Tíživá svědectví

Tíživá svědectví https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/416935/bmid_tiziva-svedectvi-rdj-416935.jpg 5 7 2

Osudy lidí z Jesenicka, Šumperska, Javornicka, Zábřežska, Vidnavska, Mohelnicka a Zlatohorska 1938 – 1989 Vzpomínky padesátidevíti pamětníků ze severní Moravy z období 2. světové války, sovětské okupace, komunismu… Příběhy, které si přečtete, jsou kruté, o smrti, strachu, bolesti, ale také o odvaze, vzdoru a statečnosti. Příběhy vychází z autentických výpovědí pamětníků, které navazují na projekt občanského sdružení Post Bellum. Kniha je dalším pokračováním úspěšných knih „Přežili svou dobu“, „Zapomenutí svědkové“, a „Vzpomínky zůstaly“. Kniha také obsahuje bohatý fotodokumentační materiál.... celý text

Přidat komentář

MildeZ
25.10.2020 5 z 5

Opět povedené, jako předchozí díly!! A ano, trošku mě také obtěžovaly občasné překlepy. Na druhou stranu, když s poté člověk přečte článek s majitelem vydavatelství VEDUTA, který je dle mého soudu ryzím srdcařem literárního světa, tak velmi rychle přihmouří oko ;-) Za takovéto publikace musím poděkovat.

Monique201
12.02.2020 5 z 5

Takové příběhy se nedají hodnotit jinak, než plným počtem bodů. Nebo by se neměly vůbec hodnotit. Člověk se dozví o lidech, vedle kterých žije a podle zdání ho nikdy nenapadne, co si prožili. Dotvoří si dějinné pozadí rodné krajiny. Jednu věc ale musím vytknout - i u předchozích dílů, stejně u této knihy, by bylo velmi vhodné nechat knihu před vydáním projít korekturou. Množství gramatických chyb, překlepů nebo i záměn jmen, je opravdu velké. Vzhledem k pamětníkům si myslím, že by si zasloužili, aby se jejich jména nekomolila.