Thriller 2

Thriller 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76018/thriller-76018.jpg 3 34 6

Povídky, které nemůžete odložit Když se v prvním výboru Thriller (BB/art, 2007) setkali nejlepší spisovatelé žánru thrilleru, stali se součástí nejúspěšnější antologie povídek, která kdy byla vydána. Netrpělivě očekávané pokračování Thriller 2 je ještě lepší. V této antologii si každý najde něco podle svého gusta, počínaje úvodním příběhem o mezinárodním terorismu od Jefferyho Deavera, přes popis nefunkční rodiny z kalifornského vinařského kraje od Lisy Jacksonové, až po děsivý příběh Ridleyho Pearsona o masovém vrahovi. Svou originální povídkou přispělo třiadvacet spisovatelů – jak zkušených autorů bestsellerů, tak nejtalentovanějších mladých autorů tohoto žánru – a podílelo se na vytvoření této jedinečné kolekce.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , BB art
Originální název:

Thriller II , 2009


více info...

Přidat komentář

Luigi1
29.09.2023 3 z 5

Tyto povídky se moc nepovedly

ecila13
26.11.2017 3 z 5

Celkově průměrný výběr.


trudoš
25.11.2017 3 z 5

Přišlo mi to o chlup lepší, než první Thriller, ale stran kvality obsahu víceméně nastejno. I když se tu najde pár lepších kousků, nic nepřekročí hranici průměru, což je stejnou měrou dobře jako špatně. Dobře, protože člověk dostane čtyř set stránkovou kolekci napínavého čtení pro zádumčivé večery. Špatně, protože formát, vazba a stylový design by slušely spíš něčemu významnějšímu, než je jednoduchá spotřebka. Co navíc chybí, je výraznější podpis editora, který by antologii dal nějakou osobitější tvář.
A co že mě zaujalo? R. L. Stine vystřihnul nápaditou povídku z podivného domova důchodců, Robert Ferrigno vtipnou hříčku o nepovedené gangsterské popravě, Joe Hartlaub zábavnou historku z podsvětí o dluzích a otcovství, Tim Maleeny předkládá velmi neotřelý pohled na nakladatelské praktiky, Gary Braver píše o stinných stranách námezdního spisovatelství, David J. Montgomery o podobných trablech ze života nájemných zabijáků a Jon Land o tom, jak z vás učitelování může udělat lepšího člověka.

Patapuf
08.12.2013 3 z 5

Nemusím moc povídky a je fakt, že mě žádná nezaujala tolik jako třeba povídky z knihy Frederika Forsytha Žádné stopy. Zase na druhou stranu je tam pár docela slušných kousků... Pár sem jich četl i v jiném výběru, takže pocity z této knihy jsou takové smíšené...

kokosek
02.09.2013 2 z 5

Tak se mi povedlo dočíst tuhle sbírku. Když jsem restartoval své čtecí období, tak jsem začínal Thrillerem 1 a dle něj jsem si našel spoustu nových autorů. A stále u nich zůstávám. Nečekal jsem, že to u dvojky bude stejné, ale zase, že to bude tak slabé, to tedy taky ne.
Pravda je, že poslední povídka od Ridley Pearsna, je hodně dobrá, ale zbytek za to nestojí. A navíc mám asi raděj delší formáty než povídky.
No nic tak se jde číst něco jiného. Třeba zrovan Cussler, který tohle sestavoval za prozkoumání stojí (možná to tak chtěl - čtenáři mu nikam neutečou).

nightlybird
22.08.2012 4 z 5

Tak tenhle výběr se mi zdá být lepší než Pattersonův - netuším, jestli je to lepším výběrem autorů a povídek, nebo skutečností, že jsem je četl po malých dávkách (a měl tak spíš možnost si je vychutnat). Každopádně jsem získal tak trochu nový pohled na výběry povídek (a platí to obecně, bez ohledu na žánr). Výhodou výběrů je skutečnost, že se setkáváte s celou řadou autorů, pokud vás nezaujme jeden, máte pořád ještě šanci si počíst u jiného. Platí to pochopitelně i o různosti stylů, námětů atp. Další výhodou je skutečnost, že se nezřídka seznámíte s autory, které jste do té doby neznali a kteří vás mohou zaujmout, takže se po jejich tvorbě můžete poohlédnout (a i když nejsou u nás třeba překládáni - je dnes možnost je číst v originále).
Každopádně ale doporučuji tuto knihu - a vlastně i jakékoliv jí podobné - číst pomalu a líně, prokládat ji četbou jiné knihy (nejlépe i jiného žánru) a spolehlivě se vyhnete pocitu "přežranosti, hraničícího s nechutenstvím" a naopak si umocníte požitek z čteného.