Když jsme se proslavili

Když jsme se proslavili https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485939/bmid_kdyz-jsme-se-proslavili-DUQ-485939.png 4 212 36

The Ivy Years série

< 5. díl

Lianne Challiceovou znají miliony fanoušků jako princeznu Vindi. I mocná čarodějka stříbrného plátna chce občas pověsit hůlku na hřebík, poslat svého manažera, kam slunce nesvítí, a jít studovat na vysokou. Ukáže se však, že je to těžší, než se zdá. Lianne nikdy normální život ani studium na běžné škole nepoznala a seznámit se s klukem jí připadá příliš riskantní – její poslední přítel o ní prozradil první poslední bulváru – uhrančivým očím Daniela „DJ“ Treviho však nedokáže odolat. DJ je hudební génius, který má na starost hudební doprovod hokejových utkání na univerzitním stadionu a dokáže i jen krátkou ukázkou písně ovlivnit atmosféru a náladu tisíců fanoušků. S Lianne se sblížit nesmí, avšak nemůže jí říct proč. A už vůbec nedokáže uvěřit, že se jí líbí právě on.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Erotika

Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Fifteenth Minute , 2015


více info...

Přidat komentář

Luciee113
26.06.2023 5 z 5

Právě jsem dočetla poslední z pěti knížek v sérii Když jsme se.... a jsem spokojená jak želva. Byl to maraton, díky němuž jsem neměla na nic ostatního čas... práce, úklid, vaření a hlavně spánek... v žádném případě toho nelituju a to je hlavní :)

LucySmile
12.01.2023 5 z 5

Celkem fajn čtení, ale v sérii byly i lepší kousky. DJ jsem měla ráda, Lianne už tolik ne. Problém, který DJ řešil, bych nepřála nikomu a jsem ráda, jak to dopadlo. Na konci jsem se trochu nudila.


Karola050716
12.01.2023 3 z 5

Fajn čtení, ale na zkratku DJ jsem byla alergická asi po třech stranách.

LilianaFalcon
08.11.2022 5 z 5

Nejlepší díl série! I když jsem doufala, že Lianne bude větší nerd. Každopádně DJ mi bylo děsně líto. Ten kluk si happy end vážně zasloužil.

Nermal
04.11.2022 4 z 5

Poslední díl série už mi přišel trochu rozvláčný, i když oba hrdinové byli sympatičtí, zejména Lianne.
Teď, po dočtení posledního dílu série, můžu vyhodnotit třetí a čtvrtý díl série jako nejpovedenější.

knihařka2
04.11.2022 5 z 5

Tak za prvé už nikdy nebudu mít na Macbetha stejný pohled jako před touhle knížkou. A za druhé Dý je dokonalý. Všechny podle mě chceme aby si nás vzal takový Dý. Vlastně na mě působí trochu jako holka a možná proto je tak dokonalý. Jen holka totiž dokáže takhle dokonale pochopit jinou holku.
Tahle série je obrovský překvápko protože první díl mě až tak nebavil ale každý další byl lepší a lepší. A rozhodně se k těmhle knihám někdy vrátím.

Nuttelka
29.09.2022 5 z 5

Tak tento díl mě opět opravdu moc bavil, Lianne a DJ skvělá dvojka :-) Lianne je takový rarášek, zamilovaný až po uši do svého "hokejisty". I když i zde se řeší vážné téma, tak já to brala zase jako velmi milé čtení, které mě vrací do studijních let. Další povedená série, která má své čestné místo v mé knihovně :-)

Zlá-Ňufie
28.09.2022 5 z 5

Tento dil se mi moc libil. Libila se mi zapletka a caste zminovani predchozich postav.
Obe hlavni postavy me moc bavily, stejne tak prostredi stadionu. Za me utco lepsi dil ze serie :).

lucie3944
22.09.2022 4 z 5

Přiznám se, že tento díl jsem četla nejdéle. Vůbec jsem se nemohla začíst. Ano, zápletka byla závažná, ale ty předchozí díly mi odsýpaly mnohem rychleji. Nakonec jsem dočetla, ale plný počet dát nemohu.

Pavcas76
14.09.2022 2 z 5

Od téhle autorky jsem četla všechno a všechno bylo dobrý až vynikající (My, Přísně tajné), ale tohle byla první kniha co jsem nedočetla, protože tam bylo tolik nezáživný vaty okolo, že to prostě nešlo. Když už je autorka očividně vypsaná a pomáhá si tím,že na každý druhý stránce rozvíjí naprosto nezáživný dialogy a scény, tak se to prostě nedá. Například pasáž, kdy popisuje na dvou stránkách jak hrají videohru a komentují to. Proč? K čemu to je? Aby se člověk unudil k smrti? Některý autoři by si měli mezi těma knížkama dávat větší pauzy, protože pak už nemaj co říct a je to škoda.

moma08
11.09.2022 4 z 5

Já jsem spokojená, i když nedám plný počet, ale jenom 4,5 ⭐️, protože mi tam trošku něco chybělo.
Každopádně jsem ráda, že jsem na tuhle série natrefila a měla možnost si jí přečíst.

