Tisíc dokonalých tónů - Když se vášeň změní v posedlost

Tisíc dokonalých tónů - Když se vášeň změní v posedlost https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404517/bmid_tisic-dokonalych-tonu-QpJ-404517.jpeg 4 87 28

Emocemi nabitý příběh o tom, jak se vášeň může změnit v posedlost. Beck nenávidí svůj život. Nenávidí svoji násilnickou matku. Nenávidí svůj domov. A ze všeho nejvíc nenávidí klavír, na který ho matka neustále nutí hrát. Nikdy nebude hrát tak jako ona – předtím než nemoc ukončila její kariéru a proměnila ji v zatrpklou bytost. Ale Beck je příliš slabý, než aby se matce vzepřel a řekl jí, že jeho vášní je skládání vlastní hudby, protože i sebemenší náznak rebelie by mohl skončit násilím. Když ale Beck potká August, ulítlou dívku plnou života, energie a optimismu, začne se v něm probouzet láska a najednou uvidí způsob, jak uniknout své bolestné existenci. Odhodlá se však následovat hlas svého srdce?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , #booklab
Originální název:

A Thousand Perfect Notes , 2018


více info...

Přidat komentář

Sixtinka144
10.04.2024 4 z 5

Knihu jsem si koupila v Levných knihách za pár korun, bez toho, aniž bych věděla, o čem má být. Když jsem se k ní po pár letech konečně dostala, nemohla jsem se přestat divit, jak to, že kniha u nás neměla větší úspěch. Autorka píše velmi čtivě, celou knihu jsem měla hned přečtenou, i když to není tak těžké, protože to je spíše taková odpolední jednohubka. Co se týče příběhu, je velmi emotivní, příběh hlavního hrdiny je opravdu mrazivý. Já už jsem dlouho nečetla nějaký nefantasy standalone příběh, proto tohle byla po delší době moc hezká změna, která mě ve spoustě momentech dojala. Nebyla to nejlepší kniha co jsem četla, ale přečtení rozhodně nelituji a mohu ji doporučit.

E.T.007
07.01.2024 5 z 5

Táto útla kniha v sebe ukrýva neskutočne silný príbeh. Na jednej strane brutálne drsný, na druhej neuveriteľne krásny.

Beck bol ako mužská postava skvelý - konečne normálny chalan! - a to, aký vzťah mal k svojej malej sestre, ma dostalo asi najviac. Som rada, že autorka mu do života priniesla August - aj ona bola úžasná a svojím spôsobom výnimočná. Zaslúžil si ju, lebo to, čo musel od svojej matky znášať, bolo proste hrozné, na jedného až priveľa.
Páčilo sa mi, ako pomaličky sa to medzi Beckom a August vyvíjalo, že autorka sa vyvarovala hlúpych klišé, že šla svojou vlastnou cestou.

Táto kniha si podľa mňa zaslúži viac než päť hviezd - žiaľ, viac sa ich tu dať nedá. Tak aspoň jedno veľké: ODPORÚČAM!


Beky
22.01.2023 5 z 5

Přečteno za několik hodin !!!
Tohle bylo něco neskutečného, úplná smršť.

Příběh vtáhne do děje hned od první stránky, napětí je po celou dobu, mírně prokládáno opatrným poznáváním se s Augustou - Beckovou spolužačkou.
Začetla jsem se a pořád doufala, že se stane NĚCO, co rozsekne tu strašnou posedlost Beckovy matky, která z něj chce udělat náhradu sebe samotné a nejlepšího klavíristu.
Skvěle podaný příběh, ano, Maestra byla od počátku nesympatická a doslova "na ránu". Beck se s tím dokázal hodně statečně prát, dokonce se věnovat i své sestře a ještě objevit kouzlo lásky ...
Svým způsobem je to hodně silný příběh.

katee21
10.02.2022 odpad!

