Tetování & tetovaní

Tetování & tetovaní https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/100707/bmid_tetovani-a-tetovani-100707.jpg 3 19 4

O historii tetování a jeho technikách už se rozepsal kdekdo.Na světě už byly vydány tuny knih s překrásnými fotografiemi tetovaných lidí.Tato kniha je jiná. Nemá žádný úkol, žádné poslání, ani odkaz pro další generace.Je ale užitečné získat několik dalších informací o českém tetování a nahlédnout pod roušku tajemství, která právě tuto scénu obestírá. Nuže, vydejte se se mnou po stopách drsných kérkařů i velejemných tatérů, modravých pokéronů a živoucích uměleckých děl. Tetování je fenomén dnešní doby, a vzhledem k tomu, že ani na mocný internet nedokáže polapit vše, vznikla proto tato původní česká kniha. Jak se vyvíjelo tetování u nás za uplynulých 20 let? Jak je to skutečně s bolestí při tetování? Co se to děje v našich tetovacích studiích? Jsou tatéři v České republice sadisti? Jsou tetovaní lidé masochisti? Co říkají na tetování slavné osobnosti? Kdo je doopravdy Músa? Nejen na tyto otázky naleznete odpovědi v této knize českého autora Vladimíra Valenty.... celý text

Přidat komentář

1amu
20.04.2020 odpad!

SNAŽIL JSEM SI ZVÝŠIT KVALIFIKACI A PÍDIL SE PO PATŘIČNÉ LITERATUŘE, až jsem narazil na tuto knihu s famózní anotací , cituji část"
" Tetování je fenomén dnešní doby, a vzhledem k tomu, že ani na mocný internet nedokáže polapit vše, vznikla proto tato původní česká kniha."

Vzpomínám na jednoho z kandidátů na funkci prezidenta, který na sebe upozornil neobvyklým zjevem-byl celý tetovaný, leč nebyl zvolen. Škoda, Česká republika by asi byla po určitý čas Nr.1 v masmédiích. Dovedete si představit pány Trumpa, či Putina tetované ?
I spisovatel Ed Mc Bain nechal potetovat hezkým motýlkem ženu S.Carelly. Ještě před půl stoletím se tetováním chlubili muklové zejména v nejvíce hlídané věznici Valdice. Z literatury víme, že v podpaží byli tetovaní (asi jako über Mensch) SS-áci a bohužel proti své vůli i vězňové v koncentračních táborech. A pak dlouho nic, až se dostavilo tetovací tsunami.
Pokud se takto "vyzdobí" třeba fotbalisté ani mě to nepřekvapí, chtějí zoufale na sebe upozornit (jen zlomek z nich, jako Messi z FC Barcelona to nepotřebuje), dtto podivné osoby, které se mlátí nyní v klecích- boxerský ring je jim málo. Tito "tetouši" se vyskytují masově v letních sportech, protože dávají vyniknout svým kérkám. Budiž. Nikdo mne nenutí se na ně dívat, natož je obdivovat.
Bohužel horší je to u něžného pohlaví. Teddy, krásná hluchoněmá manželka detektiva T.C. chtěla udělat radost manželovi. Ale to co do nás cpe fotografiemi bulvár je děs ! Proto i můj názor k vydání této a jiných podobných knih.
Omlouvám se ženám, které jdou s touto módní vlnou. Pro ty napsal Mr.FORREST WALL (pseudonym) tuto knihu. Já ji hodnotím jinak.

Velekněžka
04.08.2019 2 z 5

Lehce postrádám smysluplnější koncept obsahu, přestože anotace upozorňuje, že kniha nemá žádný úkol ani poslání. Zajímavý formát rozhovorů a fotografií ubíjí nešťastné umístění popisků k obrázkům na konec knihy namísto přímo pod ně, stejně jako zbytečné zveřejnění komunikace s tatéry, jejichž přínos pro čtenáře stěží pohledat.


Šarming
06.05.2017 5 z 5

Líbí se mi postupně gradující narace do sebe téměř pasujících rozhovorů... jako by na sebe byli všichni přispěvatelé napojení a s respektem nevynechali ani jednu oblast toho, co to znamená být tatérem... Kniha mě pomohla, když jsem tak jednou klesala na duši

SlamLenka
13.11.2014 2 z 5

Upřímně: jsem milovnice tetování a sama dost potetovaná osoba a kniha mě zklamala. Čekala jsem inspirativní čtení, které mě pro tetování ještě o kus víc nadchne (pokud to tedy vůbec je možné!), ale teď mi přijde, že na mě kniha necílila. Některé příběhy byly fajn, ale nebyl mi nikterak sympatický autorův smysl pro humor ani jeho styl psaní a komentování, zejména některá přirovnání mi přišla šroubovaná - prostě mi nesedla. Fotky v knize chválím, ty mě bavily, ale myslím, že popisky mohly být přímo u fotek, nikoli až vzadu, kam jsem neustále musela listovat a od četby se zdržovat. Navíc mnohé fotky zůstaly zcela anonymně bez popisku, což mi místy vadilo.

Štítky knihy

tetování

Autorovy knížky

Vladimír Valenta
česká, 1962
2011  66%Tetování & tetovaní

Kniha Tetování & tetovaní je v

Právě čtených1x
Přečtených29x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce12x
Chystám se číst5x
Chci si koupit1x