Tím všechno začíná

Tím všechno začíná https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/219944/bmid_tim-vsechno-zacina-Etz-219944.jpg 4 139 23

Ezra Faulkner, tenisová hvězda a všeobecný školní mazánek, je přesvědčený, že na každého v životě čeká nějaký průšvih. Je jedno, jak obyčejně člověk žije, někde za rohem na něj číhá menší nebo větší tragédie, která mu obrátí svět naruby a kterou teprve všechno začíná. V Ezrově případě je tou tragédií bouračka, která mu sice vzala veškeré vyhlídky na kariéru v tenise, ale zato mu otevřela úplně nové dveře a Ezra se nestačí divit, co všechno ho může potkat na debatních turnajích nebo jak je svět malý a jak krutě někdy osud zaplétá lidské příběhy. Palčivě vtipná kniha o tom, že ze samého středu na úplný kraj je to někdy jen krůček, a naopak. A přesto se zpátky nechce…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Beginning of Everything , 2013


více info...

Přidat komentář

Luigi1
04.01.2023 5 z 5

Velice krásný příběh.

jitka_dankova
18.08.2022 3 z 5

(SPOILER) Smutně zvláštní kniha plná ironie. Myslím, že se autorce celkem povedlo psát z pohledu kluka, kterému se po nehodě změnil život. Celá kniha je zvláštním popisem postupné změny přátel a party v posledním ročníku americké střední. Kniha není vtipná, ne, je sarkastická a jsou v ní rozhovory a věci, které vyvolají takový ten úšklebek na tváři, kdy se chcete smát a pak vám dojde, že vlastně nechcete a ještě přemýšlíte, jestli byste radši neměli plakat a pak si to rozmyslíte.
(pozor spoiler) Nerada čtu knihy o vztazích, které tak nějak hloupě nevyšly. Na to je dost reálných příběhů v reálném životě různě v okolí. Do knížek si chodím pro připitomělé úsměvy ze šťastných romantických vztahů. A tady se na hlavního hrdinu dívka vykašle a tak nějak, no, ani nevím proč, to její vysvětlení jí nějak nebaštím. Je to smutné a hořké. Po přečtení knížky jsem měla akorát "blbou náladu". Nicméně hvězdičky si za čtivost i zvláštní téma zaslouží.


JitulHa
23.01.2021 3 z 5

Knihu mám doma snad od jejího vydání, protože mě tenkrát upoutala svou anotací. Teď, když jsem se konečně dostala k tomu, abych si ji přečetla, přišlo celkem zklamání. Příběh má rozhodně dobrý námět - hlavní hrdina, který na základě jednoho okamžiku musí přehodnotit svou dosavadní představu o budoucnosti, potkává holku obklopenou tajemstvím a zjišťuje že být mezi outsidery je někdy docela cool - ke své vlastní škodě však autorka nedokázala ani zdaleka využít daný potenciál příběhu. Naopak, vytvořila poněkud unylý a nezáživně psaný děj, který se svými myšlenkami snaží vyrovnat autorské špičce YA žánru, což se mu zoufale nedaří. Bohužel.

Karola050716
11.11.2020 2 z 5

Příjemné čtení, ale nebudu se k ní vracet.

jana.gavel
19.01.2019

Připadalo mi že je v příběhu hodně zápletek.Některé byli podle mě zbytečně a příběhu nic nedali. Příběh hezký a někdy hodně napínavý ale občas sem se i hodně nudila. Takový románek pro teen.

Vendula39
01.01.2019 5 z 5

Pěkná knížka se zajímavým dějem. Četla se skoro sama a určitě si ji přečtěte.

Eliška13
08.07.2018 5 z 5

NÁDHERNÁ KNÍŽKA... co víc dodat?

IYv
22.08.2017 3 z 5

pro teens, extra pozitivní a sladké

Sunday
13.08.2017 4 z 5

Ano, tragédie vám často obrátí život naruby, ale vnímavého člověka posune někam, kam by se jinak asi nedostal a zůstal by v šedém průměru. Bez silných zážitků, bez silných emocí, bez osobnostního růstu ...

Jasna007
16.10.2016

Realistická tragédie.
Tyhle dvě slova u mě hodnotí celou knížku. Byla jsem naštvaná, ale pak jsem cítila lítost a soucit. Jednou, skoro u konce jsem se pořádně rozbrečela. Tedy během této knihy jsem rozpoutala mnoho emocí a mé hodnocení je velmi pozitivní. Celý příběh byl pro mě obohacen vtípky, ale i citáty a často jsem si něco málo vypsala. Tuhle knihu vám všem doporučuji a zaručuji nepředvídatelný čtenářský zážitek.

