Tetřev hlušec

Tetřev hlušec https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117183/bmid_tetrev-hlusec-K9M-117183.jpg 4 7 2

Soubor povídek současného francouzského prozaika zaujme výbušným vypravěčstvím, humorem a láskou ke všemu pozemskému. Některé z povídek nově zpracovávají klasická mytická témata, v jiných se objevují mýty, které vytvořila až moderní doba. Titulní povídka je vtipnou ukázkou autorova realismu, jímž navazuje na maupassantovskou tradici.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Povídky

Vydáno: , Odeon
Originální název:

Le Coq de bruyère , 1978


více info...

Přidat komentář

netopýr088
15.09.2021 5 z 5

v tejto poviedkovej knihe nie je jediná slabá poviedka, pán Tournier vie namiešať správnu zmes reality a rozprávkovej atmosféry, za všetky vyzdvihnem Amandinu aneb dvě zahrady, v ktorej sú symboly navrstvené tak, až nám autor vytvára akúsi bariéru, tu medzi detstvom a dospelosťou! Všetko tu má svoje miesto a význam! Ostatné poviedky sú rovnako vydarené...

Palivo
24.03.2021 3 z 5

Bom dia,

vážená literární rodino. Jsem zpět. Kde jsem byl se ptáte? Ano, na záchodě. Snědl jsem nějaké drsné kanelony. Byla to pořádná mela, ale je to za námi, už to prosím nechci více vytahovat.

Všem bych chtěl zároveň moc poděkovat za podporu a donaty. Už nás je milion. Až nás bude pět, tak udělám celebrašon video na kterém sním živou srnku.

Ale abych se tedy dostal k této knize. Mišel Turniket tady vyvalil několik příhod, které byly tak nudné, že jsem si několikrát říkal, že bych šel raději dojit kozu nebo se díval, jak Tomáš Řepka jí kečup. Turniket je exemplární exemplář spisovatele, který umí dobře psát, ale jeho témata nejsou moc zajímavá. Je pravda, že jsem tuto knihu četl v době, kdy jsem moc nepil, tudíž můj literární oskiloscop nemusel fungovat správně. I proto se tedy zdržuji hodnocení a hodnotím 5/10, nebo chcete-li jednodušeji, 123,8/247,6.