Tichý pláč

Tichý pláč https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512041/bmid_tichy-plac-vPE-512041.jpg 5 652 156

Když je sedmiletá Lucy Rossová unesena z kolotoče v dentonském městském parku, detektiv Josie Quinnová se i se svým týmem zapojí do usilovného pátrání. Je to právě ona, kdo najde Lucyin třpytivý motýlí batůžek, uvnitř nějž je nacpaný vzkaz s ničivým poselstvím: Zvedni telefon, nebo tvoje holčička zemře... Druhý den získají Lucyini rodiče i policejní tým a FBI na chvilku naději, když zvednou hovor a myslí si, že volá chůva – místo toho se však na lince ozve mrazivý mužský hlas. Policie spěchá do bytu chůvy, jen aby našla její bezvládné tělo ve změti prostěradel na posteli. Každý nový telefonát od někoho propojeného s rodinou končí šokujícím nálezem dalšího těla. Zvrácený vrah se chce evidentně pomstít a nezastaví se, dokud rodina Rossových nebude na kolenou... Intuice Josii napovídá, že Lucyini rodiče jí neříkají celou pravdu, ale něco jí stále brání v tom, aby pronikla do případu hlouběji. Možná je to její vlastní tajemství? Má Josie dost sil na to, aby tento případ vyřešila? Pokud chce Lucy přivést domů živou, nemá na výběr...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: ekniha , Cosmopolis
Originální název:

Her Silent Cry , 2019


více info...

Přidat komentář

katka134
08.04.2024 4 z 5

Případ o únosu malé holčičky byl nápaditě oživený jejím zájmem o motýlky a kukly.

mataj
07.04.2024 4 z 5

Když z městského parku zmizí sedmiletá holčička, přímo před očima matky a otce a dokonce i Josie, nikdo nechápe, jak se to mohlo stát. Ze zmizení se časem vyklube únos, a k pátraní se přidá i FBI. Navíc vyjde najevo, že matka malé Lucy neříká ve všem pravdu a její minulost je dost tajemná. Čtivé a zajímavé, jako všechny případy Josie.


jana-cisarova
03.04.2024 3 z 5

Z kolotoče v městském parku v Dentonu zmizela sedmiletá holčička Lucy. Její matka seděla za ní a její zmizení vůbec nepostřehla. Josie byla přítomna s malým Harisem a hned se pustila do pátrání.
Ani rozsáhlé pátrání po dívence nebylo úspěšné. Matka malé Lucy, Amy Rossová, dostala anonymní vzkaz od únosce. Našla ho Josie v batůžku s motýlem, který patřil Lucy. Bylo jisté, že jde o únos, ale detektivové nevěděli, zda únosci jde o peníze, nebo o něco jiného.
Stejně jako předchozí díly, jsem si tento příběh ráda přečetla. Nebyl tak zajímavý, jako první tři díly. Právě ten konec, jakým způsobem našli Lucy po zadržení jejího únosce a vraha dalších osob, se mi zdál až moc nedůvěryhodný a úsměvný. Přirovnáním lze říct, že skutečně našli „jehlu v kupce sena“.

Rose-Mary
02.04.2024 4 z 5

Další případ detektiva Josie Quinové, ve kterém řeší únos sedmileté dívky. Matka Amy Rossová ji ztratila v jediném okamžiku, kdy se zastavil kolotoč, a Lucy z něho zmizela záhadným způsobem, kdy po ní nezůstala žádná stopa. Byly nasazeny všechny policejní jednotky a desítky dobrovolníků, dívka se nenašla ani v blízkém, ani ve vzdálenějším okolí.
Rodiče byli bezradní. Josie tušila, že Amy něco tají, že jim neříká všechno. Pak začaly výhružné telefonáty a dojde k dalším vraždám. Je jasné, že jde o únos a že je zaměřen na matku děvčete, aby jí bylo ublíženo.
Jako všechny ostatní knihy z této série, jsem si ji užila a ráda se k ní vracela, než jsem dočetla poslední stránku. Jako skoro všem knihám z této řady, dávám čtyři hvězdičky.

Luci19346
10.03.2024 3 z 5

Série s Josie není asi úplně můj šálek čaje, ale přesto si vždy nový díl musím přečíst.

Pro mě taková jednodušší kniha s předvídatelným koncem. Takové krimi klišé. Mě napětí chybělo, byla jsem zvědavá jestli to skončí jak si myslím.

Ale aspoň, že už se příběh netočil kolem Josie...

ondrej0119
06.03.2024 5 z 5

Za mě trochu slabší než předchozí díly, přesto pět hvězdiček.

Dajine
22.02.2024 5 z 5

Prima čtení. Rychlé, svižné, napětí, tajemství a trochu předvídatelný konec.

Janaves
19.02.2024 5 z 5

Líbilo se mi, napínavé, krátké kapitoly, dobře se čte.

