Jenom kamarádi

Jenom kamarádi https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496958/bmid_jenom-kamaradi-Yug-496958.jpeg 4 251 73

Jenom kamarádi série

1. díl >

CO KDYŽ NEMŮŽETE MÍT DĚTI, ALE VÁŠ VYVOLENÝ TOUŽÍ PO VELKÉ RODINĚ? Kristen Petersenová stojí nohama pevně na zemi, pro přátele by se rozkrájela a neztrácí čas s muži, kteří nejsou na stejné vlně jako ona. Vedle toho ale skrývá jedno obrovské tajemství: musí podstoupit zákrok, po němž už nikdy nebude moct mít děti. Blížící se svatba nejlepší kamarádky je proto pro Kristen hořkosladkým zážitkem – obzvlášť poté, co se seznámí s ženichovým svědkem. Josh Copeland je vtipný, atraktivní, Kristenin bezedný sarkasmus snáší s ledovým klidem a nenechá se odradit ani jejími mrzutými náladami. Dokonce i její pes ho zbožňuje. Jenže to má háček: Josh touží po velké rodině. Kristen ví, že pro něj není ta pravá, ale čím víc jejich vzájemná přitažlivost sílí, tím obtížnější je udržet si Joshe od těla… ____ Román Jenom kamarádi rozebírá témata neplodnosti a ztráty s humorem, citem a jedinečným nadhledem, který vás rozesměje i dojme. „Vaše příští závislost! Ideální čtení pro letošní léto.“ – Cosmopolitan „Tahle kniha je naprosto luxusní!“ – L. J. Shen, autorka bestsellerů podle USA Today... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Erotika

Vydáno: ekniha , Mystery Press
Originální název:

The Friend Zone , 2019


více info...

Přidat komentář

lena.o.knihach
29.03.2024 3 z 5

Podle obálky jsem čekala komedii, ale tohle zas tak vtipný příběh nebyl. Na začátku jsem se bavila, první třetina vážně neměla chybu, ale pak jsem jen kroutila hlavou, kam to celé směřuje.

Co když nemůžete mít děti, ale váš vyvolený touží po velké rodině?
Víc bych k ději nedodávala, protože tato jedna věta mluví za vše.

Kristen Petersonová je hlavní hrdinka, která mi nesedla. Místo toho, aby problémy řešila a hledala varianty, neviděla a neposlouchala nikoho jiného. Myslela hlavně na sebe, jakoby ani neexistovalo další řešení.
Na hlavního hrdinu jsem zapomněla hned po otočení poslední strany. Tady Joshovi nepomohlo ani to, že je sexy hasič.

Kniha se mi četla rychle a naštěstí odsýpala, takže se těším na další díly a budu doufat, že tam už mi postavy sednou.

#spoluprace @mystery.press

evices7LD
27.03.2024 2 z 5

0-100 stran... Říkala jsem si, že ten příběh je laciný a úplně vím jak to skončí
100-240 stran... Chytlo me to, tohle se četlo dobře, odsýpalo to
240-310 stran... I když to tady bylo vážné, absolutně už mě ten příběh nebavil, musela jsem přeskakovat x krát 10 stránek abych se dostala k informacím které jsem chtěla číst, pořád se opakovalo to samé co už jsme četli xkrát předtím... :( knížka je to fajn, ale ten konec už byl hodně dlouhý.


Kubikuli
05.03.2024 5 z 5

Krásný kousek. První dvě třetiny byly naprostá paráda. Hned jsem si zamilovala oba dva. Humor Kristen mi byl tak blízký. A Josh jednoznačně chlap snů. Poslední třetina byla trochu náročnější, nejen kvůli smrti blízkého přítele, ale i problémům s neplodností. Ale kdo nezažil, tak asi nepochopí. Autorka to celé perfektně vystihla,a i když se to nemuselo číst lehce,a i když to pro někoho mohlo být nudné a otravné, to je prostě život. A pohádkový konec, přesně jak jsem tušila. Super čtení.

ElizPetrova
12.02.2024 3 z 5

Musím říct, že začátek vypadal velice slibně. Oba hlavní hrdinové mi byli sympatičtí, jejich škádlení bylo opravdu vtipné a nepřišlo mi to nijak na sílu. Nicméně kniha pro mě bohužel měla sestupnou tendenci. První třetinu jsem měla přečtenou během hodinky, poslední dvě třetiny jsem dočítala skoro měsíc a musela jsem se do toho nutit. Neskutečně mi vadilo, jak si mezi sebou nedokázali normálně popovídat a celá zápletka byla v podstatě jen jedno velké nedorozumění. A to, co se odehrálo téměř na konci knihy s jednou z postav (nechci spoilerovat), bylo za mě naprosto zbytečné a tak mě to vytočilo, že jsem měla chuť s knížkou třísknout o zem. Velké pozitivum ale vidím v tom, že mi autorčin styl psaní sedl, co jsem četla různé recenze na její další počiny, tak tato by se měla řadit mezi ty nejméně zdařilé, takže upřímně se na její další knihy těším a doufám, že postavy v nich se nebudou chovat tak, že bych je nejradši každých deset stránek uškrtila.

kneslova
04.02.2024 5 z 5

Knihy od Abby Jimenez čtu od poslední k první , tak tuhle jsem četla poslední , no porad je to zábavné čtení , ale ty další mě bavily ještě víc , každopádně super lehké čtení

aljoska83
03.02.2024 5 z 5

Knížka super, přečetla jsem za víkend. Jediné co mi v knize strašně vadilo, bylo neustálé "odfrkl si, odfrkla si" ...to už mi fakt rvalo oči.

