byla takhle mladá, že mi s novým srdcem zmizí i všechny city. Je to zajímavá úvaha a ve výsledku slouží spíš k citové inventarizaci toho, co v v srdci nosíme jako hodnotné. Knížka je podle mě hezká a může dospívající dívky oslovit. Mohou se v ní najít. Pro mě 5 *.

Bettybook
11.07.2019 2 z 5

Budu se opakovat, ale jinak to nejde.
Uspěchaný konec, to autorovi neodpustím a stejně tak nudný začátek. No začátek... Asi polovina knihy. Dále bych vytkla to, že zde z tématu bylo vyčerpáno opravdu hodně málo. Téma dobré, zpracování pokulhává.
Za tohle mi většina utrhne hlavu, ale musím to napsat. Na to, že autor je muž, tak to bylo psáno takovým tím ufňukanonaivnodětským stylem, ale hej, kdo jsem abych hodnotila mužské city :D

Verča16
18.03.2019 4 z 5

Nemohu říci že by patřila do mých oblíbenější čj ale byla fajn. Nese vážně tema,které je pro někoho i nepříjemné. Já jsem si na místě Amandy představila sebe zahrnula jsem se tolika otázkami! Amanda měla velkou podporu kolem sebe, a té podpory si musíme nejvíce vážit. Kniha byla tak pro 11-12 let, ale samozřejmě to je podle mého. Jinak kniha byla pěkná, smutna!

SmallLucia
05.08.2018 2 z 5

Dobrý námět, ale vytěženo z něj bylo minimum. Chápu, že kniha je určena zřejmě pro mladší čtenáře, než jsem já sama, ale i přesto si myslím, že mohla být propracovanější, čtivější, mohlo z ní být mnohem více.

Terka72
04.08.2018 5 z 5

Knihu jsem přečetla za pár hodin. Krásný, dojemný, i když trochu naivní příběh. Jediné, co mně na knize přišlo jako mínus byl její konec, který mně přišel takový uspěchaný (rychle ukončený).Ale i přesto mně po přečtení knihy ukáplo pár slziček.

KaileyBlot
25.05.2018 3 z 5

Tato knížka mi přišla trošku dětská, pro mladší čtenáře, než jsem já, ale byla vlastně o zajímavém, vážném tématu. Bylo to milé, krátké a naivní, ale jen tak pro změnu, od toho co čtu, proč ne.

Eliška13
02.07.2017 5 z 5

Sice nejsem příliš žhavý čtenář, ale tuto knihu bych určitě doporučila :D

Princezna22
20.02.2017 5 z 5

Knihu jsem přečetla za jediný večer. Že začátku mi kniha přišla poměrně dětská,ale dala jsem ji šanci a milé mě překvapila.. Chvílemi jsem měla opravdu na krajicku abych se nerozbrecela. I když je to čtení pro náctileté, já si knihu poměrně užila.. Strašně krásná knížka!! Doporučuju všemi deset.

luci5505
06.01.2017 5 z 5

Na začátku se mi zdála docela detska ale od druhé části jsem se do ni totálne zamilovala a mužů ji doporučit. ...... děj me málem rozplakal ale jsem ráda za šťastný konec .

natuska11
18.07.2016 4 z 5

Fakt moc pěkná knížka . Vřele doporučuju .

AndyAmbicio
03.01.2016 5 z 5

Kdo má rád Hvězdy nám nepřály, vřele doporučuji. U knížky si popláčete, takže třeba na léto k bazénu nic moc. Knihu jsem však přečetla během dvou dní, a moc se mi zalíbila.

LyP
03.12.2015 5 z 5

Knížka se mi moc líbila a doporucuju :))

Terča.K
12.11.2015 3 z 5

Takže, pokud bych měla knihu zhodnotit, verdikt by zněl asi takto: Knížku jsem měla přečtenou za dva dny (možná to bylo tím, že jsem byla nemocná a neměla jsem co číst), z čehož by se dalo vydedukovat, že knížka je poměrně čtivá, což taky ostatně je. Co se týká obsahu, názor si musíte udělat sami. Já osobně si myslím, že u této knížky celkem záleží na věkové skupině a na typu čtenáře. Pokud hledáte knížku "na odlehčenou" u které chcete relaxovat (a jste schopni dívat se s nadhledem na pasáže typu "Panebože on se na mě kouká...Já ho fakt miluju..."), docela bych tuto knihu doporučila. Pokud jste typ čtenáře, který má rád propracované příběhy, tato kniha asi nebude pro vás to pravé ořechové. Celkově se mi tedy kniha místy líbila, místy byla jednotvárná a místy se mi nelíbila. Jak říkám - názor si musíte udělat sami.

Štítky knihy

přátelství láska rodina transplantace

Autorovy knížky

Alf Kjetil Walgermo
norská, 1977
2015  74%Tlukot mého srdce

Kniha Tlukot mého srdce je v

Přečtených182x
Čtenářské výzvě19x
Doporučených16x
Knihotéce125x
Chystám se číst93x
Chci si koupit26x
dalších seznamech5x