Papírová pavučina: sborník fantastických povídek

Papírová pavučina: sborník fantastických povídek https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/304619/bmid_papirova-pavucina-XoI-304619.jpg 3 7 2

Tiché písky série

< 2. díl

Žánrový sborník HSF klubu s názvem Papírová pavučina nabízí to nejlepší z loňského ročníku literární soutěže Tiché písky. Povídky ze žánrů horor, sci-fi a fantasy nabízí rozličné uchopení zadaného tématu, tedy Papírové pavučiny. Překvapivě nejde o sborník nabitý pouze nohatými snovači pavučin, autoři předvedli značnou dávku invence a fantazie. Kniha je rozdělena na soutěžní část a klubovou, v níž se prezentují autoři z řad HSF klubu (Tereza Matoušková, Jiří Sivok), ale i otcovského Jihočeského klubu Obce spisovatelů (Hanka Hosnedlová, Stanislava Bumbová, František Tylšar, Vladimír Janda), kteří rovněž spletli své fantazie do pavučinových příběhů, v nichž dali domov mnoha prapodivným věcem, jež se pokusí rozvířit čtenářovu fantazii…... celý text

Přidat komentář

nicole1892
16.12.2019 5 z 5

S každou povídkou lepší a lepší zážitek ze čtení. Hlavně druhá šance mě nechala s otevřenou pusou... Dokonalost.

Atanone
17.11.2019

Uvědomila jsem si, že hodnotit antologii ( natož výsledky soutěže) by bylo značně nefér, hlavně vůči autorům, protože pod křídla by se mělo foukat a ne je stříhat.
Na druhou stranu mě zavazuje, že píšu první komentář, a to je určitá zodpovědnost. Takže tentokrát to vezmu jedno po druhém:

SPISOVATEL☺ ( i fantazie by měla mít nějakou logiku)

G ☺☺ (skvělý nápad ale trochu uspěchané zpracování. Kdyby to autor mohl pořádně rozpracovat, byla by to asi dobrá kniha)

DÁREK K NAROZENINÁM ☺☺☺ (líbil se mi závěr)

NA DRUHÉ STRANĚ ☺☺☺ (další věc, co má dobrý nápad a nevadilo by tomu, kdyby to bylo delší a rozpracovanější, Dita by mohla být zajímavá postava)

JESTLI NĚKDY SKONČÍ ZIMA ☺☺☺☺☺(starý dobrý Bradbury na mě koukal mezi řádky a spokojeně se usmíval. Já taky. Dobré to bylo)

ŠŤASTNÝ SVĚT☺☺☺ ( + zajímavá myšlenka. Co by s námi udělala moc měnit věci?)

MYŠINA☺☺☺☺☺ (super minihorrorek)

PAVOUŠTNÍK ☺☺☺☺ ( za ten úletismus)

TAM VE TMĚ ☺☺☺☺☺ (zajímalo by mě, jak to bylo dál..škoda, že jen povídka)

HLAVNĚ MOC NEPŘEMÝŠLET ☺☺☺☺ kvůli podivnému konci, jinak dobré