Tichý muž Jan Řezi

Tichý muž Jan Řezi https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/385079/mid_tichy-muz-jan-rezi-Sku-385079.png 5 3 1

Ve sbírce Tichý muž klade autor důraz na formu jednotlivých básní. Sbírka obsahuje dekadentně laděné verše, ve kterých Řezi přemítá o vlastním životě, ale i o mrtvých ptácích na cestě a své lásce. Sbírku doplňují autorovy fotografie.

Přidat komentář

Arturo.Bandini
22.07.2018 5 z 5

Vlastním Honzovu sbírku a obsah textů se mi opravdu moc líbil. Možná i proto, že jsem v jistém smyslu magor a deprese, dekadence a negativní smýšlení o svém životě jsou témata, která mě baví.
Honzu jsem poznal i osobně, a ač je na pohled opravdu "Tichý muž", uvnitř něj panuje rozbouřené, deštivé a mlhavé počasí.
My básníci (tedy alespoň někteří) máme tu výhodu, že se nám píše nejlépe, když jsme na dosah ode dna, popř. už přímo na něm. Častokrát právě tehdy vznikají ta nejlepší díla. Jenže jakmile se odpoutáme od své role autora, akorát se tím vším, co nám pomáhá při psaní, necháme semlít. Člověk, který dokáže být natolik silný, že se nenechá svými démony rozcupovat na malé kousky, si zaslouží daleko větší úctu a obdiv než básník, který tyto démony dokáže využít pouze ke své tvorbě. Honza však má mou úctu i obdiv v rámci obou těchto rolí, neboť obojí zvládá více než zdatně.

Autorovy další knížky

Jan Řezníček
česká, 1987
2016  93%Tichý muž Jan Řezi
2011  80%Láska nic neznamená
2012  93%Prchavé okamžiky: básně 2002-2012

Kniha Tichý muž Jan Řezi je v

Přečtených3x
Doporučených1x
Knihotéce1x
Chystám se číst2x