Ach jo....
Tuhle knížku jsem měla vyhlídnutou delší dobu... Sama na klavír hraju přes třináct let, takže jsem si říkala, že tohle bude kniha přesně pro mě... Sáhla jsem po ní jako vsuvka mezi fantasy, které normálně čtu a prostě, ach jo...
Dostala jsem se do poloviny a to jsem se musea do každé strany nutit. Styl jakým je to napsané mi absolutně nesedl... Číst stranu a půl vnitřní rozmluvy postavy, které přemýšlí o jedné věci... argh to fakt ne...
Možná kdyby ji četla v patnácti a ne ve dvaceti, dokázala bych ji dočíst, ale bohužel.....

Lily-fairy
20.12.2021 2 z 5

Asi už mám prostě v heavy contemporary načteno moc, nebo jí ublížilo, že jsem ji četla po dvou dokonalostech. Nevím. Ale já jsem jen zklamaná. Naprosto nečtivé a nevěřila jsem autorce ani nos mezi očima. Možná je situace hlavního hrdiny přehnaná záměrně, ale mě přišla přitažená za vlasy a vyhnaná do extrémů. O konci raději ani mluvit nebudu. Mrzí mě to, námět rodičů promítajících si do dětí své nenaplněné sny je úžasný, ale toto zpracování opravdu ne. Škoda.

BetyN.
18.07.2021 5 z 5

Tato kniha si mě získala od první strany. Jsem přesvědčena, že se k ní ještě vrátím, protože tento příběh je úžasný. Bolest hlavního hrdiny je cítit z každé strany. Ale zároveň kniha obsahuje i naději a lásku. Na konci mi i slzička ukápla. Tento příběh mi hodně dal a určitě ho doporučuji.

Adele02
28.04.2021 4 z 5

Oh well.
Silné a dost bolestivé. Příběh je vyprávěn takovým odlehčeným jazykem, plyne to docela rychle bez zádrhelů, na což jsem si vzhledem k tématu tedy chvilku musela zvykat. Ale některé stránky vyloženě bolelo číst.

sar.janurova
22.04.2021 4 z 5

Vzhledem k tomu, že se jedná o autorčinu prvotinu, musím ji pochválit. Vybrala si vcelku silné a těžké téma, ale i přesto ho zvládla pojmout nenásilnou a přesto emočně vysilující formou. Přesně to jsem od knihy očekávala...
I když uznávám, že rozjezd pro mě byl trochu pomalejší a asi do poloviny knihy se toho moc nedělo, v polovině nastal zlom a já si knihu naprosto užívala. Postavy byly vcelku dobře promyšlené - líbilo se mi, že to nebyly typické místní postavy, ale měly za sebou minulost "odjinud". Díky tomu oceňuji i hru s více než jedním jazykem - popravdě jsem to viděla jen v málo knihách, což mě trochu mrzí.

Nikollinka
01.04.2021 5 z 5

Tohle bylo vážně něco! Je to kniha, která Vás chytne a nepustí, kniha, která Vás zasáhne a nutí číst dál a dál, kniha, která Vás donutí se zamyslet.. Rozhodně doporučuji!

béčko
06.03.2021 5 z 5

Na obálce stojí:,,Emocemi nabitý příběh..” a to opravdu tahle kniha je!! Je to ten typ knihy, která není sice ani tak napínavá, ale čtete dál a dál. Nutí vás to! Je to ten typ knihy, u které cítíte nejdříve divný pocit v břiše, pak tzv. knedlík v krku a nakonec máte pocit, že se vám zastavilo srdce. Ten typ knihy, u které si řeknete:,,WOW!”... nemám slov. Doporučuji!