0197
11.09.2022 5 z 5

Další konec jedné skvělé série. Ach jo. Poslední dobou čtu samé poslední díly volně navazujících sérií. No co se dá dělat. Vlastně stále přicházejí zase nějaké nové. Tak co tu fňukám :-). Sarina mě opět příjemně překvapila neotřepaným tématem, které vložila do příběhu. Snad na sebe překlad nějaké její další knihy nenechá dlouho čekat.

Lianne jsme celkem dost poznali v předchozím díle. Bylo hezké jaké byly s Bellou stále kamarádky. Bavilo mě jak hrála počítačové hry a krmila svoje draky :-). Její hackerské schopnosti se tu tentokrát tolik neobjevovaly, ale aspoň něco málo. Jako slavná osobnost to neměla jednoduché. Její manažer byl na přesdržku. I přes ty miliony které vydělávala byla skromná, trochu stydlivá a hlavně pohodová holka. Neměla moc skutečných kamarádů a rodina na ni kašlala. Prosadila si studium na univerzitě a poznala skvělé přátele. S DJem si padli do oka na konci čtvrtého dílu a jejich počáteční sympatie pokračovaly.

Daniel nebo jak mu každý říká DJ se ocitl v dost nepříjemné situaci, která ho držela stále v napětí jestli dokončí semestr. Chápu, že když se něco takové nahlásí a někdo je z toho obviněný, nemělo by se to brát na lehkou váhu. Ovšem je třeba vyslechnout obě strany a shromáždit důkazy. Univerzita není moc soudní. A přišlo mi zvláštní, jak se to jen na úrovni univerzity řešilo. Co se za tím skrývalo mě nenapadlo a docela jsem koukala. Jejich sbližování je postupné a DJ není vůči Lianne imunní a to i přes to, že není vhodná chvíle na navazování nových vztahů. Snažil se držet dál, ale Lianne se jen tak nedala a líbilo se mi, jak se k němu snažila proniknout. Jejich záliba v podobě hudby z devadesátek mě bavila a objevila jsem nějaké hity, které jsem neznala.

Trochu mě mrzí, že se tu neobjevili Adam a Corey. A vlastně ani Bridger a Scarlet (jen okrajově). Jo jejich příběh už jsem dostala, ale tak na závěr se tu mohli přichomýtnout. Je to jediná moje výtka. Jinak můžu celou sérii maximálně doporučit.

astra3
30.08.2022 4 z 5

Tento příběh se mi líbil méně než ostatní knihy autorky. I když opět se probíralo aktuální téma.

Knihy_nad_zlato
21.08.2022 5 z 5

Další knížka s výbornou hlavní hrdinkou. Lianne se mihla už v předchozím díle, a jo, byla tam fajn, ale jak tady má víc prostoru, tak mi přišla ještě lepší. Zase něco trochu jinýho oproti předchozím dílům. A DJ je taky super, ale ta jeho zápletka mi přišla taková nedotažená. A možná i krapet napsaná na sílu. Jako, aby tam musel taky řešit nějaký problém.
Ale aspoň to mezi těma dvěma fakt fungovalo. Přátelství, city, chemie. Prostě co se těch dvou týče, tak vlastně všechno dobrý.
Prostředí stejné jako v předchozích dílech, což je dost fajn, protože já si Harknesskou univerzitu dost oblíbila.
Děj… no co se týče vývoje jejich vztahu, tak dobrý, co se týká Lianniných problémů, taky dobrý, ale ten problém, který řeší DJ, ten byl holt prostě slabý. Teda problém je to celkem velkej, jenže nebyl napsaný tak dobře, jak mohl být.
Jak už jsem řekla hlavní postavy mě bavily. A jsem hrozně ráda, že tu byly zase jako vedlejší postavy ty hlavní z předešlých dílů.
Závěr taky dobrý. Vlastně celej tenhle díl je závěr série, a jako takový je dobrý. Ale i závěr v téhle knize je fajn.
Těchhle pět knížek prostě bude mít v mé knihovně vždycky místo. I přesto, že nemá zrovna hezký obálky.

Tesset
07.08.2022 5 z 5

Zase nic co bych mohla vytknout. Já tuhle sérii i autorku mám moc ráda. Doufám, že vyjdou i povídky.

kristy.books
24.07.2022 4 z 5

Pri sérii The Ivy Years idem vždy na istotu, že dostanem super príbeh a ani tentokrát ma autorka nesklamala (hoci niektoré predchádzajúce príbehy sa mi páčili trošku viac). Má príjemný, vtipný štýl, vďaka čomu sa mi jej knihy čítajú ľahko a rýchlo.

