Této tiché noci

Této tiché noci https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/151132/teto-tiche-noci-151132.jpg 4 136 42

Anders Knutas série

< 2. díl >

Blíží se začátek adventu a na Gotlandu ztichlém v mrazivém větru padá první sníh. Je vyhlášeno pátrání po 14leté Fanny. Souvisí její zmizení s děsivou vraždou fotografa Heryno Dahlströma, jehož tělo bylo nalezeno před několika týdny? Kriminální komisař Anders Knutas se svým týmem s vypětím sil hledá styčné body a tlak ze strany médií narůstá. Dívka je nalezena uškrcená, tělo ukryté v hromadě mechu a větví. Knutas je zoufalý. Teprve, když v Dahlströmově temné komoře objeví snímky děvčete s neznámým mužem, má v ruce první stopu. Fanny se musela s někým tajně setkávat. Jde o vydírání? Novinář Johan Berg je opět na ostrově a informuje o případu. Setkává se znovu s Emmou, na kterou chtěl stůj co stůj zapomenout. A je to právě on, kdo nakonec posune vyšetřování o rozhodující krok vpřed.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Kniha Zlín
Originální název:

I denna stilla natt , 2004


více info...

Přidat komentář

baji42
03.09.2023 3 z 5

Souhlasím s předchozím komentářem, že mi vadila vedlejší dějová linie. Nebýt toho dala bych hvězdiček více, protože samotná detektivní linie nebyla špatná.

veronika9761
14.05.2023 2 z 5

Dost me rusila druha dejova linka, ktera v detektivce nema co delat a vlastne zastinila dej. Pritom prvni dil super, nechapu.


zazvorka
24.01.2023 5 z 5

Prima detektivka. Nic strhujícího, kvůli čemu bych nešla včas spát, ale těšilo mne ji číst. Není příliš rozsáhlá, pro mne by klidně mohla být delší. Hodně prostoru je dáno osobnímu životu hlavních aktérů, což mám ráda. Zde bych však uvítala košatější popis vyšetřování. Kniha nemá příliš vysoké hodnocení. Já ale bez váhání dávám pět. Těším se na další příběhy série, zejména u osobní linky Emmy jsem zvědavá na pokračování.

loolee
13.07.2022 2 z 5

Oddechová detektivka na čtení u vody, párkrát jsem u toho usnula, což se mi u detektivek lepších nestává :-)

Hanca91
12.01.2022 2 z 5

Jsou knihy, které si sami nevyberete a pak máte radost, že vám je někdo daroval. A pak jsou knihy, které si sami nevyberete a vůbec by vás nemrzelo, kdyby vám je ani nikdo nedaroval. A to je bohužel tato kniha.
Největší problém jsem měla se jmény. Ani mi nevadila celkem obstojná várka postav, ale ta jména, ....
Námět mi přišel celkem dobrý, jenže dvě třetiny knihy se vyšetřování táhlo jako nudle z nosu a najednou šupšup a byl konec.
Myslím, že další knihy této autorky s klidným srdcem vynechám.

Mickey103
26.09.2020 3 z 5

Příliš mnoho postav, zase se mi to plete. Takové nijaké, škoda stráveného času.

pifffka
27.08.2020

Takové úmorné čtení. Nezapamatovatelné postavy, nezapamatovatelný děj. Pro mě zbytečně strávený čas.

TeaPeter
30.01.2020 2 z 5

No, žádná sláva. Jako detektivka spíše slabé. Jediná schopná linie tam byly milostné trable páně novinářovy, ale ty tam vlastně ani nepatřily... Už tu byly lepší detektivky.

Ivana2342
02.06.2019 1 z 5

Bohužel špatné. Děj plytký, postavy nemastné neslané, motivace jednání podivná. Linka se zamilovaným novinářem jako z červené knihovny, jeho jednání též není moc pochopitelné. Prostě slabá krimi na jedno odpoledne. Za týden už nevíte, o čem to bylo.

Simi
06.04.2019 3 z 5

Děj se nejdříve dost vlekl. Autorka postupně nabízela postavy, které mohly být vrahy. Tak asi od poloviny knihy mi to došlo. Je to prostě jiná severská detektivka. Autorka přizpůsobila chování lidí nejspíš prostředí, ve kterém se série odehrává. Gotland je klidný a malebný ostrov, kde prostě všechno chodí jinak. Pustím se do třetího dílu. Jak to asi dopadne s paralelním příběhem Emmy a Johana, děsná životní situace.

loskatos
27.11.2018 2 z 5

Zhruba stejně "napínavé" jako 1. díl. Přesto lepší, než díl 3.

saphiral
09.06.2018 3 z 5

Taková obyčejná krimi.Čtení k vodě;-)

SilvieSisinka
02.04.2018 5 z 5

Mari mě nadchla,píše normální oddechové detektivky :-) Žádná krvavá jatka.Postavy skvělé.Určitě sáhnu po dalším díle ;-)

PetK
20.08.2017 3 z 5

I druhý díl si drží standard, nicméně mě bavil o chlup míň než první. Je to taková oddechovka, celá tahle série (zřejmě), nic, od čeho byste se nemohli odtrhnout, ale zase nic, co by nudilo. Určitě se mrknu ještě po dalším dílu, docela mě zajímá vývoj soukromí jednotlivých postav (Johan a Emma, tajemná Karin). Místy mně přišel zajímavější než případ samotný.

moudivlacek
14.04.2017 4 z 5

Tento druhý díl se mi líbil víc než ten první, bylo tam víc akce. Ale bylo mi moc líto Knutase, který byl na konci příběhu postaven před krutou společnost. A bylo mi líto i Johana, který stále neví, na čem je v osobním životě.
Ale ze všeho nejvíc mě bylo líto dívky Fanny, co musela prožít a jak Knutas řekl, nikdo nevěděl pomalu, že existuje, nikdo se o ni nezajímal, nikdo ji nemiloval, jak si zasloužila.

Peti
11.03.2017

Druhá kniha v sérii a opět autor nezklamal. Tentokrát musí komisař Anders a jeho tým najít souvislosti mezi dvěma na první pohled nepropojenými případy. A kdo že je vrah? No nejvíc je překvapený a i tímto objevem zklamaný právě komisař Anders. A love story Emmy a Johany pokračuje ...

rekon
06.03.2017 4 z 5

Pro mě docela zajímavá kniha. Mohla mít klidně o pár stran navíc, odhalení vraha bylo nečekané a dost "rychlé". Nevím, jak nakonec dopadla Emma s Johanem,to zůstalo nedořešeno.

Aymira
01.05.2016 4 z 5

O kousek horší než první díl. Téma se mi moc nelíbilo a rozuzlení bylo trošku divočejší.

martousek
17.11.2015 3 z 5

Přečteno, moje druhá kniha od Mari a bohužel si myslím, že i poslední. Ani jedna mě "nenadchla", horko těžko jsem si vzpomínala na hrdiny prvního dílu, knihy nejsou nijak silné, čtou se poměrně rychle, touha pátrat po vrahovi a celkový šmrnc mi však chyběl. Stejně i odhalení vraha na posledních pár listech, kdy k vrahovi nikde nevedle žádná cesta bylo trochu divné.

creassy
30.09.2015 2 z 5

Nevím jak to hodnotit, ze začátku dobrý, ale konec mě překvapil, (ne moc příjemně, přišlo mi to strašně neuvěřitelný). Některé pasáže byly málo rozepsané, některé otázky, které vás napadnou při čtení zůstanou nezodpovězeny... První díl se mi líbil víc. Ale i přesto si přečtu další díly, jsem zvědavá a věřím, že budou lepší.