Tichá modlitba
Případy Kim Stoneové série
Třetí díl celosvětově úspěšné britské krimisérie. Zmizení Charlie a Amy, devítiletých nejlepších kamarádek, znamená pro jejich nejbližší tragédii. Textová zpráva potvrzuje to, čeho se všichni obávali: obě se staly oběťmi únosu. Další esemeska jim však vyrazí dech – nutí rodiče postavit se proti sobě a bojovat o život svého potomka. V tu chvíli se do případu vkládá Kim Stoneová a její tým. Klíč k případu nejspíš tkví v temné rodinné minulosti. Čas se krátí a Kim nechce dopustit, aby něčí dítě zaplatilo za chyby dospělých nejvyšší cenu…... celý text
Originální název: Lost Girls, 2015
Komentáře knihy Tichá modlitba
Tahle knížka byla super avšak druhá linka mi zde přišla jako naprosto zbytečná vata kolem takže nemůžu dát plný počet.
O chloupek lepší, než předchozí díly, nicméně i tak tato autorka nenabízí nic extra zajímavého. Nepříjemnou hlavní hrdinku, která je pořád jaksi napružená, i když není důvod, která nikdy nespí a je geniální oproti ostatním v týmu. Kdyby nebyla, tak by na světě bylo jen čiré zlo. Ústřední téma tohoto dílu bylo z počátku zajímavé, pak se to zvrhlo do zdlouhavého patosu a vyústění bylo příliš překombinované. Za mě průměr.
Další napínavý díl s vyšetřovatelkou Kim. Určitě nechybělo napětí vzhledem k tématu únosu malých holčiček. Dva únosce potažmo vraha jsme znali už od počátku příběhu, ale stále byla ve hře třetí osoba, která do toho byla zainteresovaná, což se rozřešilo až úplně na konci. Já se ale plácám po rameni, protože jsem věděla od úplně první chvíle, že tato osoba s tim má něco společného. Inu to už jsou ty zkušenosti ze čtení detektivek :-D;-)
Určitě budu pokračovat v dalších dílech, Kim sice není z nejsympatičtějších detektivů, každopádně je skvělá a spravedlivá. Líbí se mi její tým, jsou skvěle koordinovaní a oddaní své šéfce.
Kniha je velmi čtivá, podle mě tam nejsou žádná hluchá místa, vše jede v tempu a napětí.
Opět pokořen další díl z úžasné série s Kim a jejími parťáky. Tentokrát máme před sebou případ únosu malých holčiček a máme sakra málo času , aby se vrátily domů, než bude pozdě . Klíč k případu totiž tkví v temné rodinné minulosti. Stihne celý tým zastavit kruté zločince ?
Třetí kniha, kterou jsem od autorky četla a zatím se mi líbila nejvíc. Konec byl pro mě už zbytečně přeplácaný, subjekt 3 bych klidně vynechala. Ale celkový dojem dobrý.
Tento díl mě bavil zatím nejvíce. Přestože je hlavní vyšetřovatelka velmi chladná, mně přirostla k srdci a jsem zvědavá, kam se dál její život bude posunovat
Opět přichází na scénu komisařka Kim Stoneová se svým týmem, aby tentokrát zachránila unesené děti. Svým drsným přístupem ke všem lidem, jde na nervy, ale zatím na ni nikdo nemá . Opět záhadu únosu řeší svým svérázným způsobem. Jako vždy kniha nemá chybu. Čteno jedním dechem. Určitě doporučuji.
Umí si někdo představit, jakou hrůzu prožívají rodiče, kterým je uneseno dítě? A umí si někdo představit hrůzu a neuvěřitelný strach, jaké musí prožít unesené děti ? Já ne . Mohu si jen přát, aby těchto hrůzných případů bylo co nejméně a aby se našla taková Kim Stoneová, která by dokázala, to co dokázal vyšetřovací tým v této knize.