Lianne a DJa sme v krátkosti spoznali už v minulej časti. Lianne je slávna mladá herečka, ktorá sa však rozhodla, že chce normálne študovať na výške. Snaží sa na seba nepútať veľkú pozornosť, no aj tak jej doterní paparazzi nedajú pokoj. Tento rok si povedala, že nebude toľko zavretá sama vo svojej internátnej izbe a bude sa snažiť chodiť viac von...možno konečne niekde stretne aj DJ, ktorý jej pri ich prvom stretnutí padol do oka. Hoci spolu postupne trávia čoraz viac času a ani jeden z nich neskrýva vzájomné sympatie, DJ stále odmieta prekročiť hranice kamarátstva. Skrýva totiž tajomstvo, ktoré by vo veľkom mohlo ovplyvniť jeho budúcnosť...

Lianne sa už na konci predchádzajúcej knihy ukázala ako dobráčka a teraz som si ju ešte viac obľúbila. Navonok sa môže zdať, že má dokonalý život, ale nie je to tak. Otec jej zomrel, matku zaujímajú len peniaze a mladší muži, s nevlastnými súrodencami nie je v kontakte, jej manažér nikdy nevypočuje jej prosby, iba jej neustále niečo prikazuje a zakazuje. Až teraz si konečne našla kamarátov, ktorým nejde len o to, aby sa priživili na jej sláve.

DJ a Lianne boli skvelá dvojica, iskrilo to medzi nimi, vzájomne sa doberali a zároveň podporovali. Obidvaja mali záľubu v starých piesňach, vytvárali playlisty na športové zápasy, a tak spolu dokázali komunikovať aj prostredníctvom hudby.

V tomto príbehu sme mali možnosť nahliadnuť do obvinenia zo znásilnenia z pohľadu muža. Opäť ma zaskočilo, ako sa k celej situácii postavilo vedenie školy - nehľadali dôkazy, dokonca si ani nevypočuli DJov pohľad na celú vec. DJa mi bolo celkom ľúto, najmä keď o ňom miestami pochybovali aj jeho blízki. V takejto situácii by si podľa mňa zaslúžil väčšiu podporu.

V angličtine vyšla v tejto sérii ešte jedna kniha, ktorá obsahuje bonusové novely, tak som zvedavá, či sa jej dočkáme aj u nás.

martina1797
24.07.2022 5 z 5

Tak tahle série má opravdu stoupající tendenci, díl od dílu lepší. Skvělý příběh, zajímavá zápletka a sympatické postavy. Za mě super.

jitka_dankova
18.07.2022 5 z 5

Milý příběh o nesmělé filmové hvězdičce, která si chce plnit svůj sen - studium na vysoké - a není zrovna přijata svým okolím. V tomto případě je vhodné, abyste měli přečtený předchozí díl série, pomůže to v pochopení povahy Lianne a vztahu ke kamarádce Belle i tomu, jak potkala Daniela. Ta tomto příběhu mne bavila především nesmělost hlavní hrdinky a nízké sebevědomí hlavního hrdiny (pořád nemohl uvěřit, že by Lianne byla zrovna s ním). Vlastně to bylo roztomilé čtení, každý z nich řešil svoje problémy, různě závažné, spolu si dokázali pomoct. Jde o díl, ke kterému se budu ráda vracet.

Jita160
12.07.2022 5 z 5

Dva dny mi trvalo přečíst tento krásný příběh ,který jsem spolkla jak malinu, ještě teď mám její příjemnou chuť na jazyku.
Poslední výstřel na branku a
této krásné série je konec.
Moc jsem si to užívala byly to vážně neotřelé příběhy ke kterým se určitě zase někdy vrátím.
Filmová princezna a hokejista v trestu měli opravdu hodně naloženo.
V jejich věku řešili opravdu závažné problémy.
Není se čemu divit že i to je spojilo aby jim mohli čelit spolu a navzájem se podpořit.
Je prostě bezva když jsou na sračky dva:,-)

Andrejka91
10.07.2022 4 z 5

Opět krásný příběh jako ostatně všechny z této série. Ale stejně se mi nejvíc líbil třetí díl, protože byl takový nevšední.
DJ a Lianne jsem si oblíbila už v předchozích dílech a na jejich příběh jsem se těšila a autorka nezklamala. Zase jedno vážné téma, které se táhlo celou knihou. Bylo to čtivě napsané a nedalo mi to knihu odložit.
Škoda že to byl poslední díl, ještě by se daly vymyslet a rozvinout příběhy o dalších jménech, které tam padly, tak snad se někdy dočkáme.

Autorovy další knížky

Sarina Bowen
americká
2018  85%Hodnej kluk
2019  89%On
2018  87%Zůstaň
2019  91%My
2021  89%Přísně tajné

Kniha Když jsme se proslavili je v

Právě čtených3x
Přečtených292x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených14x
Knihotéce209x
Chystám se číst109x
Chci si koupit29x
dalších seznamech3x