Bůh hromu znovuzrozený

Bůh hromu znovuzrozený https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/398815/bmid_buh-hromu-znovuzrozeny-fsm-398815.jpg 3 52 15

Thor série

1. díl >

Thor se vrátil! Thor Odinson získal zpátky své kladivo… a spolu s ním i nové světy plné problémů. Asgardské artefakty jsou rozházené po celé Zemi, a aby je získal, bude muset Thor čelit nejen novým protivníkům, ale i pěkně ošklivým skutečnostem. A Juggernautovi.

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

God of Thunder Reborn! , 2018


více info...

Přidat komentář

Ivan Kučera
24.09.2023 2 z 5

Zdravím ťa, Thor. Chápem, že Marvel na teba najal drsňáka Jasona Aarona. Kto iný by mal šancu skrotiť tvoje vášnivé vikingské vnútro, ak nie brutálny scenárista nezabudnuteľnej série Skalpy a skvelej jednohubky Muži hněvu? Chlap, ktorý ťa už raz v minulosti písal a dopadlo to fenomenálne (Thor: Zabiják bohů)? Problém je, že hoci sa Aaron tvoju (nepochybne silnú, statnú a charizmatickú) osobnosť snaží predstaviť v ukážkovej forme... nedarí sa mu. Poviem ti pravdu, nehnevaj sa za to na mňa, ja som sa v tom strácal. Na čo sa tu vlastne nadväzuje? V čom konkrétne sa pokračuje? Prečo nemáš ruku? Prečo naopak máš stovky kladív, ale žiadneho Mjolnira? Z akého dôvodu žiješ na lodi s kozou a hovoriacim psom? Odkedy máš brata Baldra? Ako bol zničený Dúhový most? Prečo to tak strašne pripomína filmy s Hemsworthom? A potom je tam taký ukecaný zelený červík a ten...vzdávam to. A mal by si to vzdať aj ty s dialógmi. Nie snáď, že by som podceňoval tvoju inteligenciu, božechráň, ale predsa len si tu bol strašne ukecaný, Thor. Nehodí sa to k tebe, prepáč mi prosím moju trúfalosť. Nachádzali sa tu síce tony masívnej akcie, ale rutinnej, stereotypnej, bez výraznejších nápadov. Dej bol pre mňa, neuraz sa veličenstvo, nezrozumiteľný. Väčšinu času som sa vôbec nechytal, nechápal som o čo ide. Písmo bolo správne „vikingské“ (ehm), ale zároveň miestami ťažko čitateľné (napr. pri vete „Ale do Helu“ som pôvodne čítal „Ale do kelu“ v zmysle hromženia, nadávky). Hviezdne cameá (Juggernaut, Submariner) nepomáhajú. Scenár je šialený, čo sa hodí napr. k Flashovi, ale k Thorovi nie. Som otrávený a dezorientovaný a teda fakt nemôžem povedať, že by ma toto čudo navnadilo na ďalšie pokračovania.

Marketplace
23.12.2022 odpad!

Kresba není pěkná a je chaotická, to samé příběh. K tomu některé hůře čitelné fonty. Za mě 0 bodů. Ale netvrdím, že se to jiným čtenářům nebude líbit.


Malarkey
03.10.2022 2 z 5

Další z řady komiksů, ke kterým jsem se dostal díky časopisu Pevnost. Že bych si ale jeho čtení užíval, to už se tak říct nedá.

Mám postavu Thora hodně rád. Samozřejmě hlavně z filmové verze v podání Chrise Hemswortha. Jinak ho vlastně ani neznám. No a tohle setkání s komiksovou verzí je všechno, jen ne chytlavé, natož pak zábavné.

Nepřehledný děj, tuny zbytečného textu (na komiks, řekl bych, množství textu více než nadstandard), barevně nakreslené nic. Já nevím, nemůžu si pomoct, ale tohle není úplně to, co bych u Marvel komiksu hledal.

markinho962
20.08.2022 1 z 5

Ošklivá kresba, ani se mi to nechtělo číst

Atlantis
29.07.2022 3 z 5

Těžce mi tenhle komiks nesedl. Má jít o první díl nové série, ale věřte mi, že od začátku se tady vážně nejede. Jestli nevíte, kde má Thor ruku, proč bydlí na lodi s kozlem a mluvícím pitbulem a proč má najednou tisíc kladiv místo jednoho (což já ani jednu z těchto věcí netuším), budete ztracení. Ten severský font se mi fakt blbě čte, rádoby krásná kresba je často nechutně nepřehledná a celé je to jeden velký mišmaš. 2,5*

ArkAngel
24.07.2022 2 z 5

Příběh sleduje dvě roviny, jedna je v budoucnu, kdy starý Thor čelí Wolverinovi nabitého silou Phoenix a linka v přítomnosti nám zase ukazuje Thora bez Mjolniru, který se vydává na šílené dobrodružství, které je hodno Mad Maxe. Samotná kresba je extrémně šílená, ale nejsem si jist, zda se zrovna k postavě Thora hodí.

lassse
17.07.2022 3 z 5

Ono to není špatné, ale asi jsem neměl začínat s Thorem právě touhle knihou. Příběh o starším Thórovi je lepší a to hlavně tím, ze je přehlednější.

