Stopy mizí v mlze

Stopy mizí v mlze https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262592/bmid_stopy-mizi-v-mlze-Lz0-262592.jpg 4 72 23

Thomas DeQuincy série

< 2. díl >

Geniální, leč nechvalně proslulý konzument opia Thomas de Quincey spolu se svou dcerou Emily a společníky ze Scotland Yardu se utkají s nepřítelem – s vrahem, který si vybírá oběti v horní vrstvě britské společnosti. Důkazy totiž naznačují, že poslední obětí má být samotná královna Viktorie…

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Inspector of the Dead , 2015


více info...

Přidat komentář

Patapuf
19.09.2022 5 z 5

Autor nás opět zavedl do časů staré Anglie a i když tyto časy moc nemusím, musím uznat, že jsem byl opět stržen příběhem a čtení si vyloženě užíval... je vidět, že pan Morel opravdu umí a člověk se dozví i něco z historie....

jprst
08.07.2022 4 z 5

Poutavě zpracovaný detektivní příběh z viktoriánské Anglie, občas trochu ztrácí tempo, ale čtivosti to příliš neškodí. Výrazným plusem je nenásilné zapracování pravdivých historických reálií do děje příběhu. Prostě dobré pokračování série.


Hugomil
03.12.2020 5 z 5

Pěkně napsaná detektivka ze starého Londýna.

Recenzent
21.02.2020

Řeknu to takhle. Kdyby se nejednalo o Davida Morrella, letěla by knížka po několika stránkách z okna. Nevím, zda kniha prošla jazykovou korekturou, ale byla plná překlepů a hrubek. Pokud bych knihu chtěl ještě někdy číst, sáhnu po originálu. Perly jako "lodě vozili", "ptáci zdobily", "strážníci hlídaly" nebo "obavy ovlivnili" jsou opravdu silná káva! A takových tam bylo víc. Jinak samotný děj je tradičně napínavý, Morrell prostě nikdy nezklame.

TaLu
12.08.2019 5 z 5

Kniha zakoupená za pár korun a opět velmi milé překvapení. Od autora jsem dosud četla jen jednu detektivku ( Dávno ztracený), která mě opravdu zaujala. Že pan spisovatel je autorem knih, kde hlavním hrdinou je Rambo, jsem netušila, znala jsem jen filmovou podobu. Ovšem tato kniha je z úplně jiné doby a má jinou atmosféru. Vnímala jsem ponuré uličky Londýna za vlády královny Viktorie, vychutnávala si zvraty v ději, napětí i opravdu neobvyklé hlavní i vedlejší postavy. Motivem je pomsta, které v konečném měřítku stejně nejvíce ničí svého nositele. Více prozrazovat nebudu. Smekám před naprosto vzornou přípravou autora, která je na celém díle hodně znát. Čtenář se přenese do té doby ....do blázince, bohatých domů, paláce, temných uliček a nebezpečných chudinských čtvrtí....a všude se cítí realisticky, až z toho mrazí. Doporučuji.

Val
23.07.2019 5 z 5

Stopy mizí v mlze a stejně tak Na hraně temnoty jsou výborné knihy. Morrell vás do děje zatáhne tak, že máte pocit, že tam s těmi postavami jste, že to s nimi celé prožíváte . Mně se tato spisovatelova historická poloha moc líbí. Milovníkům historických detektivek vřele doporučuji.

Atanone
19.06.2019 5 z 5

Jednou větou - jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. V tom smyslu splývá kdo je v tomto příběhu ten dobrý a kdo zlý.
Musím říct, že se mi tento díl líbil mnohem víc, než ten první, možná právě tím, že „brnkal na city“ přiblížením hlavního padoucha, který by nebyl padouchem, kdyby..kdyby.. No a také to bude tím, že se dozvíme mnohem víc o dobových reáliích. Žít ve viktoriánské době? Wow..ale jen s titulem, jinak by o to asi nikdo moc nestál...
Autor v závěru vysvětluje svůj zájem o T.dQ, což je taky zajímavá pasáž.
Jako ženskou mě pochopitelně zajímaly několikrát zmiňované „bloomerky“ a díky tomu jsem podnikla virtuální výlet do minulosti. Poučné. Zabrousila jsem i na webové stránky pana Morrella, kde je ke každé knize spousta materiálu i obrazového, kdo chce nahlédnout hlouběji pod povrch příběhů, doporučuji.
A jdu na třetí díl..netuším v jakém stádiu je čtvrtý. Na jednu stranu ano, zajímá mě to. Na druhou mě trochu děsí, že bych toho možná nemohla nechat :)

čef
22.05.2019 5 z 5

S touto knihou si dal autor asi hodně práce. Obsahuje tolik živých reálií poloviny 19.století v Anglií, že je to prostě ohromující a konkurovat tomu může snad jen série rodu Morlandů. Navíc je příběh hodně zajímavý, vystupují v něm četné historické postavy včetně královny Viktorie. Děj se točí okolo skutečných atentátů na ní v průběhu let spáchaných, naštěstí nedokonaných. Klíčová postav De Quinceyho je vrcholně zajímavá a jeho schopnost chápání více realit okolo nás prostě úžasná, i když jeho životní styl není zrovna doporučeníhodný. Takto má podle mne vypadat historický dobrodružný román!