Micandy
25.01.2024 4 z 5

Proč proboha ta trapná obálka?Chtěla jsem dát 5*, ale asi posledních 50 stran mě ta Kristen štvala do běla. A často se tam opakuje odfrkla si, snad na každé straně.
Musím však pochválit čtivost ,vtipnost a střídání pohledu hlavních hrdinů. Do 3/4 knihy jsem se bavila a trochu mi připomínala od autorky Jo Watson, pak to bylo dost dramatické a na oddechovku celkem depresivní, přesto knihu doporučuji, není to žádná slátanina.

lusitta05
02.01.2024 4 z 5

Kristen bola neskutočne tvrdohlavá osoba,ale jej traumy z detstva a zdravotný stav to trochu ospravedlňujú,inak by som v polovici knihu odložila. Už ma nebavilo dokola čítať,ako odháňa Josha. Strata Joshovho najlepšieho priateľa bola veľmi ťažká skúška, tak ďalší diel si musím prečítať.

petusska01
21.12.2023 4 z 5

No, tá anotácia a príbeh vyzerá taaaak jednoducho, taak romanticky a zrazu vás dostane do takého kolotoča emócií, že som sa z neho nejako nevedela vyhrabať. Kristen mi bola sympaticko nesympatická. Samostatná žena, vtipná drzá skvelá kamarátka, odvážna a silná čo sa týka zvládania ochorenia, aj toho psychického OCD (a tráum z detstva). Čo bolo nepekné, bolo jej áno- nie správanie sa k Joshovi. Áno, bolo to logicky vysvetlené, ale bolo to hrozné. Lebo Josh to bol dokonalý chlap. Ozaj áno. Ale príbeh ich dvoch bol skvelý, ozaj ma udržiaval v napätí, rozduchaval emócie. Skončilo to krásne, spoločné boli veľmi silný. Čo nemôžem autorke odpustiť je príbeh "naokraji" ktorý dopadol veľmi smutne. Ozaj som verila... Ozaj oceňujem ako autorka sa pustila do "osvety" o neplodnosti a problémov s týmito ženskými vecami. Nie je to bežné, nie je to jednoduché vložiť do romantickej knihy. Rozumiem, že možno to nie je najlepší príbeh ktorý som čítala. Ani štýl a ani postavy. Ale bolo to iné a malo to prvky kvalitnej literatúry ako vtiahnutie do deja, emocionálne tornádo, skvelí priatelia a prítomnosť zloducha ;)

Dela90
11.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Kristen je zasnoubená. Jednoho dne do ní autem vrazí pohledný muž, jménem Josh. A z této srážky nakonec vyjde to, že oba dva jsou světci na svatbě kamarádů. Kromě toho Kristen to k Joshovi táhne. A není to jednostranné. Jenže on pořád mluví o tom, že chce velkou rodinu. A to je ten zádrhel.

Josh je sexy hasič a zdravotník a truhlář v jednom. To je prostě sexy kombinace, nemyslíte? Když začne vypomáhat Kristen v jejím podnikání, začne s ní trávit i více času. Ale ona pořád mluví jen o tom,že budou jen kamarádi s výhodami. Josh si myslí, že je to jen otázka času.

Hrozně moc mě mrzelo, že tak dlouho Kristen zapírala a neřekla mu pravdu. Ač se knížka četla opravdu velmi dobře, až mě to samotnou překvapilo. Tak to neustále dohádování, že budou jen kamrádi si fakt mohla ušetřit. Zraňovala sebe a io jeho, který byl v nevědomosti.

Na druhou stranu, ani Josh nebyl bez poskvrnky hrozně žárlil.

Jedna konkrétně událost, které se v knížce stala mě totálně chytla za srdce a rozbrečela. Takový vývoj událostí jsem opravdu nečekala. Naštěstí to pak aspoň trošku vyvážila jedna radostná událost.