Adele02
30.12.2021 4 z 5

No, tohle bylo zajímavé. Shledání všemožných postav jsem si užila, přesto to byl neskutečný chaos od začátku do konce a dlouho mi trvalo se dostat do tempa i atmosféry děje. Ale je to strašně vtipné, v jednom kuse jsem se smála, a Loki a Thor jsou zkrátka Loki a Thor.

DennisMoore
11.03.2021 4 z 5

Zmatek, zmatek, zmateeek, říkal jsem si na začátku a pak ještě dobrou třetinu knihy než mi to asi začalo být fuk. Že byla Jane Thor, jsem samozřejmě věděl, pár těch příběhů se k nám dostalo. Ale proč už není? Proč je Thorem zase Thor? A proč nemá ruku? A proč nemá kladivo? A proč má Jane rakovinu? A kdo jsou ksakru ten pes s kozlem, kteří bydlí na lodi? Samé otázky, tak podivné, že jsem na ně vlastně ani nečekal odpovědi a jenom jsem doufal, že se brzy chytím nějakého stébla, zvyknu si na omalovánkovou kresbu a děj se rozjede. No, díky bohu či spíš bohům se to povedlo a ačkoliv mi třeba série Dr. Strange sedla mnohem více, nakonec jsem si Thora užil. Hlavní zásluhu na tom měla příběhová linka z budoucnosti, všechny ty její metafory... A hlavně druhá hlavní postava, která se tam objevila a která je skvělá prostě vždy a všude.

KubaHanzelin
27.02.2021 3 z 5

...aneb Thorova psychadelická výprava po všech deseti světech a jeho snaha o záchranu vesmíru ve všech časových rovinách!
Hlavní děj byl praštěný, počínaje kresbou, konče příběhem, chvílemi jsem si říkal, jestli to autoři už opravdu myslí vážně.
Příběh se "starším" Thorem se mi ale líbil o něco víc, nebyl tak uhozený, naopak byl vážnější a nevadilo by mi, kdyby tento příběh dostal větší prostor, protože dvojka jako Thor všeotec a Wolverine Phoenix byla opravdu zajímavá a bylo to něco co se jen tak nevidí:)

Lenka.Vílka
31.01.2021 5 z 5

Varování! Pokud nechcete, aby vám na začátku bolela hlava. Nepřemýšlejte o tom, jak se postavy dostaly tam, kde jsou. Možná si ani nehledejte, kde co bylo, jinak vám hlava exploduje, jako když dáte větrovou bombónpžvejku do tý hnědý vody poháněný cukrem. Kaboom! A užijte si tenhle nebezpečně dobrej příběh. Protože je co si užít. Vo tom žádná!

A teď k tomu luxusnímu příběhu. Thor sbírá po světě artefakty ze zničeného Asgardu. A asi ho to baví. Nebo minimálně mě to bavilo. Úvodní řežba s Juggernautem byla zábavná. Ale po skvělém dni plného boje, když chcete přijít domu a jediné, po čem toužíte je jedno zrzavý, nechcete vidět, jak vám ho čamtá zrovna von. Ne, to fakt ne! A chce pomoct. A vybrat si to potom. To je stará dobrá písnička!

("Thore, poslouchej mě. Nejsem tvůj nepřítel. Tedy, chci říct, že jsem. Ale ne v tenhle konkrétní okamžik.")

Kniha obsahuje ještě jednu linku příběhu. Ta je hezky zakomponovaná a navíc je vážně dobrá. Tam jsem se vážně bavila (i přes smutný začátek), protože ten reunion starých (doslova) známých byl skvělý. Ale je pravda, že já reagovala stejně jako Thor. Vážně jsem se bavila. No...srdíčko...no :D

Na chvilku se zastavím u kresby. Ta Michaela Del Munda byla dokonalá. A jsem ráda, že jsem se s ním mohla znovu setkat a doufám, že se to bude opakovat častěji (nejenom v dalších dílech série) Vážně mě ten chlápek baví. Ale zbytek byl taky super. Christian Ward to měl relativně snadný. Protože ty barvičky to dokonale podkreslily. A já si tu hnusnou budoucnost užívala. A popravdě, užívala jsem si ji o mnohem víc než přítomnost. Jako hodně. To byla fakt pecka!

