Tichý bojovník

Tichý bojovník https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484691/bmid_tichy-bojovnik-0tq-484691.jpg 2 6 4

Daniel žije se svojí ženou a jejich předškolním chlapečkem celkem běžný a víceméně šťastný život. Má hezkou rodinu,dobrou práci a je obklopen pozitivními lidmi. Z předchozího vztahu má ještě dospělého syna. Brzy se ovšem od lékaře dozví, že trpí nevyléčitelnou formou rakoviny. Nechce podstoupit chemoterapii, jejichž následků se obává, a nakonec po dlouhém přemýšlení odejde od rodiny, aby se pokusil zbavit nemoci alternativním způsobem. Setká se se ženou, která jej sblíží s přírodou, naučí ho poslouchat vlastní tělo a vnímat intenzivněji každou chvíli. Součástí léčby je zároveň regresní terapie, která ho zavede do dob dávno minulých. Je Daniel opravdový bojovník, který se dokáže postavit zažitým zvyklostem a uzdravit i navzdory lékařské prognóze?... celý text

Přidat komentář

luczi
12.05.2022 odpad!

Autorka se snažila zpropagovat svou knihu na Fb pacientů s rakovinou stylem: "Četla ji již spousta čtenářů a nejvíc si cením pozitivních reakcí od těch, kteří s touto nemocí mají zkušenosti a jsou za knihu nesmírně vděční, neboť ukazuje jednu z cest, kterou je možné se vydat a hlavně je nadějeplná a velice čtivá. Jsem ráda za každého nového člověka, kterého kniha inspiruje a jak někteří říkají, navodí mu pocit, že život je mnohem lepší, než se zdá. Knihu si můžete kromě v knihkupectví zakoupit u přímo u mě na webu www.XXX.com a když napíšete do poznámky nebo mailu fb skupina Rakovina - nový začátek, získáte knihu se slevou. Ráda takto podpořím každého bojovníka s touto těžkou nemocí ", který je imho naprosto NAPŘESDRŽKU. Pro pacienty s rakovinou by tato kniha byla i se 100 % slevou drahá.

Linda2000
24.01.2022 5 z 5

Za mě super. Knížka byla od začátku do konce hrozně čtivá, nemohla jsem ji odložit. Od tichého bojovníka asi nelze čekat nějaké excesy. Říkám si, kolik takových bojovníků a bojovnic je asi mezi námi a vůbec nevíme čím prochází. Knížku určitě doporučuji, rezonovala se mnou ještě dlouho po jejím dočtení a těším se na další.


galadrielin
14.01.2022 3 z 5

Obálka knihy je zavádějící - působí jako přebal nějakého erotického románu, ve vší úctě. Zkrátka podle obrázku bych čekala něco úplně jiného. Podle mého názoru to knize velkou službu nedělá.

Co se týče obsahu, autorka se chopila velmi silného tématu, nutí nás přemýšlet, jak bychom se v případě vyslechnutí podobné diagnózy zachovali my sami. Přesto některé dialogy působí nepřirozeně, lehce kostrbatě, těžko si představit, že takhle strojeně mezi sebou někdo v reálu hovoří. To ale nebrání tomu, abychom Danielovi celou dobu fandili, byť určité pochopení zasluhuje i Silva. Danielova proměna v přírodního člověka je ale ukvapená, není důvěryhodná. Možná to chtělo víc "problémů" při léčbě, nevím. Snad i proto mi na závěr nepřipadá, že by jeho povaha nějakou zásadnější proměnou prošla a upřímně moc nevím, co na něm jeho "léčitelka" viděla tak úžasného.

Celkově ale stojí za přečtení, není to špatné, jen působí trochu těžkopádně. To ale není nic nepřekonatelného a věřím, že autorka má slušný potenciál, téma zvolila skvělé.

Mishi
25.11.2021 3 z 5

Vůbec netuším, jak bych se po vyslechnutí podobné diagnózy ke všemu postavila. Ale to neví nikdo, dokud se to nestane.
Rozhodně je mi Danielův přístup a jeho snaha sympatická. Ráda bych věřila, že je to tak jednoduché, jak to v knize vypadá. Danielovo uzdravování probíhá na můj vkus podezřele hladce. Všechno běží, jako lusknutím prstu vše chápe a posouvá se dál. Téměř žádné problémy, žádné krize. Ty přinese až návrat do normálního života, ale opět jsou poměrně hladce překonány.
Bohužel také musím říct, že jsem se do Daniela nedokázala tak úplně vcítit, pořádně ho poznat, i když právě to bych čekala, když s ním prožíváme zásadní, niterné okamžiky jeho přeměny.
Asi nejsem úplně cílová skupina nebo ke mě kniha nepřišla ve správný čas a docením ji někdy později...

Autorovy další knížky

2022  64%Samotář
2022  43%Tichý bojovník
2023  50%Silný kafe

Kniha Tichý bojovník je v

Právě čtených1x
Přečtených9x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce47x
Chystám se číst8x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x