Tisíc a jedna noc s Arabem

Tisíc a jedna noc s Arabem https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444732/bmid_tisic-a-jedna-noc-s-arabem-lO2-444732.jpg 4 31 15

Sofiin život je jeden velký stereotyp. Přestože má manžela a dvě děti, není šťastná. Žije bez lásky a dobrodružství, a když to nedokáže změnit sama, zasáhne osud. Díky kamarádce se ocitne v arabské zemi, kde ji při teroristickém útoku zachrání neznámý muž. Překoná všechny předsudky, nástrahy a bude bojovat za svou lásku?

Přidat komentář

Mufa
31.08.2023 3 z 5

Taková pohádka pro dospělé, ale na dovolenou celkem pěkná kniha

milan.krimsky
08.08.2023 4 z 5

Kniha mě nadchla i nenadchla, spíše bych řadil do růžový knihovny, hodně rozvodů, zamilovanosti, svatby, cestování pohleden autorky


daza.dt
02.01.2023 3 z 5

(SPOILER) Krásná sci-fi pro ženy - Mladý fešný majitel hotelů, který čistě náhodou nemá v pracovní době (kdy ostatní podnikatelé makají) co dělat a jde do muzea. A tam uvidí od 10 let starší po mnoho let zanedbávanou slovenskou učitelku a vlastním tělem ji zachrání. - Kdo by odolal?
Téma - neuvěřitelné, zpracování - čtivé a happy ende zaručen. Co víc si přát?

Cher
21.09.2022 5 z 5

Kniha se moc pěkně četla, byla to taková červená knihovna. A konečně příběh, který nekončí katastroficky pro hlavní hrdinku.

PavlaA
11.11.2021 4 z 5

Byla to taková romantická pohádka, ale dobrá oddychovka. Líbila se mi

Marekh
10.10.2021 3 z 5

Po nějaké době jsem se rozhodl, že se začtu do knihy z arabského světa. Vybral jsem si knihu slovenské autorky s názvem TISÍC A JEDNA NOC S ARABEM. Upřímně řečeno jsem od knihy čekal trochu něco jiného. Knihu hodnotím průměrně, tj. 60 %.

Hlavní postavou je SOFIE (47 let), která má manžela, 2 děti, ale bohužel není šťastná. Jednoho dne v Tunisku ji při teroristickém útoku zachrání muž, který je Arab. Má tuniské i egyptské kořeny. Jak to bude dál pokračovat se už dočtete v tomto románu. Kniha je určena spíše pro ženy. Příběh mi trochu připadal jako z pohádky. V knize nalezneme smutné části, ale také romantiku.

Kniha má krátké kapitoly, je to kniha na jedno odpoledne. Těšil jsem se na jiný příběh, ale myslím si, že některé čtenářky může kniha oslovit. Kniha se čte lehce. Zjistil jsem, že některé věci ohledně manželství jsou odlišné na Slovensku a v Česku, což je pozitivum pro ženy.

Citáty z knihy:

… člověk nemusí dostat odpovědi na všechny otázky. Dokonce je někdy lepší, když některé věci zůstanou nezodpovězené.

Lucia1989
05.09.2021 2 z 5

Taká letná oddychovka pre ženy. Čítať sa to dalo, ale ničím ma kniha neohúrila. Znova by som si ju neprečítala.

Kniholenka9
11.04.2021 3 z 5

Je to sice jednoduchý příběh, dal se lépe propracovat, ale četl se hezky. Nenáročná a odpočinková kniha, taková pohádka pro velké holky.

japam
21.02.2021 5 z 5

Pěkná odpočinková kniha. Krásně se četla.

LucinQa77
05.02.2021 5 z 5

Skvělá kniha přečtena jedním dechem! Doporučuji.

Jurajovamaka
05.02.2021 1 z 5

Na knihu som sa tešila, lebo je z môjho obľúbeného prostredia...no musela som ju dať bokom po prečítaní pár strán...Renátka nie je pre MŇA cudzia, je to cieľavedomá a úspešná žena na úrovni, ale písať jednoducho nevie...

Peprmintka
04.02.2021 odpad!

Tomuhle nedokážu dát ani tu jednu hvězdičku. Ztráta času, škoda papíru, barvy, peněz. Zaujala mě anotace, že hl. hrdinka je vdaná a má děti. Tak jak a s kým se dá dohromady? To bylo celé tak špatné a naivní a černobílé a kostrbaté. Na jedné straně jí hrozně záleží na jejích studentech, na druhé dá výpověď. Hl. hrdina byl nemastný neslaný, taková postava navíc, aby bylo do koho se zamilovat. Navíc mi, omlouvám se, nepřišel o moc lepší než ten její manžel. V některých ohledech mi přišlo, že se choval stejně. A ta poslední kapitola? To bylo jako co?
Taky mi ten příběh přijde potencionálně nebezpečný, protože si ho přečte nějaká žena, potom pojede do té oblasti, seznámí se s někým, bude nadšená a v lepším případě skončí jen s vyluxovaným účtem.
Tohle za váš čas opravdu nestojí. V tomto žánru se dají najít mnohem lepší knihy.

Mája777
16.11.2020 5 z 5

Jak už tady padlo, ano je to pohádka. Příjemné a oddychové čtení pro ženy a romantické muže. Knih o soužití mezi arabskými muži a ženami z Evropy jsem už přečetla dost, tak vím o co jde. Tady jsme ve fázi zamilovanosti, krásných představ a slibů. Docela by mě zajímalo, jak by se příběh vyvíjel dál. Ale o tom jsou pohádky...krásné snění. Určitě doporučuji.
Tak přemýšlím, jestli si nekoupit další knihu této spisovatelky.
(16. 10. 20 - 27 335 - 63)

May
18.08.2020 4 z 5

Moje první kniha od autorky a ne poslední, už jsem koupila i "Tlustoprdka, no a co?". Ano, je to pohádka pro velký holky, ale ... osobně se nestydím přiznat, že pohádky miluju. Miluju pohádky pro děti i pro puberťáky (protože co jiného jsou všechny romantické knihy pro náctileté) i pohádky pro nás velký holky. Stresu a smutných příběhů mám v reálném životě dostatek.

mariela.elish
23.03.2020 5 z 5

Ďalšia úžasná kniha pani Názlerovej. Vrelo odoporúčam! :)
Zbytočné rozpisovačky tam nenájdete, dej je strhujúci a naozaj sa výborne číta.
Teším sa na ďalšie knihy z pera našej slovenskej autorky, ktorej rukopis je veľmi zaujímavý a pútavý dej vás pohltí od začiatku do konca.

Kniha Tisíc a jedna noc s Arabem je v

Přečtených44x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených1x
Knihotéce52x
Chystám se číst44x
Chci si koupit21x
dalších seznamech1x