("Hrom duní a kosmický oheň řve. Prastaré síly jsou uvolněny v kolosálně ničivém měřítku. A přesto se kolem těchto dvou válčících bohů vesmír sotva zachvěje. A pokračuje ve svém umírání.")

Ve všech ohledech dobré a kvalitní čtení. Plné akce, lehkého humoru a s kapkou voltarenu, aby i po letech letech byla prďácká řežba ve vesmírných kulisách.

Takhle má vypadat komiks, se kterým jsem spokojená ve všech ohledech. Tedy až na ty mínusy většího měřítka.

Vážně je škoda, že u nás vychází až tohle, asi jenom kvůli tomu pompéznímu eventu, a nevyšel materiál předcházející. Jak jsem pochopila, tam se právě dějí ty podstatný věci a tam se "stane Jane". Škoda :/

PS: přesto hodně náročný na čtení. Mám obecně problémy s "asgardským fontem". Tak možná proto jsem čtení tak dlouho odkládala. Moje oči a můj mozek teď chvíli potřebují dovolenou :/

PS2: pátá hvězda za Thanose ;)

Kate18
16.08.2020 4 z 5

Thor je zpět a musí vyřešit takový drobný problém. Na svět se chystá zaútočit Malekith a rozpoutat tak válku v celém vesmíru nejen na novém Midgardu. Thor má nečekaného spojence, se kterým se vydá do Helu, kde chce zabránit této válce. I tam však čekají nemilá překvapení a rozhodně není dobré věřit snad ničemu a nikomu. Je to zapeklitá situace, navíc konec sešitu je vážně nečekaný!

fvalek
27.06.2020 4 z 5

Bůh hromu znovuzrozený, což je ale jako přijít k hotovému. Koupil jsem si to jako první díl, protože ono u nás moc Thorů není k přečtení, ale z toho by se jeden zbláznil. Doslova miliarda odkazů na předchozí komiksy, které tu vůbec neexistují. Spousta postav a narážek, které bych "měl znát", z toho jde hlava kolem.

Když od tohohle všeho odhlédnu, tak se mi ale komiks líbil. Dokonce i míchání dvou časových rovin. Je ovšem vážně nutné naučit se nebýt zvědavý a prostě překousnout, co neznám, a jet tak, že to je první díl, protože hledat si vše na Marvel wikia je během čtení zdlouhavé.

Události v Helheimu byly vtipné, akční a zajímavé. Odhalování chodu podsvětí a světů celkově je vždy fajn, navíc kombinace Thor, Loki, Hel a Sindr byla prostě skvělá. Dobrý mix akce i zábavy. Více se mi ale líbilo dění v budoucnosti, nekroplaneta, Phoenix a tři vnučky, to bylo hezké, plné naděje a budoucnost je dobrým předmětem zkoumání. Snad se budou události z konce tohohle dílu řešit i ve druhém, protože mě to hodně zajímá.

Jedno takové mínus, alespoň pro mě, byla kresba, která je teda fantastická a samozřejmě obdivuji všechny, kdo vůbec umí kreslit, ale tady jsem byl zmatený a na půlce obrázků ani po několikaminutovém zkoumání stále nevím, co bylo... Ze začátku jsem si i těžko zvykal na písmo, které má být jaksi "nordické", ale to je detail. :)

3DD!3
15.02.2020 4 z 5

Thor sbírá po světě ztracené magické artefakty, které byly rozprášeny po Zemi po zničení původního Asgardu. Mezitím se v daleké budoucnosti děda Thor všeotec pokouší zvrátit pomalé umírání vesmíru, aby Země a lid který znovu stvořil z hlíny nepotkal krutý osud a střetává se s nečekaným sokem - Wolverinem.

memphisz
08.10.2019 3 z 5

Aaron se očividně prodává, protože mu u nás letos vychází už osmá kniha... V rámci sedmiletého runu Aarona u Thora vstupuje český čtenář tímto komiksem do šestého roku, čímž se vydavatel vyhnul celému nosnému - a u Thora přelomovému - příběhu s Jane Fosterovou v roli Thora a přináší do českého prostředí opět znovuzrozeného syna Odinova.

Aaronův Doctor Strange ani Avengers nebyli příliš přesvědčiví. Jak dopadl Thor? První sešit navnadil výborně, ale další sešity jsou jen bitka za bitkou v rámci války sfér. Nic víc nedostaneme. Ani kresba Del Munda mě moc nezaujala (Marvel je očividně ve fázi podpory více cartoon looku postav). Naopak super byla kresba Christiana Warda. Příběh z konce času a vesmíru byl celkově na komiksu asi to nejlepší. Škoda, že to je prozatím jen vedlejší dějová linie.