TeriLin1111
13.11.2020 5 z 5

Opravdu mě mrzí že ( podle mě ) tahle knížka je poměrně přehlížená, nikdo o ní nemluví, jak se tak koukám tak tady na databázi jí zase tolik lidí nečetlo... Rozhodně si zaslouží přinejmenším alespoň trochu pozornosti. Už teď vím že jí budu chtít někdy přečíst znovu. Ta knížka je opravdu nabitá emocemi, od začátku do konce. Vtáhne vás do děje a nepustí. Ráda jsem sledovala vztah dvou hlavních hrdinů, dvou kompletně odlišných lidí, jak se postupně vyvíjí a hltala jsem stránku za stránkou a chtěla vědět víc. Některé chvíle mi přišly opravdu silné a kruté, zejména když se kniha chýlila ke konci. Pokud máte rádi knihy s nádechem psychologie tak tuhle určitě musíte omrknout. Doporučuji všem, alespoň za pokus určitě stojí.

DracoMalfoy
19.10.2020

Hodnotit tuhle knížku je pro mě velmi těžké. Protože kdybych ji nezačala číst ve špatné době, možná bych h ji milovala. A nebo je ten začátek opravdu jen neskutečně táhlý. Nevím. Těch posledních 80 stran je ale určitě dokonalých. Někomu mladšímu, tak kolem- 14,15 bych ji ze srdce doporučila, těm starším taky, ale spíš v originále. Jestli ale něco, tak ta obálka nelže. Emocemi nabité to je, zejména konec.

LaDouceBrise
04.08.2020 5 z 5

Panebože. Tato kniha mi právě zlomila srdce v mocné kakofonii tónů a pocitů, roztříštila ho na tisíc malých kousíčků a získala si ho způsobem, jakým to už dlouho žádná jiná nedokázala.
Před chvílí jsem otočila poslední stránku a mám takový pocit, že tento komentář nejspíš nebude dávat smysl, protože právě teď mám chuť vést nekonečný monolog s imaginárním Beckem a bláznivou Augustou, a zároveň cítím neodolatelnou potřebu jen tak ležet v posteli a zasněně koukat do stropu za zvuku mých vlastních myšlenek.

Takže, kniha mě zaujala svým netypickým (netypicky dlouhým) názvem, který napovídal, že v ní bude hudba hrát nemalou roli. A když jsem zjistila, že hlavní hrdina hraje na klavír, trochu jsem očekávala, že bych v téhle knížce mohla najít kousek sebe. Klavír je totiž moje dlouholetá vášeň a shodou okolností mám nyní na programu několik Chopinových skladeb, k nimž mám však naprosto odlišný vztah než Beck. Zpočátku jsem proto byla trochu zklamaná, ačkoli jsem samozřejmě Becka litovala a svým způsobem i chápala (i když nikdy nepochopím, jak je možné, že si matka vybíjí vztek na svých vlastních dětech, které by měla bezmezně milovat).

Co tak razantně změnilo můj názor? Závěr. Posledních zhruba padesát stránek. Už jen kvůli nim stojí za to mít knihu ve své knihovně (a taky kvůli pěkné obálce, samozřejmě). Těch několik listů papíru bylo tak napěchovaných emocemi a výbuchem skrytých vášní, že jsem se nemohla odtrhnout. Byly to chvíle, kdy jsem mezi stránkami našla něco osobního, něco, co se dotklo mé duše.

„Vášeň je mnohem důležitější než dokonalost.“

Nejde tady o děj. Ten není nijak složitý, ačkoli až do onoho bolestného závěru nevíte, jak to dopadne. Jde o pocity, myšlenky, posedlost, manipulaci, sebedůvěru, vášeň, naději, lásku a hudbu. Hudbu, která dokáže ničit i zachraňovat.
Doporučuji.