Tretia časť krimi série a stále si to drží latku. Marsonsová hlavne nehrá iba na efekt, nesnaží sa čitateľa zbytočne šokovať, vďaka čomu to nie je fraška. A naopak, nebojí sa ani drsných scén, vďaka čomu je to napínavé. Super.
Detektivky kde se ztrácejí děti mě moc nebere mám moc vnoučat a nedovedu si představit že by se jim něco stalo tento díl se mi moc líbil proto dávám 5* a doporučuju
Až na konec skvělé. Ten konec byl opět moc překombinovaný, tolik jsem to autorce nevěřila. Ale zbytek knihy opět výborný, plný napětí. Půl hvězdičky srážím.
Většinou se knihám, ve kterých se ubližuje dětem, vyhýbám velkým obloukem. Mám dvě dcery, takže pro mě velmi těžké téma. Jinak je kniha strašně čtivá, příběh graduje a líbil se mi i vysvětlující závěr.
Doporučuji
(SPOILER)
Do chvíle, kdy se najdou děti, jsem přemýšlela, že knížce dám klidně 5*. Velice spontánní nápovědy a metody vyšetřování mi nevadily. Ale v okamžiku, kdy jsem se dozvěděla, kdo má být mozkem celé akce, jsem fakt protočila oči. Vůbec tomu nevěřím, připadá mi to jako hloupost, že zrovna Helen... Ok, oddala se práci, ale nejsem si jistá, jestli by tohle stačilo jako důvod... Víc by mi přišlo pravděpodobné i to, kdyby nějaké dítě unesla, aby se stala mámou a nebyla na stáří sama... Angela si to u mě vždycky něčím prostě podělá a těch 5* ne a ne dostat... Tak třeba příště!
Ale ať nejsem jenom negativní, konec gradoval (co se napětí týče) skvěle a strašně se mi líbí tajemná postava pana vyjednavače!
Jak píše v komentáři HŠ, je to bída. Nelogické postupy vyšetřování, druhá dějová linka absolutně zbytečná. Chrání inspektorát k podřízeným je buranské a nechápu, že se s ní někdo hodlá vůbec bavit, natož aby ji bral na kafe. Škoda času na čtení.
Kniha mne plně vtáhla do děje a konec byl velmi nečekaný. To se hodně povedlo. Když jsem doposlouchala Dána tak jsem si říkala, že již nic tak pohlcujícího nenajdu a hurá. Marsons je skvělá a Kim je dokonalá tím jak je asociální a svá a z lidi kolem sebe si nic nedělá.
Skvělá kniha , pokaždé mě pohltí a prožívám případ s nimi. Skvěle sehraný tým, který funguje.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Angela Marsons také napsal(a)
| 2016 | Němý křik |
| 2017 | Tichá modlitba |
| 2016 | Ďábelské hry |
| 2017 | Otevřený hrob |
| 2019 | Skryté karty |

86 %
75 %
Zvláštní mix něhy a napětí dokáže udržet pozornost lépe než ranní káva, přičemž se neztratí citlivost, kterou ocení i srdce unavené každodenním chaosem. Takové líčení emocí s trochou té nevinné melancholie působí jako jemná terapie pro duši, která občas touží po klidu, ale nechce usnout na vavřínech. Atmosféra dokáže zaujmout i ty, co obvykle dávají přednost dramatu s trochou humoru, protože ne všechno musí být černobílé, a přece je to neskutečně osvěžující. Když se ve vás mísí touha po tichu a zároveň lehká nervozita, jde o ten správný druh zážitku, který si necháte v hlavě ještě dlouho po zavření poslední stránky. Nepřehání a přitom si hraje s emocemi tak šikovně, že je těžké odolat pokušení vrátit se znovu. Čtenářky, které se rády nechají unést bez zbytečných dramatických výkřiků, dostanou přesně to, co chtějí. Sladce trpká jako večerní víno, co vás nenechá chladnými.