Láska z Paříže

Láska z Paříže https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/296036/bmid_laska-z-parize-rBK-296036.jpg 4 290 68

Detektiv lásky série

< 2. díl

Pařížský byt, co zůstal sedmdesát let zavřený. Balíček dopisů, v nichž si milenci slibují věčnou lásku, vůně starého parfému, gramofonová deska s nostalgickým šansonem J´attendrei (Budu na tebe čekat). Tajemství, které čeká, až je někdo odhalí. Tajemství, které čeká na Ruby Millerovou, přijíždějící do Paříže s dvojí misí: 1. zapomenout na čerstvé zklamání v lásce; 2. morálně podpořit kamarádku Harriet, co má samoty už plné zuby. Paříž ji vtáhne do svého kouzla hned první večer a Ruby už ví, že sem nepřijela náhodou. Osud ji zavedl do Paříže, aby odhalila jedno velké rodinné tajemství. Čeká ji klopýtání po pařížských uličkách i bulvárech, pátrání ji zavede až do Provence, ale nakonec je klíčem k záhadě něco úplně obyčejného. Velký plyšový medvěd, který jde do aukce. Co na tom, že se vyvolávací cena vyšplhá na patnáct tisíc euro? Ruby nic nezastaví. Pro lásku by obětovala všechno. Dávní milenci čekali příliš dlouho. Čeká i jedna stará paní s rodinou. Ale je tu i jeden válečný veterán, co celý život čeká na osudový telefonát. Tato magická, romantická komedie (nominována na cenu ROmantic Novel of the Year Award - RONA) pocházející z pera úspěšné spisovatelky Alexandry Potter, je určena všem dívkám a ženám, které kdy snily o zářících světlech Paříže a o lásce, která vydrží po celý život...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Kristián Entertainment
Originální název:

Love from Paris , 2015


více info...

Kory98
Kory98
17.07.2023 4 z 5

I když Ruby je pořád stejně naivní a smůla se jí lepí na paty, tak tentokrát je její příběh upozaděn jiným - historicky starší předválečnou romancí - kterou ona sama objeví a předává ji dál. Bylo to čtivé a to pravé na letní dovolenou.

Herča76
Herča76
15.12.2022 5 z 5

Jedna z top čtivých oddychovek. Moc povedená romance, která zapadá do tvorby Alexandry Potterové a tímto velké poděkování za chvíle u knihy, co si to zaslouží.


pegasek
pegasek
28.11.2022 5 z 5

Měla jsem problém se do knihy začíst,ale po pár kapitolách se mi to podařilo a nemohla jsem se od knihy odtrhnout.naprosto super cteni

Lufiik
Lufiik
19.09.2022 5 z 5

Kniha se četla s naprostou lehkostí. Snad jedna z mála knížek, od které jsem se nemohla odtrhnout. Hrozně mi vyhovoval styl psaní autorky a samotný příběh. Doporučuji a určitě sáhnu ještě po nějaké její knížce.

Nildon2022
Nildon2022
15.08.2022 3 z 5

Až nyní jsem zjistila, že této knize předchází díl o hlavní hrdince Ruby (možná chyba, že ho neznám a od toho se odvíjí i hodnocení). Od této autorky jsem četla 3 knihy. Nemohu si pomoci, ale asi nejsem její správný čtenář. Ovšem jakožto milovnice psychotrillerů Sebastiana Fitzeka si ráda přečtu i nějakou letní pohodovku. Kdosi mi srovnával tuto autorku s Jenny Colgan a J. Caplin. Sáhla jsem tedy po ní a nemohu si pomoci, tohle je už opravdu příliš přeslazený "cajdák" a se zmíněnými autorkami bych opravdu já osobně nesrovnávala. Samá náhoda a konec raději nekomentuji. Námět je ovšem zajímavý (pohled do historie) abych zase nekřivdila. V překladu mi vadila často používaná věta "Čert aby to vzal!" v blízkosti po sobě. Mám trochu odstup - recenzi jsem neměla možnost (bez internetu) napsat, proto se zmíním o slově, které je v knize možná v jiném tvaru, ale na můj vkus opět příliš často používané - bohorovný... Nevím proč, ale u některých knih mne takové slovo zaujme a už si ho fixuji, pak si celkové použití počítám.
Nějaký ten překlep by se našel, ale to už v dnešní době bývá, ne však v překladu M. Klevisové (za což velmi děkuji) - zmínila jsem to již v recenzi na knihu Hotýlek na Islandu (J. Caplin). Dělám si malou osobní analýzu a hledám v beletrii knihy bez chyb, ovšem i v naučné se kolikrát objeví zajímavý překlep :D.
Kdo má rád slaďáky od A do Z, tak tady nešlápne vedle ;). Velmi jsem zvažovala hvězdičky, původní plán byl **, ale za ten nápad bych dala alespoň 2 a půl, tak zaokrouhlím na *** prosím za prominutí fanynek, ale není to můj šálek kávy. Zkusím ještě nějakou její tvorbu a třeba se to změní. Nikdy neříkej nikdy...

Emma27
Emma27
09.06.2022 5 z 5

Celkem pěkná kniha.Příbeh mě zaujal od první stránky.

knihovniceS
knihovniceS
18.05.2022 4 z 5

Láska z Paříže
Pokračování příběhu mladé spisovatelky Ruby je opět plný nehod a náhod. Není tak napínavý jako předešlý díl z cestování po Indii, ale je to také milé čtení. Ruby se těšila, že oslaví své narozeniny s přítelem, ale on ji zklamal a odjel pracovně do zámoří. Ruby odletí za kamarádkou do Paříže, kde se jí dostanou do ruky tajemné dopisy psané před válkou, a Ruby pátrá po pisatelích. Nic neprozradím, kdo má rád romantiku, bude nadšen. Dávám 4 hvězdy a doporučuji.