Greenfingers
11.03.2019 5 z 5

Druhý ze série tří románů situovaných do viktoriánské doby v Anglii. Kromě nesporně dramatického děje mě zaujala řada reálií týkajících se samotné královny Victorie, Londýna 19.století a vzniku policejního sboru. Postava Thomase de Quincyho byla tím bonusem navíc.

Nunee
10.02.2019 5 z 5

Konečně se mi po dlouhé době povedlo se začíst :-) Než jsem narazila na tuto knihu, odložila jsem pár knih po méně než dvaceti přečtených stranách (jednoduše mě nebavily). Tahle kniha mě uchvátila - příběh famózní, místo a doba uchvacující, motiv vraha pochopitelný a skličující, postup vyšetřovatelů obdivuhodný. Co víc chtít :-) Určitě doporučuji.

Neopol
29.09.2018 3 z 5

Taková klasika začátek nudí pak to trochu zaujme a konec docela ujde.

raty
18.09.2018 5 z 5

Čtení mě neskutečně bavilo. Perfektně propracovaný detektivní příběh ve spojení s viktoriánskou Anglií. Skutečná místa a některé postavy přidávají zápletce na věrohodnosti. A zajímavosti z počátků policejního sboru v Londýně také nejsou k zahození. Tato historická odbočka se Davidu Morrellovi opravdu povedla. Těším se na třetí díl.

hana4834
04.09.2018 4 z 5

Chvilku mi trvalo než jsem se začetla a chytlo me to. Ale pak to stalo za to a pěkně to navazovalo na první díl.

akina
18.07.2018 3 z 5

Autora mám ráda, ale historická detektivka byla v jeho podání trochu zdlouhavá a chvílemi jsem se v ději ztrácela, což mohlo být způsobeno také tím, že na rozdíl od jeho dalších děl, jsem tuto knihu odkládala.

babicka_amalka
21.06.2018 3 z 5

zdá se mi dodatečně, že tohle není Morrellova parketa - jeho současné věci se mi líbí víc, než pokusy o historickou detektivku;

Kebira
23.01.2018 5 z 5

Kniha má spád, nenudila jsem se u ni.

handulli
19.03.2017 5 z 5

Thriller z období viktoriánské Anglie založený na spoustě pravdivých událostí. Dokonale propracované dílo. Strhující děj. Kniha mě opravdu bavila a potěšily mě i pasáže, kde autor objasňuje určité historické události.

Simi
08.01.2017 5 z 5

Moc pěkné počteníčko od začátku až do konce. A mimochodem, konec je důležitý, tam autor uvádí, co je v knize pravdou a co fikcí, což je pro milovníky historie dost důležité. Kruté vraždy jsou reakcí na velikou nespravedlnost hlavního "záporného hrdiny". Jeho bezmocnost, když byl dítětem a i později, když rostl, vůči krutosti a zlu, umocňovala jeho touhu po pomstě. A to v mých očích může být slušný liberační důvod pro pomstu, i když ne pro způsob, jak ji prováděl. V knize najdeme viktoriánské "akční" hrdiny a úžasné logické úvahy de Quinceyho. A konec .... možná trochu pro někoho bude překvapivý. Vrah je vždy potrestán, ale v tomto případě to není výrokem soudců. Co si cením hodně moc, tak to je opravdovost příběhu, historických souladností a skutečností míst, kde se příběh odehrával. Kdo četl např. Rutherfordův Londýn nebo Ingwoodovu Historii Londýna, ocení jakou práci si s popisem prostředí DM dal. Moc se těším na další díl.

Jido
20.06.2016 5 z 5

Opět skvěle napínavá a čtivá kniha z viktoriánské Anglie, autor mě znovu nezklamal. Co mě ale zklamalo a rušilo při četbě, bylo neskutečné množství hrubek v knize. Vydavatelství Alpress by mělo zaměstnat na korekci někoho, kdo zvládá shodu podmětu s přísudkem.

Jack Bauer
12.04.2016 3 z 5

Mám radši klasického Morella z bojové školy ve stylu Ramba, Bratrstva apod. než tohohle historického. První díl se mi líbil víc, do tohoto pokračování jsem se dlouho nemohl nějak začíst, ale skvělý konec to vynahradil. Kniha z viktoriánského Londýna je opět skvělá, milovníci tajemných příběhů si opět přijdou na své. Morell nezklame, ale ať se raději vrátí ke svým původním dílům.