Ella161
30.07.2020 5 z 5

Tahle kniha se mi četla těžce. Ne proto, že by byla špatná, ale proto, jak vážné téma má. Místy se mi i dělalo špatně, jak se matka k Beckovi chovala. Takovéhle ženy by neměly mít vůbec dítě. Proč si ty děti dělají, když jim akorát sráží sebevědomí a nestarají se o ně? Strašně mě to rozhořčilo. Tohle se stává denně. Je mi to tak moc líto a nejraději bych to všem těm dětem nějak vynahradila. Takové ponižování si nikdo nezaslouží a už vůbec ne děti, které by měly být zahrnovány láskou.
Tady se můžete dočíst, jak z nevinného koníčku -hudby- se může stát posedlost. Brutální nátlak na své dítě, aby bylo nejlepší, když vy nemůžete. Aby splnil Váš sen.
Jsem ráda za to, jak to skončilo. Trochu mě mrzí, jak to dopadlo mezi ním a Augustou.. každopádně tohle nebyla knížka o jejich vztah, ale úplně o něčem jiném.

vinebitch
07.07.2020 4 z 5

Moc povedená knížka! Děj krásně plynul a nikde jsem neměla chuť knížku vzít a odložit. Velmi doporučuji těm, které zajímá YA zkřížené s trochou psychologie.

lena.o.knihach
15.04.2020 5 z 5

Panebože. Tohle mi neskutečně sedlo. Bylo to naprosto úžasné čtení. I když jsem na konci zrovna já nebrečela, tak se vsadím, že vy byste to nevydrželi.

Já zbožňuju hru na klavír a od 1. třídy na základní škole mě ta láska ještě neopustila. A tenhle příběh pro mě znamenal o to víc, poněvadž já jsem si to hraní vždycky užívala, hrála jsem pro radost, ale to, čím si v knize prochází Beck... to mě postupem času úplně odrovnalo.

Teď jen sedím u psaní této recenze a myslím jen na to, že na tom snad nikde na světě není někdo stejně jako Beck. Že každého to hraní na klavír baví a že není fyzicky i psychicky trestaný za špatný tón.

Damonka12
14.04.2020 2 z 5

Ničím neoriginální příběh. Nemůžu doporučit.

anibeni
13.04.2020 5 z 5

Velmi silná kniha o tom, co člověk nechce a musí dělat a o tom, co člověk musí dělat, aby "přežil". Neustále jsem si říkala, zda-li je možné takového domácího násilí na vlastním dítěti..

Evaho73
23.02.2020 4 z 5

Nespadám do vekovej kategórie, pre ktorú je kniha určená, ale po prečítaní anotácie som jej dala šancu a to z dôvodu, že som matka tínedžera v podobnom veku a mám aj päťročnú dcéru.
Nie som (aspoň si to myslím) despotická matka, ako matka hlavného hrdinu a prečítaný príbeh mi na jednej strane potvrdil, aká je zraniteľná duša dospievajúceho dieťaťa a na druhej strane mi pomohol zamyslieť sa nad touto skutočnosťou a prehodnotiť priority aj prístup k svojim deťom.
Zaujal ma aj vzťah brata a sestry, ktorý bol krásne a citlivo opísaný.
V konečnom dôsledku to bola pre mňa celkom poučná knižka, i keď opísaný vzťah matky k synovi mi prišiel nereálny. Nedokážem si pripustiť, že takto by sa mohla chovať matka pre svoje nenaplnené ambície k svojmu dieťaťu. Život mi však ukazuje, že i také sa nájdu....

Sablu
21.02.2020 5 z 5

Silný příběh, plný bolesti, strachu a méněcennosti ale i přátelství a nakonec i naděje. Beck musí hrát na klavír, ač by raději skládal hudbu. Beck musí hrát na klavír, ač by raději žil obyčejný život....

Štítky knihy

domácí násilí posedlost klavír, piano pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy knížky

C.G. Drews
australská
2019  82%Tisíc dokonalých tónov

Kniha Tisíc dokonalých tónů - Když se vášeň změní v posedlost je v

Právě čtených1x
Přečtených122x
Čtenářské výzvě22x
Doporučených19x
Knihotéce168x
Chystám se číst71x
Chci si koupit9x
dalších seznamech4x