Iva-JU-KA
24.03.2016 3 z 5

Kniha pro jinou věkovou kategorii než jsem já, proto jen 3 hvězdičky. Být ve věku hlavních hrdinů, dala bych hvězdiček 5. Kniha se četla pěkně, v mnohém byla i poučná pro dnešní mladou generaci.

maxihrosik
22.02.2016 4 z 5

Poměrně jednoduchý příběh - sedmnáctiletý úspěšný tenista po autonehodě přehodnocuje dosavadní způsob života, přátele, plány, vysněné cíle a hledá a nachází nové. Není to bomba, která by ještě dlouho po dočtení zaměstnávala mozek, ale čte se moc hezky a hlavní hrdina je sympaťák, kterému nelze nefandit. Tak nějak by asi měly vypadat YA knížky.

Krysa1769
20.12.2015 4 z 5

Jedním slovem: Pěkné.
Sice si úplně nelibuji v příbězích o středoškolácích (stačí, že jeden takový příběh žiju), ale tenhle by si podle mě zasloužil větší popularitu a uznání, protože svou kvalitou a vyzrálostí není o nic horší, než věčně opěvované příběhy Johna Greena.

Pedruska01
14.07.2015 5 z 5

Hnedle od prvních stran mě kniha k sobě upoutala. Podle řádků, které jsem pročítala, jsem věděla, že tohle nebude jen tak obyčejný příběh. A nemýlila jsem se. Lehce morbidní, nešťastný, realistický, krutý a tragický.
Ezro byl naprosto úžasný hlavní hrdina. Získal si mě okamžitě. Celá kniha si mě získala - skvěle a hrozně rychle se četla a především, já jsem téměř zrozená pro takovéhle témata. Aspoň čtenář žije nohama na zemi, a ne s růžovými brýlemi na nose! Život není pohádka a tahle kniha to jednoznačně dokazovala. Člověk ztrácel pojem o čase, a to už o knize-autorce něco vypovídá.
U Cassidy jsem ani ve snu nečekala, že by se zachovala tahle. Vlastně jsem v závěru ani její chování moc nepochopila.
Po celou tu dobu jsem přemýšlela ohledně toho názvu. "Tím všechno začíná" - ale čím? A kdy to začalo?
Tenhle příběh si zapamatujete. Možná nebudete vědět pořádně proč, ale zůstane ve vás, tak jako u mě. Proto bez debat doporučuji! :)

Katee
02.07.2015 5 z 5

Narazila jsem na ni v knihovně náhodou a vůbec nečekala, že bude tak dobrá! :) Většinou čtu knížky napsané z pohledu holky, ale toto mě překvapilo. Nejvíc mě asi bavil ten humor, sálala z něj taková pohodová uvolněnost :) Konec mě překvapil, čekala jsem to jinak. Můžu vážně doporučit!

Lumine
29.03.2015 4 z 5

Moc pěkný příběh. :)

Matouskova
18.03.2015

Krásná kniha! Samozřejmě, co by to bylo bez nějaké love story, že? Tahle kniha však nekončí tak, jak by jste si mysleli a to z ní dělá tak úžasnou. Doporučuji!

Allka
02.03.2015 5 z 5

Právě jsem tuhle knížku zavřela a zmůžu se na jediné slovo: boží! Jsem neskonale vděčná, že jsem na Tím všechno začíná úplně náhodou narazila. Totálně mě příběh Ezry a jeho přátel pohltil a já ho určitě ještě dlouho nevyženu z hlavy. Zamilovala jsem se jak do hlavního hrdiny, tak do vedlejších postav (Toby!). Jen, prosím vás, nečekejte, že se budete smíchy za břicho popadat. Hrdinové sice slušně hláškují, ale jinak je kniha spíš... dechberoucí než cokoliv jiného :)
Nezbývá mi než vřele doporučit.

gossipavlina
09.02.2015 4 z 5

Po dočtení mám pocit, že s autorem anotace jsme každý četli jinou knihu. Jinak si nemůžu vysvětlit slovní spojení ,,palčivě vtipná". Kniha je všechno, jen ne palčivě vtipná.
Příběh 17-letého teenagera, který po autonehodě je donucen změnit náhled na svět. Možná zbytečně moc řeší sám sebe, ale to asi k jeho věku patří.
Kniha se četla dobře, člověk musí číst i trochu mezi řádky. Je duchaplná a má svoje kouzlo.

želva59
07.02.2015 5 z 5

Knihu jsem si pořídila, poněvadž mám ráda knížky, které mi dají více než jenom příběh. Knihy, které mě donutí se zamyslet, nad životem, světem a hodnotami. A přesně tohle mi tato knížka dala. Dala mi to prostřednictvím příjemného příběhu, který mě přiměl ji přečíst jedním dechem

Štítky knihy

pro dívky

Autorovy knížky

Robyn Schneider
americká, 1986
2014  81%Tím všechno začíná

Kniha Tím všechno začíná je v

Právě čtených2x
Přečtených209x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených19x
Knihotéce113x
Chystám se číst156x
Chci si koupit25x
dalších seznamech3x