Pieseň bez nôt

Pieseň bez nôt https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439438/bmid_piesen-bez-n-t-X7W-439438.jpg 4 11 2

Tiene nad Anglickom série

< 2. díl >

Ak zradí svoje srdce, zachráni mnoho životov. Nájde na to odvahu? Willa Forsytheová je hudobný zázrak a zároveň prvotriedna zlodejka. Na prahu prvej svetovej vojny sa preto dokonale hodí na dôležitú úlohu – získať šifrovací kľúč od známeho huslistu, ktorý sa momentálne nachádza vo Walese. Lukas de Wilde si užíval život celebrity – až doteraz. Sláva ho pred pár týždňami takmer stála život, pretože každý sa usiluje získať kľúč k práci jeho otca – kryptológa. Lukas má tiež strach o svoju sestru a matku, ktoré sa stratili, keď Nemci vtrhli do Belgicka. Rozptýlenie mu prinesie až stretnutie so zaujímavou a talentovanou Willou Forsytheovou. Nebezpečenstvo hrozí z každej strany a Willa vie to, čo Lukas nie – že ho musí zradiť a vziať mu kľúč, inak bude jej rodina trpieť, rovnako ako trpí tá jeho. Druhá kniha série Tiene nad Anglickom je symfóniou presvedčivých hrdinov a intríg, ktoré berú dych. Nájdeme tu múdrosť, vrúcnosť a láskavosť napriek temnote a napätiu tej doby... Whiteová je majsterka historickej fikcie, a preto tu môžeme objaviť správnu dávku z každej oblasti, či to sú dejiny, napätie, humor alebo láska.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , i527.net
Originální název:

A Song Unheard , 2018


více info...

Přidat komentář

Marylaa
12.06.2020 5 z 5

Skvělé pokračování série. Opět napínavé, vtipné (tak akorát aby to nebylo nevhodné, když se to děje za války). A opět plné hlubokých myšlenek. A dost mě překvapilo, že Wlla byla jiná než jak na mně zapůsobila v první knize. Asi jako když někoho znáte jen od vidění a když ho dobře poznáte zjistíte, že nemáte dávat na první dojem. Těším se na další díl.
Teď už je jasné že Roseanne M.White se zařadila mezi mé oblíbené autory - a jako člověk co píše jsem se u toho neubránila myšlenkám: "takhle bych chtěla umět psát". Cítila jsem se asi jako Gven Daviesova, když Willa hrála na housle.

pip11
10.06.2020 5 z 5

Byl to nádherný příběh plný hudby, matematiky a duše. Jsem nadšená tímto dílem, bylo to úžasné a stejně poutavé jako předchozí příběh. Skvělá série, skvělá kniha plná historie, romantiky a překrásné hudby na pozadí první světové války. Špionáž a nebezpečí při získávání šifry zavedou zázračnou houslistku a zlodějku Willu do Walesu a Bruselu. Knihu jsem si užila více, než jsem předpokládala. Teď už jen vydržet než vyjde Barclay-ův příběh.


Štítky knihy

první světová válka (1914–1918) tajemství

Autorovy další knížky

Roseanna M. White
americká, 1982
2019  85%Muž bez mena
2021  91%Číslo lásky
2020  94%Hodina bez výčitiek
2020  84%Pieseň bez nôt
2022  84%Na krídlach oddanosti

Kniha Pieseň bez nôt je v

Přečtených13x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce71x
Chystám se číst6x
Chci si koupit3x