Vlčice

Vlčice https://www.databazeknih.cz/img/books/69_/69964/bmid_vlcice-TRo-69964.jpg 4 54 9

Thorgal série

< 16. díl >

V albu Vlčice provázíme Thorgala, jeho těhotnou ženu Aaricii a syna Jolana při návratu do rodného kraje. Na vikinském severu však došlo v době jejich nepřítomnosti k mnoha změnám a Thorgal se nepříjemně brzy dostává do situace, kdy je místo klidného spočinutí znovu nucen ze všech sil bojovat o život svůj i své rodiny. Ačkoli tentokrát nemusí čelit bájným bytostem ani magickým artefaktům, jeho lidští nepřátelé pohánění touhou po moci a majetku představují stejně nebezpečné protivníky. Rozjíždí se vražedná hra o čas, a zatímco se nezadržitelně blíží Aariciin porod, musí Thorgal podstupovat v rychlém sledu stále složitější rozhodnutí, aniž by se kterákoli z možných voleb zdála vést ke spásnému cíli.... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Louve , 1990


více info...

Přidat komentář

lenkaabooks
20.07.2022 4 z 5

Měla jsem chuť na další komiks a čistě podle obálky jsem zvolila a zklamaná nejsem. Divocí Vikingové, solidarita ženy a zvířete v těžké hodince, ilustrace, bylo to fajn. Zřejmě se mrknu po dalších dílech, začínat 16. není můj styl :-)

špulo
08.06.2021 5 z 5

Ja neviem prečo vydavateľ určil autorom striktne tento počet strán. Mne by sa pýtalo tak zo 4 strany pridať. Aj by sa niečo viac objasnilo, aj by sa niečo viac rozpovedalo. Príbeh by tak získal na väčšej epickosti a prepracovanosti. Toto sa týka Thorgala všeobecne.
Tento diel je poctivá klasická vikingovka. Ak tam niekomu chýba viac mystiky - no nech. Nájde si ju v iných dieloch. Mne tu nechýbalo nič. Snáď len pár tých okienok navyše...


Atlantis
12.02.2020 4 z 5

Nejsem velkým znalcem Thorgala, a proto mne vždy velice mile překvapí jeho kvality. Komiks je skvěle nakreslený, i když je mu téměř třicet let, tak na panely je radost pohledět (o obálkách ani nemluvě). Příběh jako takový je spíše tradiční vikingskou záležitostí, ale nikde se nezdržuje a žene vás dopředu. Nepřešlapuje se na místě, a to mám v knihách rád.
Thorgalovu sérii jsem doteď četl, jak mi přišla pod ruce, ale asi se jí začnu věnovat systematicky.

gaspoda
24.03.2018 5 z 5

drama po všech stránkách.
nechápu proč Jolan říká rodičum křestním jménem

martinstefko
25.09.2017 5 z 5

Jestli někdy někoho uslyšíte říkat, že "Thorgal" je jedním z nejlepších evropských komiksů, tak zrovna "Thorgal: Vlčice" je příběhem, který to dokonale dokazuje.

Disease
13.02.2017 4 z 5

Jeden z těch lepších Thorgalů, i když jsou u mě Lukostřelci pořád na špici.

Ivan Kučera
26.11.2016 3 z 5

Vlčice nemá na najlepší diel série (Dítě z hvězd), ale nie je ani taká slabá, ako Aaricie (ktorá obsahovala štyri príbehy, z nich dva boli silné, ale dva podpriemerné). Vlčice je thorgalovský ľahký nadpriemer, trochu ako Vládce hor. Zapadá do univerza, ale nikam ho neposúva. Rozpráva pútavý, ale v zásade „vedľajší“ príbeh, bez ktorého by sa teoreticky zaobišiel ako Thorgal, tak my, jeho fanúšikovia. Na strane druhej, práve preto, že sme fanúšikovia, sme povďační i za slabší komiks, len aby v ňom vystupoval Thorgal. Vládcu hor som hodnotil 4*. Vlčici nemôžem, hoci by som chcel. Neobsahuje prakticky žiadne mysticko-mýtické prvky, pritom ale mystika je vec, ktorá k postave patrí a bez nej to nie je ono. Niektoré veci sú len jemne naznačené (schopnosti Thorgalovho syna), iné sú riešené formou deus ex machine (koncové zúčtovanie s hlavným zlosynom). Vizuálne je to ale veľmi pekné, znova sa do deja zapája Aaricie, čo je skvelá postava a príbeh obsahuje prekvapivo veľké množstvo drsných momentov (vyvraždenie rodiny, meč do hlavy, useknutá ruka následne zožratá psom...).

tatjana1737
09.11.2015 5 z 5

Hlavním hrdinou tentokrát není samotný Thorgal, ale spíše Aaricie. A poté, co se mi narodilo vlastní dítě, mohu s klidem říci, že je opravdu hrdinka :-).

RaptoR
30.06.2014 4 z 5

Jedno z nejlepších Thorgalových alb, které u nás vyšlo :)

Autoři knihy

Jean van Hamme
belgická, 1939
Gregorz Rosiński
polská, 1941

Kniha Vlčice je v

Přečtených65x
Knihotéce29x
Chystám se číst5x
Chci si koupit4x