Vládce noci

Vládce noci https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309905/mid_vladce-noci-FLW-309905.jpg 4 47 13

Thomas DeQuincy série

< 3. díl

Thomas De Quincey se stane svědkem zločinu ve vlaku na nově vybudované železnici. Jde o vraždu, tak děsivou, že poznamená celou společnost. De Quincey a jeho nezkrotná dcera Emily tentokrát čelí nejbezohlednějšímu nepříteli. V sázce nemůže být víc, než je: srdce viktoriánské společnosti a De Quinceyho zmučená duše.

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Ruler of the Night , 2016


více info...

Přidat komentář

Patapuf
21.09.2022 5 z 5

Třetí a poslední dobrodružství s Thomasem a Emily… Škoda…. Byla to opravdu zábava a pan Morrell dokázal, že je opravdu mistrem pera… bylo to poutavé čtení se zajímavým zakončením… spoustu intrik a umírání… ale taková byla doba…

jprst
14.04.2020 4 z 5

Tento díl se mi zdál poněkud méně povedený než dva předchozí, ale i tak za přečtení rozhodně stojí.


Artep5244
03.04.2020 5 z 5

Trvalo dlouho než jsem se rozhodla přečíst závěrečný díl trilogie. Morrell se pustil do tématu, které pro něho není příliš obvyklé. První dva díly sice nebyly špatné, ale moc mne nenadchly. U třetí knihy jsem už tušila, do čeho jdu a tak jsem se do něho nedávno pustila. Lehké zklamání z prvních dvou knih vystřídala radost ze třetího dílu.
Líbí se mi, když se v románech objevují reálné postavy, skutečné události či místa, která opravdu existují nebo v minulosti existovala. Tyto znaky se sice objevují i v předchozích dílech, ale v případě Vládce noci mě to všechno tak nějak víc pohltilo a zaujalo.
Díky Morrelově trilogii jsem se seznámila s postavou viktoriánské Anglie, s Thomasem De Quinceym. Tohoto muže považuji za velmi neobvyklou a zajímavou historickou postavu, která ve mně podnítila zájem vyhledat si další informace o jejím životě a díle.
Samotná detektivní zápletka se mi zdá velmi podařená. Poslední kapitoly mě přímo donutily sedět s knihou v křesle, dokud příběh nedočtu. Závěrečná šokující odhalení knize dodala šmrnc a šťávu.
Morrellova trilogie podpořila můj zájem o viktoriánskou Anglii, ponuré místo plné mlhy, stínů a temnoty.

Atanone
21.06.2019 5 z 5

Držet se hesla "podezřívej toho, koho nikdo nepodezřívá" sice přineslo ovoce, ale poněkud hořké. A to jen proto, že se pan Morrell opět rozhodl napsat dobrou knihu a to také udělal. Nebudu spojlerovat, ale tento díl mi brnkal na city ještě víc, než předchozí. Pěkně se to zamotávalo a zase rozplétalo.
Doufám, že se i čtvrté pokračování dostane na naše pulty, já ho zatím nesehnala ani v originále.
Ale přece jen minispoileřík, abych nalákala čtenáře - konečně se dozvíme, kam zmizela Ann. ☺

Nunee
16.06.2019 4 z 5

Taaak a je to :-)... Poslední díl trilogie. Jsem nadšená a určitě se k těmto knihám vrátím a napodruhé třeba poupravím hodnocení a dám plný počet, ale momentálně ve mně poslední díl ponechal o špetku slabší dojem než předchozí dva díly. Možná je to jen můj dojem, ale trochu víc mě rušily skoky mezi postavami (mezi tím, co se dělo tam a v tu samou chvíli jinde). Jinak velmi zdařilé zakončení ;-)
Již aktivně sháním knihy: Zpověď anglického poživače opia a Vražda jako krásné umění :-D

Greenfingers
20.04.2019 4 z 5

Přečetl jsem už slušnou řádku thrillerů ze současnosti a mohu říct, že časem se mně jejich příběhy začaly jaksi ztrácet v mlze zapomnění. Po přečtení závěrečného dílu trilogie z viktoriánské Anglie mně tohle snad nehrozí. I když poslední příběh dle mého názoru nedosahuje úrovně těch předchozích, stále je to ještě velmi kvalitní četba. Kniha kromě napětí a dramatičnosti nabízí i spoustu zajímavých informací k době, ve které Anglie spolu s královnou Viktorií vládly světu.

brectanka
17.02.2019 5 z 5

Nejlepší kniha z trilogie! Přečetla jsem ji jedním dechem za tři dny! Parádně vykreslený viktoriánský Londýn, spousta reálných postav i skutečných událostí té doby, jen mírně poupravených do této temné detektivky.

raty
01.10.2018 5 z 5

Opět velmi čtivé, zajímavé reálie viktoriánského Londýna a kvalitně vystavěný detektivní příběh. Moc mě to bavilo.

hana4834
16.09.2018 2 z 5

Miluji Morrella ale toto byla zatim nejslabší kniha

Simi
02.01.2018 5 z 5

Pro mne prostě senzační viktoriánská detektivka založená na mnoha reálných postavách a pravdivých skutečnostech. Nikdy jsem nečetla od DM jiné knihy než z této série, a proto jsem nečekala odlišný žánr. Rozhodně doporučuji všem milovníkům historické krimi.

lusev
23.07.2017 2 z 5

Bohužel pro mě knihy s De Quinceym nejsou od tohoto autora nejlepší!

Jido
22.05.2017 4 z 5

Opět můj oblíbený Morrell a postava Thomase De Quinceyho. Poutavé čtení, i když musím přiznat, že je to bohužel asi nejslabší díl v sérii.

orinka3
21.03.2017 2 z 5

Doznávám bez mučení, že mě to vůbec nezaujalo.