U téhle knížky se mi znovu potvrdilo, že člověk nemá knihu soudit podle obalu. Protože co si budeme podívat, ta obálka je děsná, ale obsah rozhodně stojí za to.
Hodnocení: 4,5*

Etule
06.12.2023 3 z 5

(SPOILER) První třetina knihy mě extrémně bavila. Sedla mi hlavní hrdinka, která se nebála říct, co si myslí a stejně tak hlavní hrdina. Přišlo mi že k sobě perfektně sedí, bavil mě humor, chemie (jen mi trochu vadilo, že měla vztah na dálku), i když zpočátku potlačovaná. Vedlejší postavy taky super (až na Shawna, ten mi lezl na nervy).
Jenže pak... Pak se prostě něco stalo a ze sympatické hrdinky byla totální slepice. Já chápu, že šlo o vážné téma a částečně i chápu, proč se tak bránila. Nicméně Josh se jí pak snažil vysvětlit, že to s těmi dětmi jde přece udělat i jinak a ona k tomu prostě byla totálně hluchá. Takže tady mě to začalo dost rozčilovat.
Navíc jsem si bohužel neúmyslně vyspoilerovala, že zde zemře postava. A když mi začalo docházet, kdo to bude, málem jsem knihu odložila a nedočetla. Podle mě naprosto zbytečná dějová linka. Jen mě to ještě víc naštvalo. :( Takže jsem na vážkách zda si přečíst i další dva díly. Nicméně do své knihovny si je nepořídím.
Škoda. Začátek byl opravdu super a myslím, že se to dalo vyřešit i bez těch obřích dramat.

Jita160
21.11.2023 5 z 5

Na mě tato obálka působila až zhovadile.
Vůbec si jí tato úžasná knížka nezaslouží.
Díky čtenáři za vaše krásné recenze kvůli ,kterým jsem si ji musela přečíst, protože upřímně to byla síla!!!
Velmi mě zasáhla a to z mnoha důvodů. Touhu po dítěti máme každá v sobě zakódovanou a nedá se smířit s faktem ,že vaše tělo to prostě nezvládne. Jenže když potkáte muže který je ochotný si s tím vším s vámi projíd a dát vám silu,podporu a lásku... tak jste vyhrála jackpot.
Z příběhu na mě útočili všemožné emoce.. strach ,bolest a hlavně nesobeckost. Vtipné dialogy,jiskření a úžasná chemie mezi Kristen a Joshem byla tak upřímná a uvěřitelná. Neubránila jsem se jak smíchu tak slzám.
Rozhodně doporučuji.

MichaelaS081
14.10.2023 5 z 5

Super kniha. Mile mě překvapila. Doporučuji

TeaPeter
23.09.2023 4 z 5

Mile napsaná knížka o věcech, které nemusí být vždycky veselé ale spíše o nervy. A také o tom, že rozhodování o tom, co je pro někoho druhého nejlepší, může způsobit bolest a mrzutosti nejen všem zúčastněným, a o tom, že promluvit si na rovinu může vyvrátit nejednu obavu, i když to není právě snadné.

monika0181
13.09.2023 5 z 5

Po náročné knize jsem chtěla něco oddechového. Tak jsem šáhla po této knize, vysloveně podle obalu. Usoudila jsem, že to bude nenáročné letní čtení. Hmm, opak je pravdou. Je to sice romantický příběh s osobitým humorem, ale s tak závažnými myšlenkami, jako je neplodnost a smrt nejlepšího přítele. Můžete číst oddechově a nic neřešit nebo se ponoříte do příběhu a žijete jej s hrdiny knihy. Někdy máme takové bolesti na srdci, že je nedokážeme lehko překonat. Kristen a Joshua nakonec zvládli všechny nástrahy a přálo jim dokonce velké štěstí. Bohužel Sloan, která byla na začátku ta šťastnější, postihla neuvěřitelná tragédie, kterou nikdo z nás nechce zažít. Další kniha je o ní, tak držím palce, aby vše zvládla a i její příběh měl šťastný konec.

Kuci12
09.09.2023 4 z 5

"To chci. Chci, abych měl někoho , kdo bude můj vesmír."
Příběh o tom, co chce každý z nás a i o tom ostatním, co nám v tom brání. O životě, kdy někdy je štěstí na Vaší straně, ale může se znenadání otočit, proti Vám, ale platí to i obráceně.
"Příjemné ticho. Když Mia Wallaceová řekne: Podle toho se pozná, že jsi narazil na někoho extra. Když můžeš tu hubu na chvíli zavřít a příjemně sdílet ticho."

astra3
25.08.2023 5 z 5

Moc hezký příběh na letní čtení na dovolenou. I když řeší i dost závažné téma.

Leído
15.08.2023 5 z 5

Knížka má úplně vše. Skvělou chemii, sympatické postavy, originální hlášky,
opravdovou lásku, snad ještě opravdovější přátelství, drama, vážné téma, emoce, emoce a zase emoce. A k tomu všemu i humor. Skvěle namíchaný koktejl.

FofrNožka
14.08.2023 5 z 5

Mé cynické já zajásalo. A těšilo se, že to nebude jako cukrová vata. Ha, nebylo. Tedy bylo, jenže na jiných místech, než jsem čekala a ta ťafka přišla z míst, kde nebyla očekávána. Od čtení se nešlo odtrhnout. Jeden se pobaví i popláče, o to více, když povolání mužů v knize je srdeční záležitostí. 5*

Sančez
31.07.2023 4 z 5

Perfektní oddychovka na léto jak dělaná. Skvěle jsem se u knihy bavila.