Thalassa

Thalassa https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/147919/thalassa.jpg 4 18 4

Mladý námořník po válce pracuje na lodi ve Středozemním moři,jejimž úkolem je vyhledávat válečné vraky z války.Pracuje převážně pod hladinou a objeví tak krásu podmořského života.Toto zaměstnání mu pomůže přemoci trauma z války a najít nový smysl života.

Přidat komentář

Barza
03.12.2021 3 z 5

Přečetla jsem, abych odhalila, zda je to vhodná četba pro mé syny. Tak pro děti rozhodně ne. Za sebe mohu říci, že chvílemi je to čtení vskutku napínavé, ale chvílemi se hlavní hrdina plácá od nikud nikam. Jak je psáno v úvodním popisu, neví, co se sebou. Věřím, že v důsledku prožitých válečných útrap bylo pro mnohé těžké žít po válce v míru. Ke knize se vracet nehodlám.

JankoStirbey
30.12.2020 5 z 5

Nenapadá mi žiadny superlatív, ktorým by som začal svoj komentár... Nikdy som nepociťoval nejaký veľký záujem o námorníctvo alebo potápanie a ani táto kniha ho vo mne nevzbudila, tu by som súhlasil s vyhlásením, že more je "len" kulisa... Kniha proste udrela na to správne miesto svojím príbehom o ľuďoch. Dúfam, že sa raz dočkáme aj čs. vydania Stelly a Mary, už len zo záujmu, ktorý vzbudila posledná časť tejto trilógie.


novecento
03.04.2020 5 z 5

Dobře napsaná kniha, ve které autor uplatnil své námořní zkušenosti při plavbách na kutru a remorkéru v rámci amsterodamského přístavu. Moře byla Hartogova láska a silná stránka, kterou dovedl čtenáře zaujmout. Doporučuji.

Kryštofka
03.02.2017 4 z 5

Srdeční záležitost. Posedlost podmořským světem až za hranice života mě fascinuje.