Cher
Cher
03.04.2022 4 z 5

Příjemná romantika. Příběh z historie byl pro mě zajímavější než samotný příběh hlavní hrdinky.

Booky84
Booky84
27.03.2022 4 z 5

Krásná romantika z Paříže a navíc i se záhadou a jedinečnými dopisy z minulosti.

vemrazik
vemrazik
30.01.2021 4 z 5

(SPOILER) Příjemné oddechové čtení. Ano, žádné veletoče v ději nejsou, ale ty bych tam ostatně ani nehledala. Další variace příběhu, kdy se Stázina dostane Kubovi za ženu, proč ne.

ivulka15
ivulka15
14.09.2020 4 z 5

Aáááách to byla romantika.

PavkaM
PavkaM
28.06.2020 4 z 5

Miloučká, slaďoučká knížka, na kterou musíte mít tu správnou náladu. A já zrovna chuť na jedno pohlazení po duši mám. Paříž a všeobecně Francie z ní přímo dýchá, děj příjemně utíká (až na začátek, který byl trochu pomalejší). Četla jsem i Lásce na stopě, tento druhý díl se mi zdál o kousek lepší.

JessiMeidoom
JessiMeidoom
18.05.2020 5 z 5

Tak tohle bylo něco. Já mám strašně ráda takovéto příběhy, které nějak zasahují do hluboké minulosti. Knížka se opravdu moc krásně četla a já se teď chystám na příběh, který se vlastně odehrával před tímto příběhem, protože až po přečtení této knížky jsem zjistila, že existuje Lásce na stopě, která je vlastně o tom, co se stalo předtím než začal tento příběh. :)

Ann98
Ann98
11.03.2020 4 z 5

Krásně napsaná kniha, za mě nejlepší autorčina tvorba s velmi poutavým příběhem. Je úplně jiná než ostatní její knihy. Více než samotný děj knihy mě zaujal příběh dvou lidí odehrávající se před sedmdesáti lety. Hlavní hrdinka Ruby mi byla od začátku moc sympatická a samotný příběh, plný lásky, se sladkým koncem je dobré rozptýlení. Já osobně mám tento typ knih (kde se prolíná přítomnost a minulost) velmi ráda a mohu tuto knihu doporučit všem, kteří jsou na tom stejně jako já.

Zlatinka.Emilly
Zlatinka.Emilly
12.11.2019 5 z 5

Kniha se příjemně četla, jako ostatně i další knihy od Alexandry. Do svých příběhů vždy přimíchá trochu tajemna a člověk se tak cítí více svobodný od běžných starostí. Možná jsem čekala trochu jiný konec, neboť název knihy mi napovídal, že Ruby najde svou lásku právě v této kouzelné a romantické destinaci. Konečně kniha o Paříži (román, ne cestovatelská příručka), kde jsem se hodně dozvěděla o tom, jak se v Paříži žije, něco o zajímavostech nejen Paříže, ale především francouzské tradice. Bylo to nenásilné, vždy to zapadlo do příběhu a mile potěšilo. Samotný příběh byl miloučký, ráda bych se sama ocitla na Rubiným místě a vnesla do jedné rodinky nové rozměry.

greetchen
greetchen
30.08.2019 4 z 5

"Potterovky" mám načtené a tahle za mě osobně patří k těm lepším. Hrozně se mi líbí téma, prolínání historického a současného, romantika šmrncnutá detektivkou. Hlavní hrdinka je opět trochu naivní a natvrdlá klikařka (myslím, že u Alexandry Potter už je to trochu zavedený sterotyp), ale tady se to naštěstí snesitelně rozmělní v poetickém příběhu lásky, pro kterou čas nehraje žádnou roli.

pip11
pip11
31.07.2019 4 z 5

Ze začátku mě kniha nebavila, ale donutila jsem se pokračovat. Jsem tomu velni ráda, je to totiž moc krásný příběh.

Mnaui
Mnaui
16.07.2019 5 z 5

Moje oblíbená autorka opet nezklamala

marli58
marli58
02.06.2019 4 z 5

Tak tato se povedla. Docela pomalejší rozjezd, ale dalo by se říct, že "vyšetřování " kolem sedmdesát let zavřeného bytu bylo velkým zpestřením jinak obyčejného příběhu lásky. Příjemné byly toulky po Paříži i cesta do Provence. Ke čtení "Potterky" mě vždycky "přemluví" přebal knihy.

mia.com
mia.com
27.03.2019 3 z 5

Jedna z těch trošku lepších potterovek. Hezky se četlo, když jsem teda klasicky přeskakovala sáhodlouhé myšlenkové pochody. Pěkný příběh, ale při stejném počtu stran bych rozvinula konec. Ten byl zbytečně rychlý, přitom myšlenkové pochody nemusely být tak dlouhé.

Štítky knihy

Paříž romantika

Autorovy další knížky

Alexandra Potter
britská, 1970
2011  70%Není přání jako přání
2012  63%Já a pan Darcy
2013  70%S tebou už nikdy
2016  81%Láska z Paříže
2014  80%Lásce na stopě

Kniha Láska z Paříže je v

Právě čtených4x
Přečtených443x
Čtenářské výzvě61x
Doporučených22x
Knihotéce189x
Chystám se číst156x
Chci si koupit37x
dalších seznamech4x