Emily

Emily https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37168/bmid_emily-dPA-37168.jpg 4 55 6

The Kirov Trilogy série

< 3. díl

Třetí, poslední díl historické trilogie nás seznamuje s Emily, chudou příbuznou anglické šlechtické rodiny. Také ona se zamiluje do člena ruské aristokracie, Basila Nariškina, a později se za něj provdá. Brzy však zjišťuje, že její okouzlení Basilem ji zvolna opouští....Emily potkává hraběte Alexeje Kirova, ženatého muže a otce tří dětí. Její osudy jsou sprjaty s osudem posledních let carského Ruska. Velkolepý příběh před námi rozprostírá smutnou historii - poznáme utrpení první světové války i s jejími strašlivými následky, osobní smutky a bolesti i tragédie velkého národa, směřujícího k morální záhubě. Na tomto pozadí před námi autorka věrohodně zobrazuje hluboce lidský příběh o jedné velké lásce, o obětování, přátelství a o naději....... celý text

Přidat komentář

Paulika419
19.03.2023 5 z 5

I poslední díl této trilogie byl velmi čtivý i když smutný.Nejen dějem,ale i poslední stránkou knihy kterou jsem dočetla.

martiline
29.03.2020 5 z 5

Až je mi líto, že trilogie končí ... a já dočetla ...


čef
25.07.2018 5 z 5

Průběh 1. světové války popsala autorka již v Morlandech, tentokráte je zde však pohled vyšší společnosti Ruska na její vznik a průběh - o hodně podrobnější než v 29.-31. díle této série. Je to sice hlavně výborný romanťák, ale doporučuji mj. k přečtení zejména Marxem a Leninem intoxikovaným politikům - např. scény s dobytím Zimního paláce jsou naprosto kouzelné a popsané uplatňování revolučního práva bych na vlastní kůži zažívat určitě nechtěl.

Babo
21.06.2016 4 z 5

Kdysi jsem se ve škole učila o vítězném únoru , o vítězství lidu a nepřemýšlela jsem o souvislostech. Teď už jsem četla mnoho knih o brutalitě tohoto vítězství . Od té doby se na mnoha místech světa ukázalo,že negramotní , nevzdělaní pokud se dostanou k vládě , teče krev proudem.
Bohužel ti příliš vzdělaní , bažící nejen po majetku ale i moci , nejsou o moc lepší.
Zlatá střední cesta nikde.
trilogie na mě působí jako záminka postihnout sto let dramatických událostí , které hýbaly nejen Evropou , ale především Ruskem. Osobní příběhy byly hodně podobné ,l děj se lišil právě jen historickými událostmi.

lenyleny
27.01.2016 5 z 5

Třetí díl je asi nejsmutnější, ale přesto zase mistrovský. Díky za celou trilogii.

WEIL
08.09.2011

Žít jako chudá příbuzná anglické šlechtické rodiny, to věru není žádný med. Ale když se Emily zamiluje, tak vidí vše v jasnějších barvách a dlouho se zdá, že by mohla prožít i dost šťastných dnů. Ale pak přijde válka a vše je i pro Emily náhle horší...