Město v obležení

Město v obležení https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/152717/mesto-v-oblezeni.png 5 6 1

Thomas Goodfellowe série

3. díl

Město v obležení Amadeus kolem sebe shromáždí malou skupinu demobilizovaných vojáků a Londýn se po jejich akcích stává městem v obležení. Vláda čelí ultimátu: buď rezignuje premiér, nebo bude Londýn zničen.

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Whispers of betrayal , 2000


více info...

Přidat komentář

harena
20.08.2017 4 z 5

Amadeus, válečný veterán ve výslužbě, je znechucen chováním vlády k bývalým vojákům. Napíše dopis ministerskému předsedovi a žádá omluvu a nápravu. Poté, co jsou jeho výzvy opomíjeny, zorganizuje skupinu svých bývalých vojáků a promyšlenými akcemi se snaží donutit ministerského předsedu k rezignaci. Jedině přítel Amadea Tom může zabránit katastrofě.
Michael Dobbs zná život v politice, stál po boku Thatcherové, pracoval jako poradce Johna Majora a podařilo se mu s vtipem napsat tento příběh, kde čest, láska stojí proti kariérismu a touze po moci.
"Náplní jeho práce bylo starat se o ty poslance, kteří už dospěli k bodu naprostého zmatku, kdy začali mumlat cosi o "svědomí" a "zásadách" a zcela odmítali pozvání ke vstupu do "místnosti k podojení".

"Potravinářské barvivo ve vodovodní síti? A to vás uklidňuje? To vám tedy k uklidnění stačí skutečně málo, pane ministře. Mohli do toho potrubí strčit jakoukoliv zatracenou věc. Třeba i sérum pravdy. Jen si to představte. Následky by byly zničující."

Kniha je velice dobře, s vtipem a realisticky napsaná, má v sobě vše, co se od politického thrilleru čeká.

Autorovy další knížky

Michael Dobbs
britská, 1948
2017  84%Dům z karet
2018  85%Hra králem
1995  64%Dotyk neviňátek
2000  87%Hra o zeď
2002  90%Město v obležení

Kniha Město v obležení je v

Přečtených7x
Knihotéce7x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x