Lucy
15.02.2024 4 z 5

Tak konečně případ, který nijak nesouvisí s Josie, ani jejími kolegy. Někdo unese malou Lucy z dětského hřiště. Rozjíždí se pátrací akce, kde se postupně odhaluje minulost Lucyiny matky, která vlastně není ta za koho se vydává. Od začátku napínavé, příběh vtáhne. Takže super. Malinko bych více vyjasnila konec. Ale jinak série paráda. Za mne nejlepší díl zůstává zatím Matčin Hrob.

Avila
28.01.2024 3 z 5

Mě šestý případ Josie zas až tak neuchvátil.... Na jednu stranu jsem ráda že se konečně případ netočil kolem blízkých Josie. Ale moc nemusím když v případě násilí/únosu figurují děti....
A přišlo mi že je v příběhu dost nelogických míst a i nějaké otázky na závěr nejsou dořešené....
Lisa to prostě umí i lépe, takže tentokrát za tři * ale už se těším na další pokračování.

monte
27.01.2024 5 z 5

Skvělé pokračování této série

Arwen777
26.01.2024 4 z 5

Já jsem trochu zklamaná, dosud měla série stoupající nebo stejnou tendenci, ale tento díl hodnotím o laťku níže, moc mi nesedl. Je pravda, že nemám ráda případy, kde figurují děti, ale i když odmyslím tento můj osobní postoj, příběh na mě nepůsobil tak, jako předchozí 3 díly. Jako by mu chyběl ten správný náboj, neodvíjel se tak napínavě a vodítka do sebe nezapadala lehce. Zajímavé byly postřehy o všímavosti lidí, začátek vyšetřování mě tímto zaujal. Nejsem ale spokojená s koncem. No, tak snad příště to bude zase za plný počet.

namornice
20.01.2024 4 z 5

Od začátku velmi napínavé, byla jsem hned vtažena do děje. Detektiv Josie tentokrát pátrá po zmizelé sedmileté Lucy. Lisa Regan píše velice poutavě a série s Josie Quinn je velmi vydařená. Hlasový přednes Jitky Ježkové je vždy velmi procítěný a skvěle dokresluje děj.

FejKýý
16.01.2024 4 z 5

Tak tohle byla klasická dobrá Regan. Příběh vás od začátku pohltí a pustí až na konci. Příběh byl velice čtivý a člověk musí vědět co bude dál. Kdybych měla čas, knihu bych asi klidně i přečetla během dvou dní. Případ mě velice bavil a vývoj děje taky. Jen bych asi potřebovala pár věcí dovysvětlit. Ovšem vyřešení případu mě mírně zklamalo, čekala jsem trochu víc nebo spíš jsem nechápala proč vrah tohle dělal, kvůli tomu co se mu stalo v minulosti. Za mě si to nikdo nezasloužil a Lucy to chudák celé odpykala. 3,5*

klarence
15.01.2024 5 z 5

Opět velmi čtivé.. prolínání vyprávění jinou osobou tomu dalo trochu jiný rozměr.
Za mne spokojenost a už se chystám na další :-)

Pavlnka
14.01.2024 5 z 5

Skvělé, napínavé a temné čtení. Výborné pokračování velmi dobré série.

dencazrnu
14.01.2024 5 z 5

Budu se opakovat, ale autorka píše opravdu neskutečně. Příběh o sedmileté Lucy mě dostal a konečně jsme se také dočkali toho, že se případ netýkal nikoho z blízkého okruhu lidí kolem Jossie. Celá kniha byla od začátku do konce skvěle promyšlená a autorka si tady s námi velmi pěkně pohrála. Opět se ukazuje, že to chce být velmi pozorný čtenář, protože ne všechny věci jsou tak, jak na první pohled vypadají. Tentokrát se i Chitwood choval normálně a dokonce jsem v něm zahlédla kousek lidskosti, že by se přeci jen trošku srovnal? :-) No jako vždy se už nemůžu dočkat dalšího dílu a doufám, že to bude zase skvělá jízda, jako u všech předchozích dílů :-)

Adris
10.01.2024 5 z 5

Těžké téma - únos dítěte. A to navíc matce v podstatě přímo před očima.
Příběh byl hodně uvěřitelný, hlavně vzhledem k použití reálných faktů, které známe z krimi příběhů (charakteristika únosce). Co mě štvalo, byla matka dítěte, Amy, která si mohla dát dvě a dvě dohromady velice rychle, ale radši si "libovala" v hysterii.
Líbilo se mi, že se našel i prostor pro osobní život Jojo, který byl v tomto dílu zase napínavý.
Knihu mohu doporučit.

Ellkao
09.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Těžké čtení, ty dětská témata jsou vždycky náročné.
Je mi líto Gideona, jako dítě si zasloužil víc.

Belanna
29.12.2023 4 z 5

Opět čtivé, napínavé, se zajímavou zápletkou, která se mimochodem netýká Josie a jejích nejbližších, plné tajemství, které je nutné odhalit.
Místy mi však připadalo zdlouhavé a chování matky hodně přes čáru. Kdyby mně
někdo "ukradl" dítě, tak vyklopím vše, jen abych ho dostala zpět.