Tichá nevěsta
Alice a Seth jsou dokonalý pár: pohledný lékař a jeho krásná snoubenka. Jsou bohatí, oblíbení a jako stvořeni jeden pro druhého – všichni přátelé jim závidí. Jenže když na vysněnou svatbu konečně dojde, před oltářem na Alice čeká muž, kterého nepoznává. Ten cizí člověk navíc trvá na tom, že je opravdu její snoubenec Seth, a všichni svatebčané s ním souhlasí. Alice začne panikařit a zhroutí se jí svět. Kde je její skutečný snoubenec a proč jí z života zmizely všechny stopy po něm? A když její okolí falešnému Sethovi věří, může Alice vůbec doufat, že se z téhle noční můry probudí a dopátrá se pravdy?... celý text
Originální název: The Silent Bride, 2023
Komentáře knihy Tichá nevěsta
Kniha byla fakt čtivá – přečetla jsem ji za den a nemohla se odtrhnout. Zápletka mě hned vtáhla a pořád jsem chtěla vědět, co bude dál. Upřímně bych ale nechtěla být v situaci hlavní hrdinky, když si někdo může hrát s jejím vědomím, to je dost děsivé. Konec trochu naznačuje, že by mohlo být pokračování, tak jsem zvědavá, jestli se ho dočkáme. Příběh Setha, Alice a Lavrenta se mi moc líbil.
Krátky napínavý psychologický thriller o manipulácii s ľudským vedomím ..
Alice a Sethe sú dokonalým párom, ktorých čaká ich najšťastnejší deň v živote, svadba, Všetko sa ale zvrhne, keď Alice cestou k oltáru uvidí pred ním stáť chlapa, ktorý ale nie je jej milovaný snúbenec ..
Rozbehne sa kolotoč neistoty, konšpirácii a postupného odkrývania pravdy.
Tento príbeh je ukážkový napínavý thriller, ktorý od začiatku navodzuje atmosféru neistoty a nedôvery. Dej je vystavaný na zaujímavej zápletke, kde má človek pocit, že každá postava niečo skrýva.
Záver bol veľmi prekvapivý, rozuzlenie prinieslo až šokujúci nečakaný koniec
Kniha sa číta rýchlo.

88 %
78 %

Alice a Seth jsou dokonalý pár k pohledání. Jenže v den svatby Alice svého snoubence u oltáře vůbec nepoznává.
Zápletka o manipulaci s lidským vědomím byla opravdu neotřelá, nic podobného jsem zatím nečetla. Knížka se mi líbila o něco více, než ta autorčina předchozí - Rodinná dovolená. 4,5*